gittigidiyor

Windows 11 den yeni özellikler....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Çok büyük bir güncelleme yapılmayacak olan Windows 11 sürüm 22H2 bu yılın sonlarında geliyor. 22H2 sürümü ile birkaç iyileştirme ve hata düzeltmesi yapılacak.

Microsoft, Hibrit çalışma etkinliği sırasında bu yıl yeni işletim sistemlerine gelen yeni özellikleri de resmen tanıttı.

Kimlik avı koruması

Duyurulan yeni güvenlik özelliklerinden biri, gelişmiş kimlik avı korumasıdır. Microsoft Defender SmartScreen, 22H2 sürümünde modern donanım ve yazılımı birleştirerek çipten bulut seviyesine kadar önemli iyileştirmeler ve koruma elde edecek.

Microsoft Defender SmartScreen‘in kazanmış olduğu bu yeni özellik, Notepad gibi uygulamalarda parolaları düz metinler halinde saklamaya çalıştıklarında kullanıcıları uyarmak için kullanılacak. Yeni özellik ayrıca, kimlik avı sitelerinde Microsoft hesabı parolalarını yanlışlıkla girmeleri durumunda da kullanıcıları uyarıyor olacak.

image-17-1024x768.png

Microsoft yetkilileri, “Bu geliştirmeler, Windows’u, kullanıcıların kendi BT departmanları olmak zorunda kalmadan üretken ve güvende kalmalarına yardımcı olmak için doğrudan platforma yerleşik ve kutudan çıktığı gibi kimlik avı korumalarına sahip olan dünyanın ilk işletim sistemi yapacak.” ifadelerini kullandı.

Dosya Gezgini de yeni özellikler alıyor

Dosya Gezgini, Windows 11 sürüm 22H2’de sekmeli bir şekilde çalışabilme özelliğine kavuşuyor olacak.

Sekme desteği ile klasörleri/dizinleri kolaylıkla yönetebileceksiniz. Yeni deneyim Microsoft Edge’deki sekmelere benzer bir yapıda sunulacak.

image-18-1024x907.png

Microsoft ayrıca ‘Ana Sayfa’ adlı yeni ve modern bir kenar çubuğu üzerinde de çalışıyor. Güncelleme ayrıca Dosya Gezgini’ndeki OneDrive entegrasyonunu da geliştiriyor olacak, böylece aradığınızı bulmayı kolaylaştıracak ve tüm dosyaları merkezi tek bir yerde görmenize olanak tanıyacak.

Dosyaları sabitleyebilecek ve onları Microsoft 365 veya OneDrive’dakine benzer olarak “sık kullanılan” haline getirebileceksiniz.

Ayrıca Microsoft, bağlamsal öneriler özelliğini de test ediyor. Bu, kullanıcıların kolayca dosya paylaşmasına olanak tanıyacak.

Tam ekran widget’lar

Muhtemelen bildiğiniz gibi, Windows 11 kişiselleştirilmiş haberleri, hava durumu güncellemelerini okuyabileceğiniz ve Microsoft Store gibi web tabanlı uygulama pencere öğeleriyle etkileşim kurabileceğiniz bir pencere öğesi panosuyla birlikte gelmekte.

Windows

Bu widget panosu şu anda ekranın sol tarafında görünüyor, ancak bu durum yakında değişebilir.

Etkinlik sırasında Microsoft, tam ekran olarak gösterilen bir widget panosu da yayınladı. Ancak özelliğin ne zaman geleceği henüz net değil.

Önerilen eylemler

Diğer bir yeni özellik ise, özellikle Microsoft Teams gibi uygulamalarda faydalı olacak olan ‘önerilen eylemler’dir. Bu yeni özellik ile Windows, bir Teams mesajında bir tarihi vurguladığınız vb. durumlarda kullanıcılara öneriler sunuyor olacak.

Örneğin, bir tarihi vurguladığınız durumda, o gün için Microsoft Takvim’de bir etkinlik oluşturma önerisi göreceksiniz.

Kaynak: bleepingcomputer.com
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst