gittigidiyor

Windows 8.1 Multiple Monitor Improvements

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows81.png
Windows 8.1 Multiple Monitor Improvements (Çoklu Monitor Desteği)

Gün geçtikçe teknolojinin verdiği nimetlerden daha da çok faydalanıyoruz. Bununla birlikte iş yaşamımızda ev hayatımızda iş yaparken veya film izlerken sosyal hayatımıza kaldığımız yerden devam etmemiz mümkün nasıl oluyor da peki iş hayatımıza devam ederken sosyal hayatımıza vakit ayırabiliyoruz ? İşte bu sorunun cevabını yine bize Multiple Monitor Improvements (Çoklu Monitor Desteği) ile kullandığımız Windows işletim sistemimiz cevabını veriyor. Peki sadece hem sosyal hayat hem iş hayatımı tabii ki hayır eğer bir yazılımcıysanız monitör birinde kodlarınızı yazar diğer monitörden kodlarınızın doğru çalışıp çalışmadığından emin olabilirsiniz.Multiple Monitor Improvements (Çoklu Monitor Desteği) hem işlerinizi kolaylaştırırken hem verimliliğinizi arttıracak hemde zamandan kazanmış olacaksınız. Örnekleri çoğaltmak bundan sonra size kalmış. Multiple Monitor Improvements (Çoklu Monitor Desteği) ni tüm Windows 8.1 versiyonlarında istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Yani hiçbir engel bulunmamaktadır.

072214_2307_Windows81Mu1.jpg

Multiple Monitor Improvements (Çoklu Monitor Desteği)-01
Kendimden örnek vermek gerekirse kendime yeni bir diz üstü bilgisayar almıştım ve diğer kullandığım bilgisayarımda hem eski hemde kullanmadığım için monitörü boşa çıkmıştı bende eski monitörümü değerlendirerek diz üstü bilgisayarıma bağladım. Yukarıda ki ekranda bunu görmeniz mümkün.

072214_2307_Windows81Mu2.png
Multiple Monitor Improvements (Çoklu Monitor Desteği)-02
Yine kendi kullandığım bilgisayarım da almış olduğum ekran görüntüsünü görebilirsiniz. 1. Monitörde bilgisayarımı kurcalarken 2.Monitörde sosyal hayatıma devam ediyorum.
072214_2307_Windows81Mu3.jpg
Multiple Monitor Improvements (Çoklu Monitor Desteği)-03
İhtiyacınız olan tek şey kullandığınız bilgisayarınızın masaüstü veya dizüztü olsun farketmez VGA veya DVI çıkışının olmasıdır. Eğer bu seçeneklere sahipseniz kullandığınız Windows 8.1 üzerinde çoklu monitör desteğinden faydalanabilirsiniz. Şimdi gerekli VGA veya DVI bağlantılarınızı varsayarak uygulamamıza başlayalım.
072214_2307_Windows81Mu4.png
Multiple Monitor Improvements (Çoklu Monitor Desteği)-04
Ayrıntılara fazla girmeyeceğim. Öncelikle masaüstündeyken mausenize sağ tıklayarak Ekran çözünürlüğü seçeneğine giriş yapıyoruz.

072214_2307_Windows81Mu5.png
Multiple Monitor Improvements (Çoklu Monitor Desteği)-05
Ben daha önceden kendi monitörüm için gereli ayarlamaları yapmıştım. 1. Monitörümün ana ekran olduğunu görebiliriz. Yine bu bölümden 1.Mönitörümün ekran çözünürlüğü ayarlamalarını yapmam mümkün. Ayarlama yapmak istediğiniz monitör üzerine tıklamanız yeter yukarıda kırmızı ok işareti ile belirtilmiştir.

072214_2307_Windows81Mu6.png
Multiple Monitor Improvements (Çoklu Monitor Desteği)-06
2.Monitörümü tıkladığımda bu ekranı istersem ana ekran yapabilir veya ekran çözünürlüğünü ayarlayabilirim.Yine
072214_2307_Windows81Mu7.png
tuş kombinasyonunu kullanarak Windows 8.1 görsel ve eğlenceli pencerelerinden bu işlemleri yapmamız mümkün.
072214_2307_Windows81Mu8.png
Multiple Monitor Improvements (Çoklu Monitor Desteği)-07
072214_2307_Windows81Mu9.png
tuş kombinasyonunu kullandığımızda karşımıza yukarıda ki ekran açılacaktır. Burada size uygun olan seçenekleri seçerek 2.monitörünüzü zevkle kullanmaya başlayabilirsiniz. Dediğim gibi ayrıntılara fazla girmiyorum. Multiple Monitor Improvements (Çoklu Monitor Desteği)ni keşfetmeyi tamamıyla sizlere bırakıyorum.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst