gittigidiyor

Windows 7 Oturum parolasını sıfırlama (Resimli Anlatım)

ERK@L

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
3,135
Tepkime puanı
56
Puanları
0
Konum
yatacak yeri bile yok
Windows 7 Oturum parolasını sıfırlama

TARAFIMCA TEST EDİLMİŞ VE ÇALIŞMIŞTIR...

Çoğu insanın başına gelebilecek bir şeydir Windows Şifresini unutmak. Bu durumda yapılması gerekenler çok basit. 1 dakika gibi kısa bir sürenin ardından şifrenizi sıfırlamak mümkün. Şimdi gelin bu işin nasıl yapıldığını görelim:
176 KB boyutundaki bu dosyayı aşağıdaki eklenti bölümünden indirin. RAR’dan çıkan ISO dosyasını boş bir CD’ye yakın ve bilgisayarı açılışta CD/DVD’ den başlayacak şekilde boot edin.
Resimli olarak aşağıda nasıl yapıldığını anlatıyorum:

1.adım: 1. Seçeneği seçip yani 1 yapıp ENTER yapıyoruz.
1.gif


2.adım: Windows kurulu olan bölümümüzü seçip enter yapıyoruz. Sistem şifrelerin saklı olduğu SAM dosyasını karşınıza çıkartacaktır. Bu dosyayı seçip enter yapıyoruz.
2.gif


3.adım: Karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Bu ekranda parolasını sıfırlamak istediğiniz kullanıcıyı seçin.
3.gif


4.adım: Son ekranda bize şifre seçenekleri sorulacaktır. Clear this User’s Password olan satırı seçtikten sonra işlemi tamamlayıp kaydetmek için Y tuşuna basmamız gerekiyor.
4.gif


Bu işlemin sonunda ekranın altında mavi renkle Windows şifresinin sıfırlandığını belirten bir yazı gelicektir. CTRL + ALT + DEL kombinasyonları ile sistemi yeniden başlatın ve CD’yi çıkarın. Windows açılışta artık şifre sormayacaktır.
 

Ekli dosyalar

  • win7passwd-reset.rar
    176.4 KB · Görüntüleme: 13

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst