gittigidiyor

Windows 11'in sağ tık menüsüne kolay çözüm....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Windows 11 bağlam menüsü, kopyalama, yapıştırma, yeniden adlandırma, silme vb. için temel seçenekler sunuyor. Ancak dağınıklıktan uzak bir deneyim için diğer seçeneklerin çoğunu ortadan kaldımış. Yeni sağ tık menüsü oldukça şık görünse de, önceki kadar sezgisel değil. Neyse ki, klasik eski bağlam menüsüne erişmenin bir yolu var. Windows 11’e aşina olan uygulama geliştiricileri, eskisi gibi (uygulamalarını yükselttikten sonra) bu menüye seçenekler ekleyebilir.

Ancak şimdilik, Windows 11’e yükseltilmemiş bazı eski uygulamaları çalıştırıyor olabilirsiniz. Öyleyse, eski içerik menüsünü, sağ tıklayarak Daha Fazla Seçenek Göster‘i seçerek bulabilirsiniz. Veya bir öğe seçip klavyenizde Shift+F10 tuşlarına basabilirsiniz.

Windows 11'de Eksik Sağ Tıklama Menüsü

“Daha Fazla Seçenek Göster”i seçtikten sonra, “Kopyala” ve “Sil” gibi işlemler için metin etiketleri de dahil olmak üzere tüm klasik seçeneklerle birlikte Windows 10 stili menüsü görünecektir.

Windows 11'de Eksik Sağ Tıklama Menüsü

İşte bu kadar! Yeni menüyü istediğiniz zaman çağırın ve kullanmak için bir seçeneğe tıklayın. Elbette, bir yerine iki tıklama yapmak biraz zahmetli, ancak Microsoft böyle istiyor.

Klasik Menüye Kalıcı Olarak Nasıl Geçilir

Ekim 2021 itibariyle, Windows 11’de klasik Windows 10 stili sağ tıklama bağlam menüsüne kalıcı olarak geri dönmek hala mümkün. Ancak bunu yapmak için sistem kayıt defteriniz bazı şeyleri değiştirmeniz gerekiyor. Bunun için kayıt defteri düzenleme dosyasını indirebilirsiniz.


Tabi bu işlemin kalıcı olması da garanti değil.....


teknohall
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst