gittigidiyor

Windows 10’da Xbox DVR Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg





Windows 10’un Xbox DVR özelliği performans sorunlarına yol açabiliyor, ancak kapatmak mümkün.

Windows 10 ile birlikte PC kullanıcılarının hayatına giren Xbox DVR, oyuncuların oynadıkları oyunlardan görüntü kaydetmesini sağlıyor. Ne yazık ki bu özelliğin oyunlardan performans sorunlarına ve FPS düşüşlerine sebep olduğu ortaya çıktı.
Xbox DVR özelliğini kullanmasanız bile, açık olması oyun deneyiminizi etkileyebilir. Örneğin Counter Strike: Global Offensive oynarken performans sorunlarına karşı bu özelliği devre dışı bırakmanız tavsiye ediliyor. Bu sebeple Windows 10’da Xbox DVR özelliğini nasıl devre dışı bırakabileceğinizi anlatıyoruz.

Xbox uygulaması aracılığıyla

Eğer Microsoft hesabınızla Windows 10’un Xbox uygulamasına giriş yaptıysanız, uygulama içi ayarlardan Xbox DVR özelliğini kapatabilirsiniz.
Öncelikle Xbox uygulamasını başlatın ve gerekiyorsa Microsoft hesabınızla giriş yapın. Uygulama açıldıktan sonra sol menüde bulunan çark simgesine tıklayıp Ayarlar menüsünü açın.

xbox-ayarlar-640x393.jpg


Ayarlar menüsünün üst kısmında yer alan Oyun DVR seçeneğine tıklayın.

xbox-ayarlar-2-640x264.jpg


Açılan sayfanın üst kısmında yer alan Oyun DVR kullanırken oyun kliplerini ve ekran görüntülerini kaydet seçeneğini devre dışı bırakın.

xbox-oyun-dvr-640x262.jpg


Kayıt Defteri aracılığıyla

Eğer Xbox hesabınız yoksa, DVR özelliğini kayıt defteri aracılığıyla devre dışı bırakabilirsiniz. Kayıt defterini düzenlerken dikkatli olmanızı tavsiye ederiz, yapılacak bir hata sistem işleyişinde sorunlar çıkarabilir.


  1. Başlat menüsüne regedit yazın ve kayıt defterini başlatın.
  2. HKEY_CURRENT_USER\System\GameConfigStore konumuna gidin.
  3. GameDVR_Enabled girdisinin değerini 0 yapın.
  4. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Win dows\ konumuna gidin.
  5. Bu konum içinde GameDVR adında yeni bir anahtar oluşturun.
  6. Anahtar içinde AllowGameDVR adlı bir DWORD 32bit girdisi oluşturun ve değerini 0 olarak belirleyin.
  7. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.



xbox1.png





Windows10-titus.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst