gittigidiyor

Windows Media Player ile Müzik DVD’si Nasıl Oluşturulur? (Resimli Anlatım)

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Film izlemek, müzik dinlemek için ideal olan ve Microsoft‘un, Windows işletimi sistemi ile bize sunduğu Windows Media Player ile bir çok işlem yapabiliriz. Bunlardan bazıları şunlar: Müzik, resim ve videoları yedeklemek, müzik CD’si ya da DVD’si oluşturmak vb. birçok farklı özelliği bulunmakta. Bunlardan biri de Windows Media Player‘ı kullanarak istediğiniz verileri DVD veya CD’ye yazdırma. Media Player sayesinde 3 farklı yazdırma seçeneği bulunuyor. Bunlar ses CD‘si, veri CD‘si ve veri DVD‘si. Ses CD‘si oluşturmak istiyorsak ortalama kapasitesi 700MB, yani size 8 saatlik bir müzik CD‘si oluşturma imkanı sunuyor.



Veri DVD‘si oluşturmak ya da müzik DVD‘si oluşturmak istiyorsak, boş bir DVD ile resimleri, müzikleri veya videoları yazdırabiliriz. Bir DVD‘nin yaklaşık 4,7 Gigabyte (GB) veya kabaca 54 saatlik müzik atabileceğimiz bir kapasitesi bulunuyor.



  • Bunları nasıl yapacağımıza gelecek olursak; ilk başta boş DVD veya CD‘mizi DVD okuyucumuza yerleştiriyoruz. Ardından Windows Media Player‘ı açıyoruz.





Sağ üst köşede Yürüt”, “Yaz” ve “Eşitle” sekmeleri bulunuyor. Bu sekmelerden “Yaz” sekmesine tıklıyoruz.






Açılan pencerede sol tarafta bulunan kısma, yüklemek ve yazdırmak istediğimiz şarkıları sürükleyip bıraktığımızda, müzik dosyalarımızı ekliyor; ya da kitaplığımızdan müzik veya verilerimizi seçebiliyoruz. Ardından “Yazdırmayı başlat” menüsüne tıklayarak yazdırma işlemini tamamlıyoruz. Böylece müzik CD‘si veya müzik DVD‘si oluşturmuş oluyoruz.



  • Son olarak biraz daha bilgi verecek olursak; veri DVD’lerinde, diske sadece bir seferlik dosya ekleyeceksek DVD-R veya DVD+R’yi seçmemiz gerekiyor. Diski daha sonra silebilmek veya yeni dosyalar eklemek istiyorsak, DVD-RW veya DVD+RW’yi seçmemiz gerekiyor. Bazı DVD yazıcılar, bu boş disk türlerinin tümünü, bazıları da yalnızca belirli türleri destekleyor; bu da kullandığımız DVD‘ye göre değişiyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst