gittigidiyor

Windows Vista kısa ip uçları!!! vista öğrenin

digimy

Emirdağlı
Yönetici
Administrator
Katılım
13 May 2011
Mesajlar
6,767
Tepkime puanı
1,284
Puanları
113
Konum
Emirdağ
Web sitesi
www.kahramanelektronik.com
Flip 3D İçin Masaüstünde Kısayol Oluşturma

Windows Vista nın Flip 3D özelliğini Masaüstünde Kısayol olarak görüp, hemen ulaşmak isterseniz. Bunun için;
Masaüstünde sağ tıklayın. Açılan Menüden Yeni > Kısayol yolunu izleyin. Beliren Kutuya RunDll32 DwmApi #105 yazın ve ardından Kısayol için bir İsim girin.

Masaüstü Simgelerini Görmek

Masaüstünde istediğiniz Simgelerin görünmesini istiyorsanız. Bunun için;
Masaüstüne Sağ tıklayın. Açılan Menüden Kişiselleştirme yi seçin. Hemen sol taraftaki Masaüstü Simgelerini Değiştir e tıklayın. Bundan sonra da Masaüstünde görmek istediğiniz simgeleri seçin.
Yazıların Bulanık Görünmesinden Kurtulmak

Windows Vista da, LCD monitörler için yazı tiplerini yumuşatıp okumayı kolaylaştıran ClearType özelliği varsayılan olarak ayarlanmıştır. Eğer CRT monitör kullanıyorsanız, bu özellik yazıları bulanık olarak görmenize sebep olabilir. Bu durumdan kurtulmak için;
Masaüstüne Sağ tıklayın. Açılan Menüden Kişiselleştirme yi seçin. Ardından Pencere Rengi ve Görünümü ne sonra da Daha Çok Renk Seçeneği İçin Klasik Görünüm Özelliklerini Aç a tıklayın. Efektler butonuna tıklayın. Buradan da Ekran Yazı Tipi Kenarlarını Düzeltme seçeneğindeki işareti kaldırın.


Gereksiz Servisleri Kapatın


XP de olduğu gibi Vista dada kullanmadığınız Servisleri kapatmak suretiyle, sisteminizi bir miktar hızlandırabilirsiniz. Bunun için;

Başlat > Çalıştır a girin. Açılan penceredeki komut satırına services.msc yazın. Bunun ardından açılan pencerede çalışan bütün servisleri görebilirsiniz. Aşağıdaki servislere çift tıklayıp açılan pencereden, Devre Dışı kutucuğunu işaretleyerek, bu servisi devre dışı bırakabilirsiniz.

Dağıtılmış Bağlantı İzleme İstemcisi

IKE ve Auth IPsec Anahtarlama Modülleri

Tablet PC Giriş Hizmeti

Windows Hata Raporlama Hizmeti


Yetersiz Disk Alanı Kontrolünü Kaldırmak


Yetersiz Disk Alanı Kontrolünü kaldırarak, sisteminizi daha da hızlandırabilirsiniz. Bunun için;

Başlat > Tüm Programlar > Erişebilirlik > Çalıştır a tıklayın. Açılan penceredeki komut satırına regedit yazın. Açılan pencerede;

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies yolunu izleyin.

Sağ taraftaki boş alana Mouse un sağ tuşu ile tıklayın. Açılan Menüden Yeni ye tıklayın. Açılan menüdeki Anahtar a tıklayın. Oluşan satıra isim olarak Explorer yazın. Sağ taraftaki boş alana Mouse un sağ tuşu ile tıklayın. Açılan Menüden Yeni ye tıklayın. Tekrar açılan menüdeki DWord Değeri ne tıklayın. Yeni Değer adı altında oluşan satıra NoLowDiskSpaceChecks yazın. Şimdi bu satıra çift tıklayıp açılan penceredeki Değer Verisi alanına 1 yazıp, Tamam deyin.

Defender'in Microsoft SpyNet'e Rapor Yollamasını Engellemek

Başlat > Tüm Programlar > Erişebilirlik > Çalıştır a tıklayın. Açılan penceredeki komut satırına regedit yazın. Açılan pencerede;

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows Defender\Spynet yolunu izleyin.
Sağ penceredeki, SpyNetReporting i tıklayıp, değer olarak 0 girin.

Kenar Çubuğunu Kaldırmak

Başlat > Denetim Masası > Windows Kenar Çubuğu Özellikleri > Windows Başladığında Kenar Çubuğunu Başlat kısmındaki işareti kaldırın.

Başlat Menüsünün Açılış Süresini Kısaltmak

Başlat > Tüm Programlar > Erişebilirlik > Çalıştır a tıklayın. Açılan penceredeki komut satırına regedit yazın. Açılan pencerede;
HKEY_CURRENT_USER/CONTROL PANEL/Desktop yolunu izleyin. Sağ penceredeki, MenuShowDelay i tıklayıp, değerini 1 olarak değiştirin.


Açılışınız Güzelleşsin dermisiniz

Vista yı farklı bir açılışla başlatmak isterseniz;

Başlat > Tüm Programlar > Erişebilirlik > Çalıştır a tıklayın. Açılan penceredeki komut satırına msconfig yazıp, Tamam deyin. Açılan pencerede Önyükleme menüsüne tıklayın. Buradaki GUI önyüklemesi yok seçeneğini işaretleyip, bilgisayarı kapatıp, yeniden başlatın.


Menüleri Geri Getirin


Vista pencerelerinde Dosya, Düzen, Görünüm gibi menüleri görmek isterseniz;

Her hangi bir pencere açıp, Düzenle ye tıklayın. Sonra Klasör ve Arama Seçenekleri nden Görünüm e geçin. Buradaki Her Zaman Menüleri Göster seçeneğini işaretleyin.

Genel Uyarıları Kaldırın


Vista çalışırken olur olmaz zamanlarda çeşitli uyarı mesajlarında kurtulmak ve kaldırmak istiyorsanız, bunun için;

Mesaj verildiğinde Sağ alt taraftaki İkona Mouse ile Sağ tıklayın. Açılan menüden Güvenlik Merkezi Seçeneği ni seçin. Açılan penceredeki Güvenlik Merkez Uyarılarını Değiştir (Change The Way Security Center Alerts Me) e tıklayıp, Bildirme (Don't Notify Me) ile Simgeyi Görüntüleme (Don't Display The İcon) seçeneklerini işaretleyin

Simgelerin Boyutunu Değiştirmek

Masaüstündeki simgelerin boyutunu istediğiniz boyutlarda değiştirebilirsiniz. Bunun için;

Bir Simgenin üzerine gelin. Klavyedeki Ctrl tuşuna basılı tutarak Mouse un tekerleğini yukarı, aşağı hareket ettirerek istediğiniz boyuta ayarlayın

XPS Dökümanı Oluşturmak

Adobe Acrobat Reader programında açılmak üzere, bir XPS dökümanı oluşturmak isterseniz;

Not Defteri ni açın. Buraya istediğiniz yazıyı yazıyı açıp, Yazdır butonuna basın. Açılan pencereden yazıcı olarak XPS Yazıcısı nı seçip, Yazdır a tıklayın. Bu işlemden sonra dökümanınız Acrobat Reader de açılmaya uygun XPS formatında kaydedilecektir.


Çok Çekirdekli İşlemcileri Hızlandırın

Eğer çok çekirdekli işlemcilere sahipseniz, bazı programların işlemcinizin hızını düşürmesine izin vermeyin. Bilindiği gibi bazı programları işlemciyi adeta sömürür. Bu programları tek tarafa alıp, diğer programlarınızın boş olan işlemci tarafından rahatça çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için;

Klavyedeki Ctrl+Shift+Esc tuşlarına basıp, Windows Görev Yöneticisi ni açın. Açılan pencereden İşlemler i seçin. Burada sistemi zorlayan programa Mouse ile sağ tıklayıp, Benzeşmeyi Ayarla ya tıklayın. İşlemci Benzeşmesi adı altında açılan penceredeki CPU0, CPU1 seçeneklerinden, sadece bir CPU seçin.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst