gittigidiyor

Wireless (Wi-Fi) Ağında Güvenlik Nasıl Sağlanır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Wireless (Wi-Fi) Ağında Güvenlik Nasıl Sağlanır?[/h][h=2]Kişilerin wifi alanı güvenli hale getirebilmesi adına birkaç detaya dikkat etmesi yeterli.[/h]
wireless-wi-fi-aginda-guvenli-nasil-saglanir.jpg
Günümüzde pek çok evde kullanılmaya başlanan ve özellikle mobil telefonlar ile wifi ağının da kurulduğu modemlerde güvenlik çok daha ön plana çıkmış durumda. Bu bakımdan kullanıcıların bazı noktalara dikkat ederek güvenliği elden bırakmaması gerekiyor.
Yazılımınızı Güncel Tutun
Modemlerde güvenliği sağlamanın en önemli noktalarından bir tane modem yazılımının güncel tutulması. Farklı modem markaları tarafından geliştirilen modemlerde sürekli güvenlik güncelleştirmeleri yapıldığından dolayı yazılımın güncel tutulması ve güncelleştirilmesi alması oldukça önemli. Bu açıdan üretici tarafından yayınlanan güncellemelerin alınması gerekiyor.
Şifrenizi Değiştirin
Wifi ağı için belirlenen şifrenin düzenli olarak değiştirilmesi de güvenlik için önemli detaylardan bir tanesi. Özellikle çeşitli programlar ile şifrenin kırılmaya çalışılması kişilerin şifre değiştirmesi halinde çok daha zor bir hal alabilir. Bu açıdan kişilerin modem üzerinden şifre değişikliğini yapması ve sık sık bu işlemleri tekrarlaması oldukça önemli.
SSID’i Kapatın
Yakındaki ağların gösterilmesi için kullanılan SSID özelliğinin kapatılması da güvenlik adına önemli bir işlevi yerine getiriyor.
Statik IP Kullanımı
Statik bir ip’nin kullanılması hem hızlı bir şekilde bağlantının sağlanmasına hem de ağa giriş yapan diğer kullanıcıların kolay bir şekilde tespit edilmesine imkan sağlayacak. Bu açıdan statik ip kullanım pek çok noktada kişiler için oldukça avantajlı.
MAC Filtreleme
İnternet hizmetinden sadece Mac adresi kayıtlı bilgisayarları yararlanabilmesi adına internette Mac filtreleme işlemlerinin yapılması oldukça önemlidir. Bu güvenlik konusunda en çok tercih edilen ve kullanılan yöntemlerden bir tanesidir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst