gittigidiyor

Windows 10'da Windows Defender Kapatma

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windefender-kapatma-win10-manset_640x360.PNG

Windows 10 ile birlikte önyüklü gelen güvenlik yazılımı Windows Defender, her ne kadar geliştirilmiş olarak karşımıza çıkarılsa da çoğumuz yüzüne bile bakmadan farklı bir antivirüs programı kurarak sistemimizin güvenliğini sağlama yoluna gidiyoruz. Çoğu antivirüs programı Windows Defender’ı otomatik olarak devre dışı bırakabilse de bazıları hiçbir işlem yapmıyor. Bu noktada Windows Defender’ı kendimiz kapatmak zorunda kalıyoruz. Peki Windows 10’da Windows Defender’ı kapatmak (devre dışı bırakmak) için hangi yolu izlemek gerekiyor?
Windows 10’da Windows Defender’ı devre dışı bırakmak için Ayarlar - Güncelleştirme ve Güvenlik - Windows Defender yolunu izlemek yeterliymiş gibi gözükse de bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra hiçbir ayar yapmamışsınız gibi Windows Defender çalışmasına devam ediyor. Peki sonsuza dek kapatmanın yolu nedir? Bunun iki yöntemi var ancak başlamadan önce eğer deneyimsiz bir kullanıcı iseniz bu ayarlarla hiç uğraşmamanızı ve mutlaka sisteminizin yedeğini almanızı tavsiye ederim.


windefenderwin10-0.png

1. Yöntem:

Kayıt Defterinde yapacağınız ufak bir düzenlemeyle Windows Defender’ı sonsuza dek devre dışı bırakabilirsiniz. Aşağıdaki adımları sırasıyla takip etmeniz en iyi sonucu almanız açısından mühim.
Klavyeden Windows + R tuşuna basarak Çalıştır penceresini açıyor ve "regedit" yazıyorsunuz.
windefenderwin10-1.png

"HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Win dows Defender" yolunu izliyorsunuz.


windefenderwin10-2.png

Boş alanda sağ tıklıyor ve Yeni – DWORD (32-bit) Değerini seçiyorsunuz.
windefenderwin10-3.png

DisableAntiSpyware yazıyorsunuz. DisableAntiSpyware’e sağ tıklayıp değer verisini "1" olarak girmeniz yeterli olacaktır. Sisteminizi yeniden başlattığınızda Windows Defender devre dışı kalmış oluyor.


windefenderwin10-4.png

2. Yöntem:

Yerel Grup İlkesi Düzenleyicinden de Windows Defender’ı devre dışı bırakabilirsiniz. Bunun için öncelikle Çalıştır penceresine "gpedit.msc" yazıyorsunuz.
windefenderwin10-5.png

Sol bölmede Yerel Bilgisayar İlkesine çift tıkladıktan sonra Bilgisayar Yapılandırması – Yönetim Şablonları – Windows Bileşenleri – Windows Defender yolunu izliyorsunuz. Windows Bileşenlerinden sonra Windows Defender’ı bulamıyorsanız ki biz rastlamadık işletim sisteminizin dilini İngilizce olarak ayarladıktan sonra Windows Defender’ın burada yerini aldığını göreceksiniz. Dili İngilizce yaptığınızda "Computer Configuration - Administrative Templates - Windows Components - Windows Defender" yolunu izliyorsunuz ve sağ bölmede “Turn off Windows Defender”a tıklıyorsunuz.


windefenderwin10-6.png

Enabled yaptıktan sonra OK butonuna tıklıyor ve sisteminizi yeniden başlattığınızda Windows Defender devre dışı kalmış oluyor.
windefenderwin10-7.png




 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst