mehmetkarahanlı
Aktif Üye

Microsoft, 2016 yılının ilk Windows Insider güncellemesini Yapı 10.0.10586.63 sürümü altında yayınladı.

Microsoft, Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10.0.10586.36 toplu güncelleştirmesini Windows Insider Fast Ring için yayınladı. İlk yayınladığı anda oluşan bir sorundan dolayı bir iki saatliğine durdurulan güncelleme daha sonra tüm Windows Insider kullanıcıları için indirmeye sunuldu.
Windows Insider programında 2016 yılının ilk güncellemesi olan Yapı 10.0.10586.63 sürüm numarasından da anlaşılacağı üzere aslında yeni bir yapı değil toplu güncelleştirme derlemesi olarak yayınlanıyor. Bu nedenle Microsoft yetkililerinin daha önce de açıkladığı üzere dikkat çekici bir yeni özellik getirmiyor. Daha çok güvenlik ve performans iyileştirmeleri getiren güncelleme ile batarya kullanımı da iyileştirilmiş.

Yapı 10.0.10586.63 Değişiklikler:
- Genel güvenilirlik, pil ve performans iyileştirmeleri
- Outlook Posta’da Lehçe dili klavyeye eklendi
- Arabada Bluetooth üzerinden adım adım navigasyon
- İris tarayıcının pil kullanımı geliştirildi
- Hızlı eylemlerin Güvenilirlik ayarları
- Microsoft Band’ı Cortana ile kullanma sağlandı
Geçtiğimiz günlerde Windows 10 Mobile Yapı 10.0.10586.63 toplu güncelleştirmesinin ilk bilgilerini vermiştik. Bu güncelleme sürümünün Windows Phone 8.1 akıllı telefonları Windows 10 Mobile için yükseltme sürümü olacağı belirtiliyor.
Microsoft’un bundan sonraki süreçte Windows 10 Mobile Redstone güncellemesi için yeni yapıları Windows Insider kullanıcıları için sunması bekleniyor. Microsoft İşletim Sistemleri Grubu (OSG) Başkan Yardımcısı Gabriel Aul’un dün twitter’da da paylaştığı üzere Windows 10 Redstone için şu anda Yapı 11097 derlemesi test ediliyor ve bu sürüme kadar henüz yeni özellik eklemesi yapılmamış. Daha çok alt yapı ve uyumluluk geliştirmeleri üzerinde çalışılıyor. Windows 10 Mobile için Redstone güncellemesi İnsider Preview güncellemelerinin de önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağı rahmin ediliyor.