gittigidiyor

[Windows Uygulama] Windows İçin En İyi 7 Özelleştirme Programı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-7-logo-580x224_tcm79-102788.png


Windows 10
ile gelen dizayn özelliklerinden hoşnut değilseniz, eski versiyon Windows‘larda yer alan bazı özellikleri özlüyorsanız yada bazı özelleştirmeler için kayıt defterini(registry) elle değiştirmek zor geliyorsa bugünkü yazımız tam size göre.

Başlat menünüzdeki simgeleri değiştirmek, sıkıcı masaüstü duvar kağıtlarından kurtulmak, görev menüsünü heyecan verici bir hale sokmak ister misiniz?
O halde Windows‘unuzu büyük ölçüde özelleştirmenize yarayacak olan araçları şimdi görelim.

1. CustomizerGod

Program Windows simgelerini kolaylıkla değiştirmenizi sağlıyor ve içinde çok miktarda simge kütüphanesi taşıyor. Simgeler arasında sürücü, güç, gezinti, kabuk(shell), v.d. simgeler bulunuyor.



customizerGod.png


Customizer God Ekran GörüntüsüCustomizerGod ile açılış ve kapanış ekranlarını özelleştirebilirsiniz.
Yaptığınız değişiklikleri programın yedekleme özelliğini kullanarak geri almanız mümkün.

2. Winaero Tweaker

Winaero uzun yıllardır Windows için ufak faydalı uygulamalar sunan bir web sitesi. Bahsedeceğimiz uygulama ise tüm bu ufak uygulamaların içinde yer aldığı bir derleme.

winaero_tweaker.png


Winaero Tweaker Ekran GörüntüsüProgramda çok sayıda özellik ve detay var ancak yine de kısa bazı özelliklerini verelim:


  • Kısayolların sonuna otomatik eklenen “Kısayol” yazısının engellenmesi.
  • Ayarlar - Kişiselleştirme - Renk menüsüne 8 adet özel renk seçeneği eklemesi.
  • Kaydırma çubuklarının boyutlarının değiştirilmesi.
  • Başlangıç Ekranına Sabitle menüsünü pasif hale getirme.
  • İlişkili menülere Dosya Şifreleme ekleme.
  • Pencere kenarlarını, pencere başlıklarını ve menüleri değiştirme.

Bu uygulama şu an için ücretsiz sunuluyor.


3. Ultimate Windows Tweaker 4

200’ün üzerinde faydalı Windows özelleştirme seçeneği içeren bu araç, program boyutunun çok az olması (495 kb) ve kurulum gerektirmemesi açısından oldukça güzel.

Ultimate-Windows-Tweaker-4.jpg


Ultimate Windows Tweaker Ekran GörüntüsüProgramda sistem performans ayarlarından güvenliğe kadar bir çok özelleştirmeyi bulabilirsiniz.
Örneğin Denetim Masası‘nın bazı özelliklerini gizleyebilir, Windows Store‘u sağ tuş menülerine ekleyebilir, Kullanıcı Hesap Denetimi ayarlarını değiştirebilirsiniz.

4. TileCreator

Başlat menüsündeki kare simgelerin özelleştirilmesi için harika bir araç olan TileCreator, simge değişiminin yanında metni ve arka plan rengini değiştirmeye olanak tanıyor.



tile_creator.png


Tile Creator Ekran GörüntüsüBu uygulamanın çalışması için Windows Store uygulamasının yanında linkte vermiş olduğumuz Proxy zip dosyasının kurulması gerekiyor.

5. Taskbar Tweaker

Windows‘un en sık kullanılan araçlarından biri olan görev çubuğunun varsayılan yetenekleri sınırlı. Gerçek bir görev çubuğu deneyimi yaşamak için Taskbar Tweaker‘ı kullanabilirsiniz.



Taskbar-Tweaker.png


Taskbar Tweaker Ekran GörüntüsüBu programın sunduğu özelleştirilmiş pencere kapama/açma ile uygulamaların gruplama seçenekleri gibi özellikleri herhangi bir kayıt defteri değişikliği ile yapamazsınız.
Program Windows 10‘u destekliyor.

6. TweakNow PowerPack

Şu ana kadarki uygulamalardan biraz farklı olarak TweakNow sistemin görünüşünden ziyade çalışması ile ilgileniyor. Windows 10‘un hemen her detayının ince ayarını yapma hedefinde olan program bu amaçla pek çok araç içeriyor.



tweakNow.png
Tweak Now Ekran GörüntüsüSunduğu bazı araçlar: Kayıt Defteri Temizleyici, 100’den fazla gizli Windows ayarına ulaşım, Başlangıç Yöneticisi, 4 adete kadar Sanal Masaüstü Desteği, İşlemci-Hafıza ve Ekran Kartı gibi sistemin hayati organlarının detaylı analizi, kullanılmayan ve/veya kaldırılmış uygulamaların bıraktığı artık dosyaların temizlenmesi olanağı.

7. Folder Marker

Folder_Marker.png


Folder Marker Ekran GörüntüsüFolder Marker özelleşirmeden çok bir verimlilik aracı olarak düşünülebilir. Tek bir tık ile dizin/klasörlerinize renk atayabilir ve klasörlerinizi renklere göre kategorize edebilirsiniz.
Ayrıca klasörlerinize çalışma durumunuza göre öncelikler tanımlayabilirsiniz: yüksek-öncelikli, düşük-öncelikli, tamamlanmış, Önemli, Kişisel v.b. sıfatlar atayabilirsiniz.
Programın ücretli versiyonunda bu özellikleri alt klasörlere teşmil edebilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst