gittigidiyor

windows Eski Edge tarayıcısı tarihe karışıyor

supermax

Aktif Üye
Katılım
19 May 2011
Mesajlar
385
Tepkime puanı
83
Puanları
28
Konum
izmir
merhaba,Teknoloji devi Microsoft, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye devam ediyor. Bu bağlamda şirket, eski Edge internet tarayıcısını emekli etmeye hazırlanıyor. Eski tarayıcıyı Windows bilgisayarlardan kaldıracak olan Microsoft, onun yerine yeni nesil, chromium tabanlı yeni nesil Edge’i yükleyecek

Eski Edge tarayıcısı için son tarih 13 Nisan
Emekliye ayrılacak olan Edge’in, Microsoft’un Windows 10 ile birlikte piyasaya sürdüğü sürüm olduğunu belirtelim. Şirketin kendi geliştirdiği EdgeHTML oluşturma motorunu kullanan eski tarayıcı 13 Nisan‘da kullanım dışı kalacak.

2019‘da şirket Google’ın Chromium yazılımından yararlanmak için tarayıcıyı sıfırdan yeniden oluşturduğunu duyurmuştu. Geçen yılın Haziran ayında ise Microsoft bunu bir Windows güncellemesiye sunmaya başladı.

Ek olarak Microsoft’un Chromium tabanlı Edge’i yayınladıktan sonra 9 Mart 2021 tarihi itibari ile eski Edge için herhangi bir ek güvenlik güncellemesi yayınlamadığını da belirtelim.

Son olarak, bilgisayarınıza Edge’in Chromium sürümünü zaten yüklediyseniz, güncelleme yalnızca eski sürümü kaldıracaktır. Bu nedenle ekstra bir hamle yapmanıza gerek yok. Ancak, henüz Chromium tabanlı Edge’e sahip değilseniz, Microsoft yeni tarayıcıyı 13 Nisan tarihinden itibaren sizin yerinize yükleyecektir. snd alıntı.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst