gittigidiyor

Windows Geri Dönüşüm Kutusu Boşaltma İşlemini Otomatikleştirmek

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windowsta-geri-donusum-kutusunu-bosaltma-islemini-otomatiklestirin_640x360.jpg



Bilgisayarınızda bulunan bir dosyayı Shift + Delete komutlarıyla silmediğinizde, dosya direkt olarak Geri Dönüşüm Kutusu’na gönderiliyor. Geri Dönüşüm Kutusu’nu boşaltmadığınızda ise gereksiz yüzlerce dosya sabit diskinizde yer kaplayabiliyor. Biz de bu soruna çözüm olması amacıyla, Geri Dönüşüm Kutusu’nu otomatik olarak boşaltma işlemini sizlere sunuyoruz.
Öncelikle bu işlemi Windows’un Görev Zamanlayıcı uygulamasını kullanarak yapacağımızdan, Başlat düğmesine tıklıyoruz ve Görev Zamanlayıcı yazıyoruz.
temel-gorev-olustur.png

Daha sonra sağda bulunan Eylemler menüsünden Temel Görev Oluştur butonuna tıklıyoruz.
gorev-adi-ve-aciklama.png

Ad bölümüne Geri Dönüşüm Kutusu Temizlik gibi bir şey yazabilirsiniz. Açıklama bölümünü doldurmayı size bırakıyoruz.
gorev-periyodu.png

Sonraki adımda bu görevin ne kadarlık bir periyotta yapılacağını seçmemiz gerekiyor. Haftalık veya Aylık seçmek ideal olacaktır.
baslangic-tarihleri.png

Başlangıç tarihi ve saati, aylar ve günler bölümünü doldurabilirsiniz.
programi-baslat-eylem.png

Bu adımda ise Program başlat seçeneğini işaretleyip İleri butonuna tıklıyoruz.
program-baslat-komutlari.png

Bu pencerede ise Program/komut dosyası bölümüne cmd.exe yazıyoruz. Hemen altındaki Bağımsız değişkenler ekle bölümüne ise /c “echo Y|PowerShell.exe -NoProfile -Command Clear-RecycleBin” komutunu yazmamız gerekiyor.
gorev-olusturma-son-adim.png

Girmiş olduğunuz bilgiler ve değerleri bu ekranda görüyoruz. Son butonuna tıkladıktan sonra yeni görevi oluşturmuş oluyoruz. Belirlemiş olduğunuz tarihten itibaren aylık ya da haftalık olarak bu işlem gerçekleştirilecektir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst