gittigidiyor

Windows Üzerinde Andlinux ile CCcam Keyfi

MARMARİS Lİ

Aktif Üye
Katılım
20 May 2011
Mesajlar
639
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
muğla
Windows üzerinde CCcam çalıştırmak için önce Windows da bir Linux altyapısı hazırlamak gerekir.Bunun için Co-Linux dağıtımı ile oluşturulmuş ubuntu 7.10 çekirdeği kullanan Andlinux biçilmiş kaftan.Şimdi andlinux-beta1-minimal.exe i aşağıdaki linkten bilgisayarınıza indirerek resimlerdeki adımlara göre kurun.

ANDLİNUX DOWNLOAD


hepsi.jpg




Son resimde C:\CCcam i kendiniz yazacaksınız.Next demeden önce C: sürücüsüne gidip CCcam klasörünü elle oluşturun.Krulumun geri kalanını next devam diyerek TAP-Colinux Ağ Bağdaştırcısının yüklenmesini onayladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.


Daha sonra CCcam 2.0.11 Andlinux yada CCcam 2.1.1 Andlinux dosyasını indirin ve herhangi bir yere rardan çıkarın.4 adet klasör çıkacak.Bunlardan "bin" ve "etc" i C:\CCcam in içine kısayolları masaüstünüze plugins içindekileride kullandığınız dvb programın plugins klasörüne kopyalayın.Kopyaladıktan sonra kullandığınız dvb programını (Dvbdream,Altdvb,Progdvb vs.) açıp eklentiler veya Plugins bölümünde "emubox_plugin" in görüldüğünden emin olun.Göremiyorsanız eğer vcredist-x86.exe veya Netframework 3.5 u kurun.

Masaüstünden "andLinux Console (FLTK)" açın root yazarak sisteme giriş yapın ve sırasıyla şu komutları bir kereye mahsus yazın

Kod:
loadkeys trq
cd /mnt/win/
mv etc /var
mv bin /var
chmod 755 /var/etc
chmod 755 /var/etc/*
chmod 755 /var/bin
chmod 755 /var/bin/*
Bundan sonra konsolu kapatın masaüstüne dönün CCcam.cfg kısayolunu açarak C line nizi yazın sonra File (Dosya) Save (Kaydet) diyerek kapatın aynı şekilde CCcam.prio dosyanızıda editliyebilirsiniz.Eğer bir sorunla karşılaşırsanız Windows güvenlik duvarını devredışı brakıp kullandığınız antivirus programının Firewall bölümde gerekli izinlerin verildiğinden emin olun.


Kısaca masaüstüne kopyalıdığınız kısayolları açıklamak gerekirse ;

CCcam Masaüstü : CCcam in konsol penceresinde çalıştığını görürsünüz.
CCcam Arkaplan : CCcam yine çalışır ama konsol penceresini görmezssiniz.
CCcam Durdur : CCcam ı durdurur.
CCcam Info : Web info yu açar.
CCcam.cfg : Mausepad kelime işlemcisi ile bildiğiniz CCcam.cfg i açar.
CCcam.prio : Mausepad kelime işlemcisi ile bildiğiniz CCcam.prio u açar.
CCcam Ayarlar : Nano kelime işlemcisi ile bildiğiniz CCcam.cfg i açar.

Not : CCcam i çalıştırmak için önce CCcam Masaüstü veya Arkaplan daha sonra kullandığınız dvb programı (Dvbdream,Altdvb,Progdvb vs.) açılmalıdır.


################################################## ##################################################



Andlinux üzerinden CCcam Paylaşım Vermek (Exchange, Reshare içinde geçerli)

port2qv3.jpg



Andlinux ün kurulu olduğu C:\Program Files\Andlinux daki klasörü açıyoruz.settings.txt dosyasını not defteri açıp altını kırmızı ile çizdiğim satırı aynen yazıp kaydettikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

Kod:
eth0=slirp,,tcp:22:22/tcp:17500:17500/udp:17500:17500/tcp:16001:16001/udp:16001:16001
Adsl modemimizin içine girip port yönledirme bölümünde 17500 ve 16001 portunu Local IP numaranıza(Bilgisayarınızın ADSL modeminizden aldığı ip adresi) TCP/UDP olarak yönlendiriyorsunuz.

Not:CCcam.cfg kısayolunu açıp SERVER LISTENING PORT : 17500 olduğunu kontrol ediniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst