gittigidiyor

Wındows 7’ye Pürüzsüz Geçiş

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Windows 7’nin beraberinde getirdiği özelliklerin sadece %10’undan bahsetmeye kalksak , sayfalar yetmeyecektir. Onun için ilk olarak Windows XP kullanan oyuncuların 2002’de çıkan DirectX 9’dan kurtarılması ve DirectX 9, 10 ve 11’i bir arada sunan Windows 7’ye geçmelerinde mümkün olan en pürüzsüz deneyimi sunmamız gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle de oyuncular için biçilmiş faktan olan Windows 7, gelişmiş 64 Bit desteği sayesinde 4 GB ve üstü RAM’e sahip olan sistemler için bir zorunluluk. O zaman fazla vakit kaybetmeden pılımızı pırtımızı toplayalım ve zamanda 7 yıllık bir yolculuğa çıkalım.
Hazırladığımız bu rehber sayesinde Windows XP’deki ve Windows Vista’daki verilerinizi kolayca Windows 7’ye aktarabileceksiniz. Geçişten önce yine de Windows 7’nin, Windows Vista’nın 3 yıldır oturmuş sürücü ve yazılım desteğini arkasına aldığını belirtmemizde fayda var. Kısacası Vista sürücüleri, yazılımlar ve oyunlar yeni sistemle genel olarak sorunsuz ve uyumlu çalışmakla beraber sistemin sunduğu 64 Bit desteğinin sayesinde bu uygulamaların birçoğu XP ve Vista’ya göre daha performanslı çalışmakta. Windows 7’nin gelişmiş güç tasarrufu özellikleri sayesinde dizüstü bilgisayarınız için de biçilmiş kaftan olduğunu belirtmemizde fayda var.
17389.jpg

Son olarak bu işlem ile XP’den veya Vista’dan göçerken yanınızda alabileceklerinizin neler olduğunu da belirtelim ve valizlerimizi toplamaya başlayalım:



  • Fotoğraflar, müzikler, videolar, belgeler, e-postalar ve kişiler dâhil bütün dosyalar ve klasörler.
  • Kullanıcı hesapları ve kullanıcı hesabı ayarları.
  • Uygulama ayarları ve uygulamalara ait seçenekler.
  • Kayıt defterinde yer alan Windows’a özgü tercihler.

Kemerlerinizi sıkı bağlayın, zaman yolculuğu başlıyor:
1- İlk olarak Windows 7 kurulum DVD’sini bilgisayarınıza takın.
2- Otomatik yükleme penceresini kapatın ve “Bilgisayarım”a girin.
3- DVD sürücünüze sağ tıklayıp Aç komutunu verdikten sonra DVD içerisindeki Support\Migviz klasörüne girin ve buradaki migsetup.exe programını çalıştırın.
4- Açılan pencereden “Next” diyerek bir sonraki adıma geçin.
5- Bu işlem için bir USB Bellek veya taşınabilir sabit disk kullanacak iseniz “An external hard disk or USB flash drive” seçeneğine tıklayın.
6- Bir sonraki adımda ise “This my old computer” seçeneğini seçtikten sonra yazılım aktarılacak dosyaları belirleyecek ve aktarmak istediklerinizi seçmenize izin verecektir. “Customize” seçeneğine, oradan da “Advanced”a tıklayarak aktarılacak dosyalarınızı belirleyebilirsiniz.
7- Dosyalarınızı belirledikten sonra yine “Next” diyerek bir sonraki adıma geçebilir ve burada isterseniz aktaracağınız dosyalarınız bir şifre atayabilirsiniz.
8- Şifreyi girip “Save” butonuna tıkladıktan sonra aktarılacak dosyaları kaydedeceğiniz USB belleğin içini veya taşınabilir sabit diskinizi göstermeniz gerekiyor.
9- Yedekleme işlemi bittikten sonra iki defa “Next”e basın ve ardından da “Close”a basarak yazılımı sonlandırabilirsiniz.
10- İşlem bitiminde bütün aktaracaklarınız tek bir dosya halinde az önce belirlediğiniz yere kaydedilecektir.
Tüm bu işlemlerden sonra artık rahatça Windows 7 kurabilirsiniz. Windows 7 kurulumu bittikten sonra dosyalarınızı ve ayarlarınızı ise aşağıdaki adımları takip ederek geri getirebilirsiniz:
1- Start/Başlat>All Programs/Tüm Programlar >Accessories/Donatılar>System Tools/Sistem Araçları>Windows Easy Transfer/Windows Kolay Aktarım yolunu izleyerek yazılımı yeniden çalıştırın ve yukarıdaki 4. ve 5. adımları uygulayın. 6. adımda farklı olarak “This is my new computer” seçeneğine tıklıyoruz.
2- Easy Transfer ile daha önceden yedeklemiş olduğumuz dosyayı seçip açıyoruz.
3- Son olarak aktarmak istediklerimizi seçin ve “Next” diyerek işlemi başlatın. Artık seçtiğiniz bütün ayarlar ve dosyalar sorunsuz bir biçimde Windows 7’ye aktarılacaktır.

Windows7Editions01.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
17389.jpg

Windows 7 32 Bit mi yoksa 64 Bit mi kurmalıyım?

64 Bit Windows kurmadan önce ilk olarak işlemcinizin bu işletim sistemini destekleyip desteklemediğini bilmeniz gerek. Bu işlem için “Securable” adlı ufak bir yazılımdan yaralanabilirsiniz. Yazılımı
http://www.grc.com/securable.htm
adresinden indirebilirsiniz.
64 Bit Windows 7 kurmadan önce RAM miktarınızın 2 GB ve üstü olduğundan da emin olun. Eğer bu iki özellik sisteminizde var ise Windows 7 64 Bit kurmanızı, özellikle performans ve güvenlik açısından şiddetle tavsiye ediyorum.
17389.jpg


64 Bit Windows 7’de “Program Files x86” klasörü nedir?

x86, eski 32 Bit mimarinin teknik adıdır. Kurduğunuz yazılımlar eğer 32 Bit ise x86 klasörüne kurulacaklardır. Kurulum esnasında, yazılımın kurulacağı klasöre elle müdahale etmeyin. 32 Bit yazılımlar 64 Bit’te de sorunsuz çalışmaktadırlar.
Sadece çok eski 16 Bit yazılımlar 64 Bit üzerinde çalışmıyorlar. Bu sorunu da
Virtual PC
ile halledebilirsiniz.
17389.jpg


Windows 7 içinde hangi Media Player sürümü mevcut?

Windows 7 içerisinde gelen Media Player sürümü temel anlamda 12. Sürüm. Tam sürüm numarası ise 12.0.7600.16385.
Video oynatma konusunda ise Windows 7’nin kendi içerisinde hâlihazırda birçok codec’in geldiğini söyleyebiliriz. Fakat bazı video biçimleri sistem tarafından doğrudan algılanmadığı için tavsiyem
K-Lite Codec Pack’in son sürümünü
kurmanızdır. Bu yazılım ile birlikte Media Player Calssic Home Cinema sürümü geldiği için ek bir oynatıcıya ihtiyacınız yok. Ayrıca Codec kurulumunu yaptıktan sonra videolarınızı yine Windows Media Player ile de oynatabilirsiniz.
17389.jpg


Windows 7 sürücü desteği

Windows 7 sürücüleri otomatik olarak tanıyan ve tanıyamadığı sürücüleri de internet üzerinden otomatik olarak yükleyip, periyodik olarak güncelleyen bir özelliğe sahiptir. Bu özellik Windows Vista’da ve Windows XP’de yok.
Sürücülerle ilgili herhangi bir sorun yaşasanız dahi, Vista sürücüleri Windows 7 ile genelde sorunsuz çalışmaktadır zira Windows 7 ile Vista benzer sürücü yükleme sistemine sahiptir. Windows 7’nin sürücüleri tanıma, yükleme ve güncelleştirme teknolojisi sizi kendine hayran bırakacak! Sürücü arama ve güncelleme derdinize bir son verecek.
17389.jpg



Windows 7, DirectX 9, 10, ve 11 desteğini bir arada sunmasıyla Windows XP ve Vista’dan dahi daha fazla oyunu destekleyen bir işletim sistemi ve doğal olarak da oyuncular için en iyi tercih.
Uyumluluk konusunda Microsoft’un Games for Windows servisi sayesinde eski yeni bütün oyunların Windows 7 ile sorunsuz çalıştığını söyleyebiliriz (Test eden oyunculardan gelen yorumlar doğrultusunda). Ayrıca sürücüleri otomatik olarak güncellemesiyle ekran kartınızdan ve diğer tüm bileşenlerinizden en yüksek performansı almanıza olanak tanıyan Windows 7’de birçok oyun XP ve Vista’ya göre daha performanslı çalışıyor.
Bunun en önemli nedenlerinden biri de Windows 7’nin gelişmiş RAM kullanma yeteneğidir. Windows Vista’nın aksine Windows 7, RAM miktarınıza göre en yüksek performansı sunabilmek için en iyi ayarları sisteme kurulurken otomatik yapmaktadır. Ayrıca 64 Bit Windows 7 4 GB ve üzeri RAM miktarını da desteklediği için Windows 7 oyuncular için en iyi işletim sistemi.
17389.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
17389.jpg

Windows 7 Kurulum Sorunu CD/DVD Drive Hatası

Hata:
Load Driver
A required CD/DVD drive device driver is missing. If you have a floppy disk, CD, DVD, or USB flash Drive, please insert it now.
Note: If the Windows installation media is in the CD/DVD Drive, you can safely remove it for this step.
Windows 7 “Hiçbir Aygıt Sürücüsü Bulunamadı”Hatası
Hata analizi:
Hataya biraz daha ayrıntılı baktığımızda aslında eksik olan cihazın bir Sabit Disk değilde bir CD/DVD sürücü olduğu söyleniyor. Yani Windows 7 kendi bindiği dalı, DVD sürücüyü, kurulum esnasında kaybediyor.
Çözüm:
BIOS’a girin, oradan da “Boot Device/Priority” seçeneğine gelin. Frist Boot Device olarak Floppy, USB vb. seçmeyin!
First Boot Device olarak
DVD sürücünüzün
kendisini seçin. Eğer yoksa “CD/DVD ROM Device” seçin. Yani Örneğin sürücü LG GSA-4163B ise
First boot device
olarak LG GSA-4163B’yi seçin.
Bu yöntemleri de denemenize karşın hala hata mesajı alıyorsanız kurulumu IDE DVD sürücüden yapmayı deneyin.
Alternatif olarak hiç DVD’lerle uğraşmadan USB bellek ile de Windows 7 kurabilirsiniz:
USB Bellek ile Windows 7 Kurulumu
Bir başka sorun:
Microsoft’tan indireceğiniz ISO dosyasını Flashget, IDM vb. indirme programları ile birlikte indirmeyiniz. Bırakın Microsoft’un kendi Download Manager’ı Akamai Download Manager indirsin. Zira bu yazılım dosyayı indirirken MD5 kontrolü de yapmaktadır. Bu sayede dosyanın yanlış inmesi imkansızdır.
Daha sonra inen dosyayı Nero Express ile “Kalıp ya da kayıtlı tasarı” seçeneği ile
en düşük hızda
DVD’ye yazın.
17389.jpg


Windows 7 kurmaya çalışırken “A required CD/DVD drive device driver is missing” hatası

Soru:
Windows 7 kurmaya çalışıyorum şu an fakat şöyle bir uyarıyla karşı karşıyayım. Hata ise şu;
A required CD/DVD drive device driver is missing. If you have a floppy disk, CD, DVD, or USB flash Drive, please insert it now.
“Note: If the Windows installation media is in the CD/DVD Drive, you can safely remove it for this step.”
Bu arada anakartım GIGABYTE GA-EP45T-DS3, İşlemcim Intel Core 2 Quad 2.8 GHz., RAM 4 GB.
Cevab
Hazırlamış olduğunuz Windows 7 DVD’si, çok yüksek hızda yazılmış olduğundan sorun çıkarmakta. Elinizdeki ISO dosyasını mümkün olan en düşük hızda yazarak bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Sorun devam ederse daha kaliteli bir medya kullanmanız gerekiyor demektir. Ya da DVD yazıcınızın Firmware sürümünü de güncelleyebilirsiniz.
17389.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst