gittigidiyor

Windows 8.1, Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi (gpedit) Ayarları Nasıl Yedeklenir

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
desktop.jpg


Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi, Yerel Grup İlkesi Nesnelerinin tüm ayarlarının yönetilebileceği tek kullanıcı arabirimi sağlayan, Microsoft Yönetim Konsolu (MMC) ek bileşenidir. Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi‘ni kullanarak Yönetim Şablonu ilke ayarlarını, Windows Ayarlarını, Başlatma, Kapatma, Oturum açmaveOturum kapatma komut dosyalarını yönetebilir ve Yerel Grup İlkesinde Kullanıcı veya Bilgisayar Ayarlarınıdevre dışı bırakma gibi görevleri gerçekleştirebilirsiniz arkadaşlar.
Bu Makalemde Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi‘nde yaptığınız değişiklikleri nasıl yedekleyebileceğinizi ve bu yedeği ileride aynı bilgisayara veya aynı işletim sistemi yüklü başka bilgisayara nasıl yükleyebileceğinizi anlatacağım. Bu özellikle sistem yöneticileri için örneğin şu 2 madde çok yararlı bir işlem olacaktır.



  1. Şirket bilgisayarında Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi vasıtasıyla pek çok kişiselleştirme yaptınız ama Windows’u yeniden kurmanız gerekiyor ve bir daha aynı ayarla uğraşmak istemiyorsanız tek tıklamayla bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
  2. Şirket bilgisayarında Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi vasıtasıyla pek çok kişiselleştirme yaptınız ve diğer şirket bilgisayarında da aynı kişiselleştirmeleri yapmanız gerekiyorsa tek tıklamayla bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

DİKKAT:Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi sadece Windows 8‘in PRO ve Enterprise, Windows 7‘ninProfessional, Ultimate, Enterprise ve Windows Vista‘nınBusiness, Ultimate ve Enterprise sürümlerinde kullanılabilir.
Bu makalemde bahsettiğim yedekleme Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi‘ndeki“Bilgisayar Yapılandırması/Windows Ayarları/Güvenlik Ayarları” ve “Kullanıcı Yapılandırması/Windows Ayarları/Güvenlik Ayarları” sekmeleri altındaki ayarları kapsamaktadır.
1. ADIM: Nasıl Yedeklenir?




  • [*=left]Buradan Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi Yedekle.rar dosyasını indiriniz.
    [*=left]Sisteminizde .rar dosyası açacak bi yazılım yüklüyse veya yüklü değilse aşağıdaki adımları izliyelim.
    [*=left]Rar dosyasını açabilen bir yazılım yüklüyse ( Winrar, 7-Zip vs) yüklüyse dosyaya çift tıklamanız yada sağ tıklayıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları masaüstüne çıkarınız. Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan Winrar dosyasını ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
    [*=left]Masaüstünde oluşan Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi Yedekle klasörünün içinde 1 adet script (.vbs)olduğunu göreceksiniz.
    [*=left]Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi Yedekle.vbs
    [*=left]Scripte çift tıklayın ve gereken onayları veriniz.
    [*=left]Masaüstünde Yerel-Grup-İlkesi-Düzenleyicisi-Yedeği adında bir klasör olduğunu göreceksiniz. Bu klasörü güvenli bir yere yedekleyiniz. (ismini kesnlikle değiştirmeyiniz.)

İşiniz bittikten sonra masaüstündeki Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi Yedekle klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını isterseniz silebilirsiniz.2. ADIM: NASIL GERİ YÜKLENİR?



  • I. Adımda oluşturduğumuz Yerel-Grup-İlkesi-Düzeleyicisi-Yedeği klasörünü yedeği yüklemek istediğiniz bilgisayarın masaüstüne kopyalayınız.
  • Burdan Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi Geri yükle.rar dosyasını indirin.
  • Sisteminizde .rar dosyası açacak bi yazılım yüklüyse veya yüklü değilse aşağıdaki adımları izliyelim.
  • Rar dosyasını açabilen bir yazılım yüklüyse (Winrar, 7-Zip vs) yüklüyse dosyaya çift tıklamanız yada sağ tıklayıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları masaüstüne çıkarınız.Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan Winrar dosyasını ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
  • Masaüstünde oluşan Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi Yedekle klasörünün içinde 1 adet script (.vbs) olduğunu göreceksiniz.
  • Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi Yedekle.vbs
  • Scripte çift tıklayarak gereken onayı veriniz.
  • İşlemin başarı ile tamamlandığına dair bir mesaj alacaksınız ve hepsi bu kadar.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi Yedekle klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını isterseniz silebilirsiniz.

images
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst