gittigidiyor

Windows Yazılımlarına Alternatif Olarak Kullanabileceğiniz 5 Yazılım

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-yazilimlarina-alternatif-olarak-kullanabileceginiz-5-yazilim_640x360.jpg


Windows işletim sistemi, önceden yüklenmiş birçok yazılımla birlikte geliyor. Birçok özelliği yeterince beğenilmese de bazı Windows yazılımları diğer araçlara göre daha iyi bir seçim olabilir. Bizler de bu makalemizde, Windows yazılımlarına alternatif olarak kullanabileceğiniz 5 yazılımı sizler için karşılaştırdık.

1. Microsoft Edge yerine Google Chrome

google-chrome.png


Edge tarayıcısı, Microsoft’un yıllar sonra Internet Explorer’ın yerine geliştirdiği bir internet tarayıcısı. Internet Explorer’a göre çok daha iyi olan Edge, diğer tarayıcılarda olduğu gibi uzantıları destekliyor. Ancak genel olarak baktığımızda varsayılan tarayıcı olma konusunda yeterince iyi değil.
Sekme senkronizasyonları ve güçlü kullanıcı özellikleri gibi kolaylıkları Edge tarayıcısında bulmanız pek mümkün değil. Bunun yerine Chrome tarayıcısını kullanarak senkronizasyon özellikleri, masaüstü sekmelerini telefonunuzda açabilir ya da tam tersini yapabilir ve hız, güvenlik ve yeni gelen özelliklerden faydalanabilirsiniz.

İndir

Google Chrome

Hızlı, Sade ve Güvenli İnternet Gezgini


Diğer alternatif: Mozilla Firefox

İndir

Firefox

Mozilla'nın Popüler İnternet Tarayıcısı


2. Windows Media Player yerine VLC Media Player

vlc-media-player.png


Windows’ta yıllardan beri var olan Windows Media Player, Windows 7’den bu yana çok fazla değişmedi. Medya ortamlarının yükselmesi ve optik sürücü eksikliği ile muhtemelen siz de Windows Media Player’ı çok fazla kullanmıyorsunuzdur.
Bunun yerine VLC Media Player daha iyi ve kolay bir seçim olacaktır. Bu uygulama, her türlü video ve ses dosyasını oynatabilen oldukça kapsamlı bir medya oynatıcısı diyebilirim. Ayrıca, VLC Media Player’ı kullanarak evinizde bir medya sunucusu bile kurabilirsiniz. Bu sebeple, Windows Media Player’ı kullanmak için hiçbir neden göremiyoruz.

İndir

VLC Media Player

Ücretsiz Medya Oynatıcı


Diğer alternatif: GOM Player

İndir

GOM Player

Ücretsiz Gelişmiş Medya Oynatıcı


3. Microsoft Paint yerine Paint.NET

paint-net.jpg


Windows ile birlikte gelen resim düzenleyicisi uygulaması olan MS Paint de zamanla gelişti. Ancak, basit bir kırpma işi dışında kullanana pek az rastlıyoruz. Döndürme, hassas bilgileri bulanıklaştırma ve diğer çeşitli işlemler için Paint’ten daha iyi bir yazılıma ihtiyaç duyabiliyoruz.
Bu konuda en doğru seçim, Paint.NET uygulaması olacaktır. MS Paint’ten daha fazla özellik sunan yazılımda katmanlar, otomatik ayarlamalar, harmanlama, bulanıklaştırma ve daha pek çok özelliği bulabilirsiniz. Her ne kadar bir Photoshop olmasa da, ihtiyaç duyduğunuz tüm düzenlemeleri kolaylıkla yapabilirsiniz.

İndir

Paint.NET


Ücretsiz Resim Düzenleme Programı


Diğer alternatif: PhotoScape

İndir

PhotoScape

Ücretsiz Resim Editörü


4. Not Defteri yerine Notepad++

notepad.png


Windows’un Not Defteri uygulaması, benzer diğer uygulamaların gölgesinde kalsa da yine de kullanışlı bir yardımcı program. Hızlı bir şekilde not almanız gereken durumlarda oldukça işinize yarayacak olan Not Defteri’nde çeşitli metin biçimlendirmelerini de yapabilirsiniz.
Ancak, Notepad++ kullanarak Not Defteri’nden daha fazla özelliğe sahip olabilirsiniz. Birden fazla dosyayı açabileceğiniz sekmeler, siz kapatana kadar kaydedilmiş dosyaları saklama, kod yazanlar için araçlar, biçimlendirme ve otomatik düzeltme yardımı için dil seçme ve makro desteği gibi imkanlar sunan Notepad++ yazılımında yazım denetleyicisi ve HEX dönüştürücü gibi eklenti kitaplığı da mevcut.

İndir

Notepad++

Gelişmiş Metin Editörü


5. Ekran Alıntısı Aracı yerine ShareX

sharex.jpg


Windows’ta bulunan Ekran Alıntısı Aracı, PrintScreen tuşuna (prt sc) bastıktan sonra görüntüyü Paint’e yapıştırmaktan çok daha hızlı bir seçenek sunuyor. Ancak, ekran görüntüsünde hızlı düzenlemeler yapamama ve herhangi bir platforma yükleyememe durumu oldukça can sıkabiliyor.
Bunun yerine daha iyi bir ekran görüntüsü alma aracına ihtiyacınız olabilir. Pek çok kullanıcı tarafından sevilen ShareX, oldukça güçlü özellikler sunuyor. Ekran görüntüsünü düzenleme ve çeşitli platformlara yükleme gibi özelliklere de sahip olan ShareX uygulamasını Ekran Alıntısı Aracı’na alternatif olarak kullanabilirsiniz.

İndir

ShareX

Ekran Görüntüsü Alma ve Paylaşma Programı


Diğer alternatif: Lightshot

İndir

LightShot

Ekran Görüntüsü Yakalama Programı
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst