gittigidiyor

Windows'un güçlü sistem izleme aracı Performans İzleyicisi neler sunuyor

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-700x285.jpg


Performans İzleyicisi'nin uzmanı olun!

Windows'un güçlü sistem izleme aracı Performans İzleyicisi neler sunuyor, nasıl kullanılıyor? Açıklıyoruz..

2016082115330751272.jpg



Bilgisayarınız, olması gerekenden yavaş çalışıyorsa bunun birçok nedeni olabilir. Yavaşlığın nedenleri arasında çok sayıda programın açık olması, sisteminizde bir zararlının gizlenmesi, donanımınızın yetersiz kalması vs. var. Zor olan ise PC'niz için hangilerinin geçerli olduğunu bulmak.
Performans İzleyicisi'ni çalıştırın: Windows 10'da Performans İzleyicisi'ni çalıştırmanın en az beş yolu var. En kolay yollardan bir tanesi, Başlat Menüsü'nü açıp Performans İzleyicisi yazmak ve çıkan sonuca tıklamak.
Performans İzleyicisi'nin pek basit görünmeyen arayüzü sizi endişelendirmesin, aşağıda aracın yapabildiklerini size adım adım anlatacağız.
1. Her tür veriyi izleme: Performans İzleyicisi, işlemcinizin şu anki kullanım oranının yanında, sisteminizle ilgili yüzlerce istatistiği gösterebiliyor. Bunun için araç çubuğundaki "+" simgesine tıklayarak yeni "sayaçlar" ekleyebilirsiniz.
2. Veri toplayıcı kümeleri: Veri toplayıcı kümeleri, sisteminizin farklı alanlarıyla ilgili farklı performans sayaçlarına hızla ulaşmanızı sağlıyor. Windows 10'da önceden belirlenmiş iki küme bulunuyor. Bunlara Veri toplayıcı kümeleri > Sistem yolunu izleyerek ulaşabilirsiniz.

windows-10-mobile-redstone-guncellemesi-ile-gelen-yenilikler-95134.jpg


Veri analizi

2016082115325140272.jpg


3. Verilerinizi görüntüleyin ve analiz edin: Veri toplayıcı kümeleri çalışmayı sonlandırdığında, günlük dosyasını yükleyerek tutulan bilgileri görselleştirebilirsiniz. Bunun için sağ bölmede Performans İzleyicisi'ne, ardından araç çubuğundan Günlük Verilerini Görüntüle düğmesine tıklayın.
System Diagnostics: Burada her tür sistem bilgisini izleyebilir ve günlüğe kaydedebilirsiniz. Bu küme, 60 saniye çalıştıktan sonra kendisini otomatik olarak kapatıyor.
System Performance: Burada işlemci, bellek, ağ performansı ve kernel izleme bilgilerini ayrıntılı olarak izleyebilirsiniz. Bu küme de 60 saniye çalıştıktan sonra kendisini otomatik olarak kapatacak.
Peki veri izleme kümelerinin "60 saniye çalışması" ne anlama geliyor? Basit, bunun anlamı kümenin yalnızca çalışırken veri toplayacağı. Kümelerin farklı koşullarda otomatik olarak devreye girmesini sağlayabiliyorsunuz.
Kaynak sekmesinde veri kaynağı olarak günlük dosyalarını seçin ve Ekle düğmesine tıklayarak dosyayı seçin. Şimdi Veri sekmesini açın ve görmek istediğiniz veri noktalarını seçin. Ekle düğmesine bastığınızda, günlüğe kaydettiğiniz veriler arasından seçim yapabileceksiniz.

Windows10-titus.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst