gittigidiyor

Windows 11 yayınlandı ama 22 yıllık yasa engel...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Microsoft, geçen Salı günü Windows 11'i piyasaya sürdü. Bu yeni işletim sistemini güncelleyen birçok kullanıcı olmasına rağmen, öyle oluyor ki, dünyada en fazla sayıda bilgisayar kullanıcısına sahip ülkelerden birinde, pratikte hiç kimse Windows 11'e yükseltme yapamıyor.



Bu ülke, birkaç ay öncesine kadar Microsoft Windows 11'in temel gereksinimlerinden biri olan TPM'yi halk tarafından büyük ölçüde bilinmemesine rağmen 1999 yılında zaten yasaklamıştı. Bu ülke tabi ki Çin Halk Cumhuriyeti'nden başkası değil. TMP yongası (Güvenilir Platform Modülü'nün kısaltması)


Özellikle Windows 11, resmi olarak 'uyumlu' sınıfını geçebilmesi için bilgisayarlarda TPM 2.0 olması ve birkaç maddeyi daha geçebilme zorunluluğu istiyor.


Bilgisayarları harici manipülasyondan ve şifreleme görevlerinin yerine getirilmesinden korumayı amaçlayan bu teknolojinin Çin'de yasaklanması ve kendi eşdeğer standardının (TCM, 'Güvenilir Şifreleme Modülü'nden) yerine geçmesine izin verilmemiş.
Windows, Çin'deki açık ara en popüler işletim sistemidir, ancak yaygın korsanlık nedeniyle Microsoft'un bu pazardaki gelirleri bir hayli düşük. Çin için TPM demek, yurtdışında tasarlanmış ve geliştirilmiş bir teknoloji demekten başka birşey değil gibi gözüküyor. Ayrıca uzun süredir devam eden Çin-ABD ticaret çatışmasına da konu olmuş.


South China Morning Post tarafından alıntılanan Canalys araştırma analisti Himani Mukka'nın açıklamasında, bu yasağa atıfta bulunarak, "Çin'de güvenlikle ilgili herhangi bir konunun ulusal öneme sahip olduğuna ve muhtemelen düzenlemeye tabi tutulacağına" dikkat çekiyor.


MİCROSOFT'UN SONUNDA BU DURUMDAN BİR ÇIKIŞ YOLU BULMASI MÜMKÜN. ÇÜNKÜ GERÇEK ŞU Kİ ÇİN PAZARI, MİCROSOFT İÇİN HERHANGİ BİR ALTERNATİF SUNAMAYACAK KADAR BÜYÜK BİR PAZAR.


Son olarak South China Morning Post'a göre Microsoft, desteğini etkilemeden TPM yongalarının yokluğunda belirli sistemlerin yükseltilmesini kolaylaştırmaya da başladı.
 

yergun02

Vip Üye
Katılım
25 May 2020
Mesajlar
51
Tepkime puanı
47
Puanları
18
Konum
Adıayaman
yeni güncelemeleri beklemekten başka çare yok yaklaşık 10 gündür uğraşıyorum kurdum katılmsın porgramla diğer tarafta tpm ve debu secureyı kaldırıp kurmaya çalıştım bu kez karşıma engeller çıkınca vazgeçtim engler şundan ibaret garanti olayı güncelemeleri artık alamıyorcaksınız geriye dönüş olmayacak vs.vs bir yığın engel bunlara katlanıyorsan yükleme yapıyorsun ancak vazgeçtim biraz bekleyceğim yeni güncelemeler geldikçe bunalr sorunlar aşılacaktır.
 

lanmaniax

Aktif Üye
Katılım
13 Ağu 2017
Mesajlar
5
Tepkime puanı
2
Puanları
3
Konum
SARIYER
Tpm fix yapılmış isolar var tnctr de indir yazdır flash belleğe keyfine bak.Bu arada görsel açıdan epey değişikliğe uğramış win 11 ama bence hala windows 7 en iyisi.
 

yergun02

Vip Üye
Katılım
25 May 2020
Mesajlar
51
Tepkime puanı
47
Puanları
18
Konum
Adıayaman
Onuda yaptım ama şart koşuyor dediğim gibi bir daha günceleme alamazsın yükseltemezsin garantiden çıkıyormuş bir nevi rootlama gibi bişey yoksa yükleniyor sorun ancak tam yüklemeye başlayacağın zaman bu dediğim uyarılar için onay istiyor kabul edersen yüklüyor ancakö tereddütte kaldım yüklemedim.
 

duvarEkrem

Aktif Üye
Katılım
29 Ağu 2021
Mesajlar
15
Tepkime puanı
6
Puanları
3
Yaş
37
ben kurdum orjinal iso , kayıt defterine 2 kod yazdım okadar, güncelleme alıyor sorun yok
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst