gittigidiyor

Windows Üzerinden Mac OS X Disklerine Erişim

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Windows ve Mac işletim sistemlerini bir arada kullanan biriyseniz, Windows’tan HFS dosya sistemine kolay erişim olmadığını biliyorsunuzdur. Özellikle Mac OS X Leopard’dan önceki Mac sürümleri için farklı yöntemler denemek zorundasınız. Yine HFS dosya sistemi ile formatlanmış olan iPod ve USB depolama alanları içerisine de bu yazılım ile erişmek mümkündür. HFSExplorer adındaki ücretsiz program sayesinde disk okuma özelliğine sahip olacaksınız ancak diske veri yazma sağlayamamaktasınız.


Catacombae - HFSExplorer adresinden HFSExplorer yazılımınınson sürümünü indirin ve standart ayarlarıyla programı yükleyin. Harddiski ya da USB’yi bağlayın ve her türlü “DLL dosyası eksik” uyarısını görmezden gelin. Bir sonraki aşama ise hard diski seçmek. File>Load sekmesine girin ve içeriğine erişmek istediğiniz hard diski seçin. Eğer sadece bir adet diskiniz varsa, USB disk büyük ihtimalle Harddisk1/Partition1 şeklinde görünecektir.
Diski doğru seçtikten sonra, dosyaların programda Windows Explorer tarzında listelendiğini göreceksiniz. Bilgisayarınıza kopyalamak istediğiniz dosyaları seçin ve Extract butonuna basın. Dosyaları çıkartmak istediğiniz konumu belirleyin. Çıkarma işlemi tamamlandıktan sonra HFS formatlı Harddisk ya da USB diskinizdeki verilere Windows üzerinden erişebileceksiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst