gittigidiyor

Windows 11 ile "Şifremi Unuttum" artık tarihe karışıyor!

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
On yıllardır bilgisayar dünyasında kabul gelen standart harf ve sayılardan oluşan şifreler, artık tespit edilmesi ve kırılması çok kolay kilitlere dönüştü. Bu nedenle tüm dünyada daha fazla siber saldırılar ve daha ciddi sonuçlarla karşılaşmaya başladık ve bu sayı giderek daha da artacak.

Kişilerin tüm verilerinin güvenliği söz konusu olduğundan dev şirketler de bu durumun farkında elbette. Üstelik Google, Apple ve Microsoft, 2022 yılında ortak bir şekilde şifresiz doğrulama girişimlerini duyurmuştu. Bugün, bu üç ortaktan biri olan Microsoft'tan önemli bir adım geldi.

Windows Hello ile şifreler ortadan kalkmaya başladı:
Windows 11 ile daha gelişmiş güvenlik özellikleri sunmaya devam eden Microsoft, son olarak yeni Insider sürümüne şifreleri ortadan kaldıran bir özellik ekledi. 23486 numaralı sürüm, kullanıcıların Windows Hello ile uygulamalara kayıt olmalarını ve giriş yapmalarını sağlıyor.

Windows Hello üzerinden yapılan kayıt ve giriş işlemlerinde şifre yerine giriş kodları, PIN, parmak izi veya yüz tarama yöntemlerinden faydalanılabiliyor. Ancak özellik, şimdilik yalnızca destekleyen uygulamalar ve internet sitelerinde kullanılabiliyor.

Windows Hello ile şifresiz giriş ve kayıt özelliğinin Windows 11'in kararlı sürümüne ne zaman geleceği bilinmiyor. Ancak özelliğin Insider'a geldiğini göz önüne alırsak ve başarılı sonuçlar edinildiğini varsayarsak, birkaç hafta gibi bir zaman dilime gözümüzü dikebiliriz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst