gittigidiyor

Windows 8.1 Şifrenizi NTpasswd İle Sıfırlayın

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Windows 8.1 işletim sisteminizin şifresini unuttuysanız, bu ufak araç sayesinde dakikalar içinde şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.

Kullanıcıların Windows oturumlarına ait şifrelerini unutması sıkça yaşanabilen bir durum. Böyle durumlarda çoğu çaresiz kullanıcı çözümü işletim sistemini sıfırlamakta buluyor. Ancak ntpasswd adlı ufak ama etkili bir araç sayesinde Windows oturumunuza ait şifreyi birkaç ufak adımda sıfırlayabilirsiniz.
Bu makalede kullanacağımız yöntemi uygulamak için USB bellek veya CD/DVD sürücüsüne ihtiyaç duyacaksınız. Bu adresten indireceğiniz ntpasswd’ın CD dağıtımını, isterseniz doğrudan CD/DVD’ye, isterseniz de Rufus ile USB belleğe yazdırın. Bu yazımızda kolaylık açısından USB bellek kullandık ancak istenmeyen durumlara önlem olarak kenarda köşede şifre sıfırlamaya yarayan bir CD/DVD’nin bulunması size oldukça fayda sağlayabilir.
Rufus kullanarak indirdiğimiz arşiv dosyasının içinden çıkan imajı USB belleğimize yazdırıyoruz. Dosya sistemi olarak FAT32’yi, disk bölüm düzeni olarak da BIOS ya da UEFI Bilgisayarlar için MBR Bölüm Düzeni‘ni seçin.

Yazıdırma işleminden sonra USB belleği veya CD/DVD aygıtınızı sisteminize yerleştirip bilgisayarınızı yeniden başlatın. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, sisteminizin ntpasswd yüklü aygıttan başlaması gerektiği. Dilerseniz BIOS’a girip ntpasswd medyasını ilk sıraya alın, dilerseniz de boot listesinden gerekli medyayı seçin. Sisteminiz ntpasswd ile başladığında şöyle bir ekranla karşılaşacaksınız.

Doğrudan enter tuşuna basarak ntpasswd’ı çalıştırın. Bir süre bekledikten sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacaktır.
Eğer sisteminizde birden fazla Windows kurulumu mevcutsa, listeden şifresini sıfırlamayı istediğiniz Windows kurulumunun numarasını seçin ve enter tuşuna basın.

Karşınıza çıkan bu yeni ekrandaki 1 numaralı seçeneği başlatın.

Şifre sıfırlama protokolünü başlattıktan sonra karşınıza gelen bu listeden 1 numaralı seçeneği seçip kullanıcı ayarlarını düzenleyeceğimiz işlemleri başlatın.

Windows kurulumunda bulunan kullanıcıların listesini göreceksiniz. Ben Muhsin isimli hesabın şifresini sıfırlamak istiyorum ve bu yüzden hesabın yanındaki kodu girdim. Eğer sisteminizde sadece bir adet kullanıcı hesabı varsa ntpasswd gerekli kodu varsayılan olarak girecektir. Bu aşamada tek yapmanız gereken şey enter tuşuna basmak.

İstenilen kullanıcı hesabını seçtiğimize göre hesap detaylarını düzenleyebiliriz demektir. Bizi burada ilgilendiren seçenek 1 numarada. Bu seçeneği girerek belirlediğimiz kullanıcı hesabının şifresini sıfırlayabiliyoruz. Giriş satırına 1 yazarak şifreyi temizleyin.

Aynı liste tekrar karşımıza çıkacaktır. Seçtiğimiz kullanıcı hesabı ile işimiz kalmadığı için giriş satırına q yazarak bir önceki ekrana dönüyoruz.

Önceki adımlarda gördüğümüz bir başka listeyle tekrar karşılaşacaksınız. Tekrar q yazarak bu işlemi de kapatın.

Kullanıcı hesabında değişiklikler yaptığımız için ntpasswd bize değişiklikleri kaydetmeyi isteyip istemediğimizi soracak. Giriş satırına y yazarak onaylayın. Bu işlemden sonra Ctrl+Alt+Del kombinasyonu ile ntpasswd aracından çıkış yapabilir ve şifresi kaldırılmış kullanıcı hesabınıza rahatlıkla giriş yapabilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst