gittigidiyor

Windows Hello nedir

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
index.php

Windows Hello nedir?

Windows 10'un bir parçası olan Windows Hello, cihazlarınıza, uygulamalarınıza, çevrimiçi hizmetlere ve ağlara oturum açmak için yeni bir yöntemdir. Windows Hello, "biyometrik kimlik doğrulaması" kullandığından (yüzünüz, irisiniz veya parmak izinizle (veya bir PIN koduyla) oturum açarsınız) parola kullanmaktan daha kolay, kullanışlı ve güvenli olan Microsoft Passport denilen bir kimlik bilgisi teknolojisi ile çalışır. Yüz algılayıcıları ya da parmak izi okuyucuları olan ve Windows 10 çalıştıran cihazlar şu anda Windows Hello ile çalışmaktadır ve iris algılayıcıları yakında kullanılabilecektir.

Başlat'a
851aefc6-d9e7-41b6-a160-2a5e45499b33_17.png
ve ardından Ayarlar > Hesaplar > Oturum açma seçenekleri'ne giderek Windows Hello'yu ayarlayabilirsiniz. Bir oturum açma yöntemi seçmenin yanı sıra, yedek olarak bir PIN de ayarlarsınız.
Windows 10'da oturum açmak için Windows Hello'yu kullanmak zorunda mıyım?
Hayır. Windows Hello'yu kullanmazsanız, bir parola veya PIN kullanarak oturum açabilirsiniz. Windows Hello'yu kullanmaya karar verirseniz ve daha sonra fikrinizi değiştirirseniz, bu özelliği Ayarlar'dan kapatabilirsiniz.

Kimliğimi belirlemek için hangi veriler kullanılır ve bu veriler nasıl saklanır?
Kurulum sırasında Windows yüz veya iris algılayıcısı ya da parmak izi okuyucusundan elde edilen verileri alıp şifreleyerek cihazınızda depoladığı bir gösterim oluşturur. (Bu bir görüntü değildir; daha çok grafiğe benzer.) Gösteriminizi cihazınızda kalır. Windows hiçbir zaman yüzünüzün, irisinizin veya parmak izinizin resimlerini ya da görüntülerini cihazınızda veya başka bir yerde depolamaz.

Kurulum işlemini tamamladığımda beni tanımak için kullanılan bilgileri değiştirebilir miyim?
Evet. Nasıl oturum açmak istediğinizi Ayarlar aracılığıyla değiştirebilirsiniz. Görünümünüz önemli ölçüde değişirse, yeniden kaydolabilirsiniz. Sistem, sakalınız, gözlüğünüz veya ağır bir makyajınız varken veya yokken yapılmış geçmiş ve geçerli kayıtları tanır. Kaydolmak için Başlat'a
851aefc6-d9e7-41b6-a160-2a5e45499b33_17.png
ve ardından Ayarlar > Hesaplar > Oturum açma seçenekleri'ne gidin.
Windows Hello'nun topladığı herhangi bir veri cihazımı terk eder mi ve ederse nasıl iletilir?
Tanımlama verileriniz (yüzünüzün, irisinizin veya parmak izinizin kaydolurken oluşturulan gösterimi ) hiç bir zaman cihazınızı terk etmez. Microsoft işlerin düzgün yürümesine, sahtekarlığı algılayıp önlemeye yardım etmek ve iyileştirmeler yapmaya devam etmek için, oturum açmak için hangi yöntemi kullandığınız (yüz, iris, parmak izi veya PIN), kaç kez oturum açtığınız ve her oturum açmanın başarılı olup olmadığı gibi kullanım verilerini toplar. Bu verilerden sizi özellikle tanımlamak için kullanılabilecek bilgiler çıkarılır ve Microsoft'a iletilmeden önce şifrelenir.

Windows Hello'nun topladığı verileri kullanarak yüzümü, irisimi veya parmak izimi yeniden oluşturabilir misiniz?
Hayır. Oturum açmanızı sağlamak için toplanan tanımlama verileri gerçek görüntü değildir. Yüzünüzün, parmak izinizin veya irisinizin benzersiz özelliklerine dayanan bir temsildir (görüntüden çok grafiğe benzer). Bu veriler yüzünüzün, parmak izinizin veya irisinizin görüntüsünü yeniden oluşturmak için kullanılamaz.

Windows Hello tanımlama verilerimi silebilir miyim?
Evet. Tanımlama verilerini Ayarlar'dan silebilirsiniz. Bir defadan fazla kayıt olduysanız (örneğin gözlüklü ve gözlüksüz), tanımlama verilerinizi sildiğinizde tüm kayıtlar silinir.

Üçüncü taraflar Windows Hello tanımlama verilerime erişebilir mi?
Hayır, üçüncü taraflar Windows Hello tanımlama verilerinize erişemez.

windows_hello.png

index.php

Windows Hello hakkında bilgi edinme ve ayarlama
Windows 10 için geçerlidir

Windows Hello, parmak izi veya yüz tanımayı kullanarak Windows 10 cihazlarınıza anında erişmeniz için sunulan daha kişisel ve daha güvenli bir yoldur. Surface Pro 4, Surface Book ve parmak izi okuyucusu bulunan çoğu bilgisayar artık Windows Hello kullanmaya hazır; yüz ve parmak izi tanıyabilen başka cihazlar da yakın zamanda kullanıma sunulacak.

  1. Başlangıç menüsüne gidin ve Ayarlar’ı seçin.
  2. Şuraya gidin: Hesaplar > Oturum aç seçenekler.
  3. Windows Hello öğesinin altından şu öğeyi seçin: Ayarla. (Windows Hello için bir oturum açma seçeneği görmüyorsanız cihazınız bu özelliği desteklemiyor demektir.)
W10-Windows-Hello.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-700x285.jpg


Windows 10'da alternatif uygulama listesi!

Windows 10'daki "Tüm uygulamalar" ekranı size de kullanışlı gelmiyorsa, bir de bunu deneyin!

2016041211094936672.jpg




Windows 8, giriş ekranı ve masaüstünün farklı arayüzleriyle kafa karıştırıyordu.Windows 10, bu sorunu çözerken yeni Başlat menüsüne Windows 7'dekine benzer bir "Tüm uygulamalar" bölümü ekledi. Buradan PC'nizde yüklü tüm programlara ulaşabiliyoruz, ancak işlevin kullanımı bazı kullanıcıları zorlayabiliyor.
Yüklediğiniz tüm uygulamaları görmenin farklı bir yolunu arıyorsanız, bir de bunu deneyin. Dosya Gezgini'ni açın ve gezinti çubuğuna Shell:AppsFolder yazarak Enter'a basın. Açılan özel klasörde yüklediğiniz tüm uygulamaları, Modern uygulamalar dahil olmak üzere görebileceksiniz.
2016041211094170972.jpg


Menünün hoşumuza giden bir özelliği, programlara sağ tıklamamıza izin vermesi oldu. Yani herhangi bir programın simgesine sağ tıklayarak Kaldır komutunu verebiliyor, Başlat menüsüne veya Görev Çubuğuna sabitleyebiliyorsunuz.
PC'nizdeki programları dikey bir listede görmek yerine geniş bir ekranda, ızgaradagörmek isteyenlerin bu işleve bir şans vermelerini öneriyoruz.

Windows10Header8.png
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst