gittigidiyor

Windows Hakkında önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Windows 8 uygulamalarını tek bir merkezden yönetmek için Windows App Boss tam aradığınız uygulama.

Windows 8 kullanıcısı mısınız? Eğer öyleyse, büyük ihtimalle sisteminize birçok Windows 8 uygulaması yüklemiş olmalısınız. Bunları sisteminizden kolayca kaldırabilmek için kullanabileceğiniz harika bir program mevcut: Windows App Boss.
Windows App Boss
Windows App Boss, sisteminizdeki Windows 8 uygulamalaırnın kolayca yönetilebilmesi için tasarlanan, stabil ve gayet kullanışlı bir programdır. Kullanıcıların Windows 8’in market uygulamalarını silme, kaydetme ya da yeni uygulama ekleme gibi işlemlerini gayet basit bir arayüzle yapmalarını sağlıyor. En güzel yönü ise kurulum derdi olmaması. Yalnızca indirin ve programı çalıştırın, hepsi bu.

Windows 8 uygulamalarını silin
Programı, Windows 8 uygulamalarını masaüstündeyken silecek şekilde kullanabilirsiniz. Kullanıcı dostu, basit bir arayüze sahip olan Windows App Boss, size yüklü tüm Windows 8 uygulamalarını ana ekranında toplayarak gösterir. Bu sayede tek tek uygulama aramakla zaman kaybetmezsiniz.
Market uygulamalarını sistemden kolayca kaldırabilmesinin yanı sıra, Windows App Boss’un başka kullanışlı özellikleri de var. Örneğin, yüklü uygulamalarda yaptığınız ayarları bu programda görebilirsiniz.

Programın sunduğu işe yarar özellikler:

  • İmzalı uygulamaları ekleme, silme, kaydetme ve test etme
  • Lisanslı ve verisi özelleştirilebilir uygulamaları ekleme, silme ve kaydetme
  • Uygulamanın durumunu (LocalState &settings.dat) anlık olarak yönetebilme (Oluştur, Sil, Değiştir)
  • Windows Geliştirici Lisansı ekleme, silme, güncelleme
  • Herhangi bir Windows uygulamasının ayar belgesini (settings.dat) düz bir metin halinde görüntüleyebilme
  • Önyükleme dosyalarını (custom.data) görüntüleme
  • Uygulamaların yan yükleme özelliğini aktif ya da pasif hale getirme (AllowAllTrustedApps)
  • Başlangıç ekranında görünmeyen uygulamaları çalıştırma
Programın “keşke olsaydı” dediğimiz bir özelliği var, o da birden çok uygulamayı aynı anda silememesi. Eğer böyle bir özellik sunsaydı, kullanıcılar uygulamaları silerken çok daha az zaman kaybına uğrarlardı.
Bu program, Microsoft tarafından resmî olarak desteklenmemektedir ve Windows RT sistemlerde çalışmaz.
Programı indirmek için buraya tıklayın.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Clean-Master-logo.jpg

Windows bilgisayar temizleme ve hızlandırma araçları. Bigisayarınızın performansı düşmesin diye sistemde temizlik yapan kullanıcılar için geliştirilen bazı araçlar bulunmaktadır. Bilgisayar temizleme programları ile bilgisayarınızın hızının yavaşlamasını öneleyebilirsiniz. Temizleme ile birlikte bilgisayarınızın hızlanmasını sağlayan Clean Master ve CCleaner yazılımlarını tanıtacağız. Her iki programın ortak özelliği ise tamamen ücretsiz olarak sunulmaları ve işlerinin hakkını vermeleridir. Bu yazılımları kullanarak Windows işletim sisteminde detaylı bir tarama gerçekleştirebilirsiniz.

Sistem Tarama ve Hızlandırma Araçları

Bilgisayarlarımızda yer alan birçok çöp / gereksiz dosya Windows tarafından oluşturuluyor. Clean Master (https://www.cmcm.com/en-us/clean-master-for-pc/) programında “System cache” olarak etiketlenen bu bölümde Windows log dosyaları, hata rapoları ve geçici dosyalar yer alıyor. Clean Master programını sistematik şekilde kullanarak Windows artıklarını hızlıca kaldırabilirsiniz. Bir “System cache” simgesine tıklayın – MS ürünleri veya sistem yamaları olabilir, “Details” butonu ile içeriği kontrol edin. Bu kategorideki tüm dosyaları kaldırmak için “Clean Up” seçeneğine tıklayın. “Clean Up” butonunu kullanmadan önce “Ignore” seçeneği ile dilediğiniz dosyaların kaldırılmasını engelleyebilirsiniz.
Kaldırmak istediğiniz Windows artıkları hakkında bilginiz varsa CCleaner(www.piriform.com/ccleaner) adlı ücretsiz programı kullanın. CCleaner hızlı dağınıklıktandı konusunda Clean Master ile kıyaslanamaz ancak eksiksiz tarama yapıyor. Aynı zamanda kuruluma ihtiyaç duymayan taşınabilir versiyonu mevcut. Taşınabilir sürümüde mevcuttur. CCleaner otomatik tarama gerçekleştirmiyor, arayüzdeki “Analyze” butonuna tıklamanız ve bilgisayarınızın artık dosyalar için taranmasını beklemeniz gerek. Web tarayıcınızı kapatmanız uyarısında bulunursa telaşa kapılmayın, yalnızca tarayıcı açık durumdayken onun önbellek ve geçici İnternet dosyalarını temizlemediğini belirtelim. Yazılımda “Analyze” butonuna tıkladığınızda temizlik yapılmıyor, yalnızca bilgi toplanıyor. Zaman kazanmak için “Windows” ve “Applications” sekmeleri altından dilediğiniz öğeleri tarama dışında bırakabilirsiniz.
Analiz tamamlandığında program sistemi temizlemeye hazır hale gelecektir. Bu noktada Geri Dönüşüm Kutusu ve geçici dosyaların yer aldığı klasörler de seçili durumda oluyor. “Run Cleaner” butonuna tıkladığınız takdirde temizlik otomatik olarak yapılacaktır. Temizliğe girişmeden önce tüm öğeleri incelemenizi öneriyoruz; font önbelleği, Windows olay log’ları ve masaüstü kısayolları gibi bazı öğeleri silmek istemeyebilirsiniz. Tutmak istediğiniz içeriklerdeki onaylamayı kaldırdıktan sonra “Clean” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Mirai Bu Sefer Windows'tan Yayılıyor

Yetenekli bir siber saldırgan, meşhur Mirai zararlı yazılımını yaymak için ileri seviye bir Windows botnet'i geliştirdi.

mirai-bu-sefer-windowstan-yayiliyor.jpg





Windows tabanlı yayıcı, orijinal Mirai kod temelinden daha zengin ve daha sağlam ancak yeni sürümün bileşenleri, teknikleri ve işlevsellikleri yıllarca eskiye dayanıyor. Bu yayıcının Mirai zararlı yazılımını yayma kapasitesi ise sınırlı: Mirai botlarını, ele geçirilmiş olan bir Windows bilgisayarından savunmasız bir Linux IoT (Internet of Things - Nesnelerin İnternet'i) cihazına sadece kaba kuvvet saldırısıyla girdiği uzak bir telnet bağlantısı söz konuysa gönderebiliyor.
Bu kısıtlamaya rağmen, kodun daha deneyimli bir geliştiricinin, muhtemelen de Mirai ile yeni ilgilenmeye başlayan birinin eseri olduğu açıkça anlaşılıyor. Yazılımın içinde bulunan kodun Tayvan'da bulunan sunuculara bağlı Çince bir sistemde derlenmiş olması ve Çinli şirketlerden çalınan kod imzalama sertifikalarının kötüye kullanılmış olması gibi arkada bırakılan bir takım ipuçları, geliştiricinin Çince konuşan biri olduğu olasılığına dikkat çekiyor.
Kaspersky Lab Baş Güvenlik Araştırmacısı Kurt Baumgartner, "Mirai'nin Linux'tan Windows'a atladığını ve tecrübeli geliştiricilerin bu işlere giriştiğini görmek gerçekten endişe verici. 2011'de bankacılığı hedef alan Zeus adlı Truva atının kaynak kodunun yayımlanması yıllar süren problemleri beraberinde getirdi. 2016'da yayınlan Mirai IoT botu kaynak kodu da aynısını internet için yapacak. Gittikçe daha karmaşık becerileri ve teknikleri beraberinde getiren daha deneyimli saldırganlar, ortalıkta dolanan Mirai kodunu kullanmaya başlıyorlar. IoT Mirai botlarını yaymakta olan bir Windows botnet geliyor ve daha önce Mirai operatörleri tarafından kullanılamayan yeni cihazlara ve ağlara Mirai'nin yayılmasını sağlıyor. Bunun daha bir başlangıç olduğunu söyleyebiliriz" dedi.
Kaspersky Lab telemetri verilerine göre, söz konusu Windows botu tarafından 2017'de yaklaşık 500 tekil sistem saldırıya uğradı ve bu girişimler tespit edilerek engellendi.

Saldırının ikinci aşamasında yer alan IP adreslerinin coğrafi konumlandırılmasına dayanarak, bu konuda en savunmasız ülkelerin bağlantılı teknolojilere büyük miktarda yatırım yapmış ve gelişmekte olan Hindistan, Vietnam, Suudi Arabistan, Çin, İran, Brezilya, Fas, Türkiye, Malavi, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan, Tunus, Rusya, Moldova, Venezuela, Filipinler, Kolombiya, Romanya, Peru, Mısır ve Bangladeş olduğu ortaya çıkıyor.

1489073107_new_risks_mirai_tr.png.jpg


Kaspersky Lab, internet altyapısına yönelik artan bu tehdide cevap vermek için Bilgisayar Acil Durum Müdahale Ekipleri (Computer Emergency Response Team: CERT), barındırma hizmeti sağlayıcıları ve ağ operatörleriyle birlikte çalışıyor. Bu sunucuların hızlı ve başarıyla etkisiz hale getirilmesi, büyüyen IoT tabanlı botnet'lerin beraberinde getirdiği risk ve zararı en aza indiriyor. Kaspersky Lab'ın dünya çapındaki CERT'ler ve sağlayıcılarla olan tecrübeleri ve ilişkileri bu çabaları hızlandırmaya yardımcı oluyor.
Kaspersky Lab ürünleri, Windows ve Mirai botlarını tespit ederek ve onlara karşı koruma sağlıyor.

Windows tabanlı Mirai yayıcısının kullandığı araçların ve tekniklerin yanı sıra, bu araştırmayla ilgili çıkarımlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için, Securelist.com'daki blog yazısını okuyabilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst