gittigidiyor

WordPress Nedir? Nasıl kullanılır.

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
gokhanmms-wp-fastest-cache-nedir-nasil-kullanilir.png

WordPress Nedir?

WordPress, dünyada en çok kullanılan blog sistemlerinden biridir, açık kaynaklı ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. WordPress kullanarak kısa süre içinde kendi sunucunuza kurulum yapabilir, sitenizi yayınlayabilir ve sitenize içerik eklemeye yani bloglamaya başlayabilirsiniz.
WordPress açık kaynaklı bir yazılım olduğu için dünyanın her yerinden isteyen herkesin katkıda bulunmasına açıktır; “created by and for the community” denir, yani topluluk tarafından ve yine topluluk için geliştirilmekte ve desteklenmektedir. Bu şekilde her geçen gün daha da kullanışlı ve sağlam bir sistem haline gelmektedir.
WordPress’i tanımak, kurmak ve kullanmak istiyorsanız resmi sitesi WordPress.org‘u ve şu an bulunduğunuz WordPress Türkiye‘yi biraz araştırın; İngilizce belgeler için Codex‘e, Türkçe belgeler için WordPress Belgeleri sayfalarımıza ve hazırladığımız WordPress Rehberi’ne bakın. Belgelerde veya diğer kaynakları kullanarak çözemediğiniz sorunlar varsa veya söylemek istediğiniz başka bir şey varsa forumlarda paylaşmaktan çekinmeyin!
WordPress Türkiye
WordPress Türkiye, WordPress kullanımıyla ilgili Türkçe döküman ve kaynak sıkıntısını gidermek için 19 Mayıs 2005 tarihinde birkaç arkadaş tarafından kuruldu. İlk dönemlerde WordPress haberleri ve forum üzerinden kullanıcı sorunlarına yardımcı olmayı hedefledik. Ancak daha sonraki dönemlerde artan kullanıcı sayısı nedeniyle belgeler adlı wiki bölümünü açarak ile kullanıcılara Türkçe döküman sağlamaya çalıştık.
WordPress’in 1.5.x sürümlerinden sonra çıkarttığı 2.0.x sürümlerine kadar forum ağırlıklı olarak çalıştı. Topluluk olarak 2.0.1 sürümüne kadar kullanıcıların hazırlamış olduğu Türkçe dil dosyalarını kullanıp, destekledi. Mayıs 2006′da 2.0.2 sürümü ile ilk Türkçe WordPress paketini kullanıcılara sundu ve bu tarihten sonraki tüm sürümler için Türkçe paketi hazırlayıp güncelledi.
Hâlâ forum ve belgelerin yanında, güncel sürümlerin Türkçe paketlerinin hazırlanması, eklentilerin ve temaların Türkçeleştirilmesi, WordPress Codex‘inde bulunan belgelerin Türkçeleştirilmesi konusunda WordPress Türkiye kullanıcılarına yardımcı olmaya çalışıyor. Ayrıca hazırlamış olduğu ve sürekli güncellenen WordPress rehberi ile de özellikle yeni başlayanlar için başucu kılavuzu oluşturmayı hedefliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Kısa Kısa WordPress :
1) Yazılar :
Yazılar sekmesi isminden de anlaşılacağı gibi sitemize yazıların eklenmesini ve eklenen
yazıların düzenlenmesini sağlar. Ayrıca kategori ve etiket yönetimini buradan yapabilirsiniz.
Kategori ve Etiket: Sitemize yazacağımız yazıları belirli bir düzene koymak, ana başlıkları, vurgulanan noktaları ve konusunu belirlemek için kullanabileceğimiz sekmelerdir. Kategoriler ile yazılarımızı belirli bir konu çerçevesine alabilir ve etiketler sayesinde konularımızda bahsettiğimiz noktaları vurgulayabiliriz. Şimdi sitemize örnek bir yazı yazalım. Yazılar
sekmesine tıklayarak yeni bir yazı ekleyelim. Yazdığımız yazının metni örneğin, “WordPress GPL lisansına sahip açık kaynaklı, ücretsiz dağıtılan, PHP ve MySQL üzerine kurulan kişisel yayınlama platformudur. WordPress, Michel V tarafından geliştirilmiş olan B2/Cafelog’un resmi devamı niteliğindedir. Bu çalışma WordPress geliştiricileri tarafından devam ettirilmektedir.” olsun.
Yazımız ile alakalı bir konu seçelim ve bu bizim kategorimiz olsun. Yazımızın konusu WordPress sitemize WordPress adında bir kategori ekleyelim. Konumuzda bahsettiğimiz noktalar da etiketlerimiz olsun. Bu yazımızın etiketleri “WordPress, GPL, Php ve MYSQL, Blog” olsun. Bu kelimeleri de aralarına virgül koyarak etiketler bölümüne ekleyelim. Yayımla sekmesine tıklayarak yazınızı yayımlayabilirsiniz.

2) Medya :
Yeni bir yazı eklerken Yükle/Ekle panelini kullanarak sitenize görsel öğeler vs. çeşitli dosyalar ekleyebilir ve yazılarınızın görünümlerini değiştirebilirsiniz. Medya sekmesi ile sitenize yeni görsel öğeler ekleyebilir veya eklediğiniz görsel öğeleri düzenleyebilirsiniz.
3) Bağlantılar :
İlginizi çeken sitelere veya yazılara bağlantılar bölümünden link verebilir, sitenize uğrayan ziyaretçilere o bağlantıya gitmeleri için tavsiyede bulunabilirsiniz. Aynı zamanda var olan bağlantılarınızı buradan düzenleyebilirsiniz.
4) Sayfalar :
Sitenize yazı ekler gibi sayfada ekleyebilirsiniz. Web sitelerinde genelde “Ana Sayfa, Hakkımızda, İletişim vs.” gibi sayfalar bulunmaktadır. Siz de sitenize bu tür sayfalar ekleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.
5) Yorumlar :
Sitenize yazmış olduğunuz yazılar, okuyucularınız tarafından yorumlandığı zaman, yorumları onaylayacağınız gerekirse kontrol edip düzenleyeceğiniz sekmedir.
6) Görünüm :
Sitenizin görsel yapısını değiştirebileceğiniz, tema yükleyip düzenleyebileceğiniz ve sitenizdeki menü bileşenlerini ayarlayabileceğiniz sekmedir.
7) Eklentiler :

Sitenizin teknik altyapısını kontrol eden ve işlevselliği ile sitenize zenginlik katan eklentileri yükleyip düzenleyebileceğiniz ve etkinleştirme işlemlerini yapabileceğiniz sekmedir.

8) Kullanıcılar :
Sitenize üye olan ziyaretçileri profillerini ve kendi profil bilgilerinizi düzenleyebileceğiniz, yetki sistemi ile sitenize yönetici, editör vs. ekleyebileceğiniz sekmedir.
9) Araçlar:
Sitenizle alakalı çeşitli yardımcı uygulamaların bulunduğu sekmedir. Başka bir blog sisteminden WordPress’e yazılarınızı aktarmanızı veya var olan yazılarınızı yedeklemenizi sağlayan sekmedir. Araçlar bölümünden WordPress sürüm güncelleme işlemini de yapabilirsiniz. Şimdi araçlar bölümünde bulunan iki yardımcı uygulamadan biraz bahsedelim.
Turbo: Bu uygulamayı yükledikten sonra, bilgisayarınızdan sitenize girmeniz, ayarlamalarınızı yapmanız daha hızlı olacak. Bir çeşit ön bellekleme sistemi ile sitenizin hızlı açılmasını sağlayacaktır. Turbo’nun halka açık ve ortak bilgisayarlara kurulmaması tavsiye edilir.
Press This: Press This kullanarak herhangi bir web sitesinden yazı, görsel ya da video alabilir, aldığınız yazıları düzenledikten sonra sitenizde yayınlayabilir veya bir yazıda kullanabilirsiniz.

10) Ayarlar :
Ayarlar menüsünden sitemiz için birçok ayarı yapabiliriz. Genel Ayarlar: Bu bölümde sitemizin genel başlığını ve sloganını düzenleyebilir, zaman ve
tarih ayarlamalarını yapabilirsiniz.


WordPress Eklentileri

Günümüzün en popüler blog yazılımı WordPress için her geçen gün birbirinden farklı eklentiler yazılıyor. Tabiî bu çeşitlilik doğru tercih yapmamızı da güçleştiriyor. Bu nedenle en çok ihtiyaç duyulan eklentilerden en popüler ve geçerli olanlarını listeleyelim istedim. Buyrun size 2010'un en popüler WordPress eklentileri.
Sitepress Multilingual CMS (WPML) : Blogunuza çoklu dil eklentisi kurmanızı sağlar
NextGEN Gallery : Blog sayfanız için fotoğraf galeirsi oluşturabileceğiniz çok kullanışlı bir eklenti
SyntaxHighlighter Evolved : Kodları görüntülemenizi sağlayan bir eklenti
Pagebar : Sayfalama yapabileceğiniz bir eklenti
wpSEO, All in One SEO Pack : SEO eklentileri
WP Super Cache : Bir Cache (önbellek) eklentisi
Contact Form 7, cFormsII : Bu uygulamalar ile bir iletişim formu oluşturabilirsiniz
Google XML Sitemaps : Site Haritası (XML Sitemap) yaratabileceğiniz bir eklenti
Akismet : Spam Yorumlara Karşı koymak isteyenlerin dostu olan bir eklenti
PollDaddy : Basit,şık ve kullanışlı anketler yapmanızı sağlayan bir eklenti
Subscribe To Comments : Yorumlara abonelik yapma imkanı sağlayan bir eklenti
WordPress Database Backup : Bir yedekleme eklentisi
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
wordpress_kurulum-620x339.jpg

WordPress Nedir? Nasıl Kullanılır?

Blog yazmak için yola çıkan ve içerik yönetim sistemleri ile çalışmış birçok insan için WordPress nedir ? sorusu cevaplaması çok kolay bir sorudur. Ancak daha önce bu sistemlere aşina olmayan ve sadece bir blog oluşturmak ve yayınlamak istiyorum diyen insanlar için detaylı ama sade bir açıklama yapmaya gerek olduğunu düşünüyorum.
WordPress, bir web günlüğü (blog) oluşturmak isteyen yada bir web sitesi oluşturarak firma yada kurum tanıtımı yapmak isteyenler için biçilmiş kaftandır. Çünkü bu saydığımız ihtiyaçlarda temelde bir içerik yönetim sistemini (CMS) işaret etmektedir. Eğer bir yazılım uzmanı değilseniz yada kurmak istediğiniz web sitesinde sıra dışı özel sayfalar olmayacaksa, gereksiz yere para ödeyerek bir tasarım yaptırmanıza hiç gerek yoktur.
WordPress açık kaynak kodlu ve hakkında birçok dökümana ulaşabileceğiniz dünyada en çok kullanılmakta olan blog sistemlerinden biri olarak ön plana çıkmaktadır. WordPress indir mek ve WordPress kurulum yapmak oldukça basittir ve herhangi bir konuda takılmanız durumunda forum sitelerinden her sorununuza karşılık mutlaka bir cevap bulabilirsiniz. WordPress kurulumu yapıldıktan sonra güncelleme yapmak oldukça basittir. Yönetim panelinde bulunan menüler ve uyarılar yardımıyla kolaylıkla sisteminizi güncel tutabilirsiniz.
WordPress tema konusunda zengin bir içeriğe sahiptir. Kurulumu gerçekleştirdikten sonra sitenizin arayüzü ile ilgili tema seçeneklerini inceleyebilir ve ücretli ve ücretsiz tema seçeneklerinden istediğiniz indirerek kurulumu gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik her tema için zengin özelleştime seçeneklerini kullanarak web sitenizi kendi isteklerinize uygun olarak şekillendirebilirsiniz.
WordPress indir

WordPress nedir sorusu cevap bulduktan sonra aklınıza ilk gelecek şey “WordPress indirmek için ne yapmalıyım?” olacaktır. WordPress, internet ortamında sahibi olduğunuz bir web hosting altında kullanabileceğiniz gibi isterseniz kendi bilgisayarınıza kuracağınız bir PHP web server üzerinde çalıştırabileceğiniz bir içerik yönetim sistemidir. Eğer kapalı bir network içerisinde çalışıyor ve dış dünyaya kapalı bir yapı için içerik yönetim sistemi kullanmak istiyorsanız bu amaçla da kullanılabilir.

WordPress Tema Seçenekleri

Kurulumu yaptınız ve sıra geldi sizin yapınıza uygun bir WordPress tema yüklemeye. Bu konuda iki yöntem izleyebilirsiniz. Birincisi yönetim panelinde bulunan “Görünüm” menüsü altındaki “Temalar” linkini kullanarak yeni bir tema ekleyebileceğiniz gibi ikinci olarak da WordPress.org sitesindeki “Themes” (Temalar) linkini tıklayarak ulaşacağınız sayfadan seçeceğiniz temanın zip dosyasını indirerek kendi sitenize ekleyebilirsiniz.
WordPress Resimli Kurulum Türkçe

1- Öncelikle WordPress’in en güncel versiyonunu sitesinden indiriyorsunuz. Yukarıda Türkçe WordPress için indirme linkini bulabilirsiniz.
1- WordPress Türkiye’den dosyayı indiriyorsunuz​
2- İndirmiş olduğumuz zip dosyasını bilgisayarımızda yada serverda web dizinine açılmış şekilde kopyalayınız. Daha sonra bilgisayarınızdaki web browsera WordPress’i yüklemiş olduğunuz adresi yazarak açınız. Eğer doğru bir şekilde zip dosyasından web server üzerindeki klasöre yükleme yapmayı başardıysanız, browser’da aşağıdaki ekranı görmüş olmanız gerekmektedir.
2- WordPress Kurulum Başlangıç Ekranı​
3- WordPress veri tabanı ayarlarını yapmak için aşağıdaki ekranı kullanılıyorsunuz. Bu örneği anlatırken bilgisayarınızda yada hosting hizmeti aldığımız web server da bir MySQL kurulu olduğunu varsayıyoruz. Eğer local makinada kurulum yapıyorsanız MySQL veri tabanınızda aşağıda belirlediğiniz veri tabanı ismi ile bir veritabanı yaratmanız gerekmektedir.

3- WordPress Veri Tabanı Kurulumu​
4- Başarılı bir veritabanı kurulumundan sonra görmeniz gereken ekran aşağıda olduğu gibidir.
4- Başarılı WordPress Kurulumu Sonrası Ekran Görüntüsü​
5- WordPress ilk kurulum işlemi ve veritabanı kurulumu sonrasında sıra web sitemiz için belirleyeceğimiz temel ayarlara sıra geldi. Bu ekranı kullanarak Site Başlığı, Kullanıcı Adı, Parola ve e-posta adresinizi girmeniz gerekmektedir. Burada belirleyeceğiniz bilgileri daha sonra yönetim panelini kullanarak değiştirebilirsiniz.
5- WordPress Temel Bilgiler​
6- Başarılı bir kurulum neticesinde karşılaşacağınız ekran aşağıdaki gibi olmalıdır.
6- Başarılı Kurulum Ekranı​
7- Sisteme Giriş yapmak için karşınıza gelen bu formda yukarıda belirlemiş olduğunuz kullanıcı adı ve parolayı girmeniz gerekmektedir.
7- WordPress Giriş Ekranı​
8- Başarılı bir login işlemi sonrasında WordPress Yönetim Paneli‘ne ulaşabilirsiniz.
8- WordPress Yönetim Paneli​
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Wordpress Temaları Nasıl Türkçe Diline Çevrilir?[/h][h=2]Yabancı dildeki Wordpress temanızı Türkçe’ye çevirebilirsiniz.[/h]
wordpress-temalari-nasil-turkce-diline-cevrilir.png
Wordpress,kod bilgisi olmayanlara hızlı ve kolay biçimde internet sitesi tasarlama imkanı sunan en çok tema barındıran geniş ve kullanışlı bir site yönetim sistemidir.
Wordpress için bedava tema veya satın aldığınız tema dili yabancı olabilir ve bu durum kullanışlılığı azaltacaktır.Bu yazımızda Wordpress temanızı nasıl Türkçe dile çevirebileceğinizi sizlere anlatmaya çalışacağız.
Öncelikle Poedit programını bilgisayarımıza indiriyoruz.
Programı açtığımızda karşımıza çıkan ilk seçeneği(çeviriyi düzenle)kısmını seçiyoruz.
Daha sonra tema klasörümüzden dil dosyasını bu programa sürüklüyoruz.(languages klasöründeki .po yada .pot uzantılı dosya dil dosyasıdır)
Şimdi, yeni çeviri kısmına tıklıyoruz ve çeviri dili olarak Türkçe dilini seçiyoruz.
Kaynak metindeki yazıların tümünü seçip metin bölümüne yapıştırıyoruz ve kaydet diyerek işlemi bitiriyoruz.
yeni-ceviri-olustur1.png

metinleri-cevir2.png

ceviriyi-kaydet3.png




 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]WordPress 4.5 Sürümü Yayınlandı![/h][h=2]İçerik yönetim sistemi konusunda en çok tercih edilen sistemlerden olan Wordpress için yeni bir sürüm daha geldi.[/h]
wordpress-4-5-surumu-yayinlandi.jpg
Wordpress 4.5 olarak adlandırılan yeni sürüm ile birlikte pek çok konuda güncelleme ve iyileştirmeler yapılırken kullanıcıların site admin paneli üzerinden yeni güncellemeyi alabileceği belirtildi. Bugüne kadar pek çok yönetim sistemlerine göre ön plana çıkmayı başaran ve kullanıcıların tercih ettiği WordPress yeni güncellemeler ile birlikte daha güvenli ve hızlı bir yayın imkanı sağlarken en son güncelleme ile birlikte Wordpress 4.5’in bu konuda daha iyi bir deneyim sunacağı belirtildi.
Haber sitelerinden e ticaret sitelerine kadar farklı platformlarda kullanılabilen ve bu esnekliği sayesinde daha çok kişi tarafından tercih edilen Wordpress pazar payının yüzde 25’ini elinde bulundururken ücretsiz olması sayesinde pek çok kişi tarafından da tercih edilme sebebi olarak görülüyor.
Wordpress 4.5 sürümü ile gelen en önemli özellik link verme konusunda yaşanırken önceden metin içerisinden link vermek isteyen kişilerin özel bir panelden ayar yapması gerekirken satır içi bağlantı bu panelin yerini almış durumda. Kişilerin metin üzerinden link vermek istediği durumlarda satır içi bağlantı verme menüsünü kullanması gerekirken yeni açılacak kutucuğa linkin yapıştırılması yeterli olacak.
Ayrıca tema bölümünde yapılan yenilik ile birlikte sadece internet tarayıcıları üzerinden değil tablet ya da cep telefonları üzerinden de temaların nasıl göründüğünün kontrol edilmesi ve tema üzerinden ayarlarını yapılabilmesi artık mümkün.

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Wordpress CHMOD Değerleri Nasıl Değiştirilir?[/h][h=2]Wordpress içerik Yönetim Sisteminde dosyalarının güvenlik amacıyla özel bir şekilde ayarlanması gerekmektedir.[/h]
wordpress-chmod-degerleri-nasil-degistirilir.png
Wordpress'te CHMOD olarak adlandırılan bu değerlerin değiştirilmiş olması halinde mutlaka ideal durumlarına getirilmesi gerekmektedir. Güvenlik konusunda oldukça önemli olan bu detayın atlanması halinde dosyalara dışarıdan erişilmesi ve değişiklik yapılabilmesi mümkün olabilmektedir. Bu açıdan kişilerin ideal CHMOD değerlerinin öğrenilmesi ve sistemdeki dosyalarını bu CHMOD değerlerine göre ayarlanması gerekmektedir.
CHMOD ayarlarının yapılabilmesi için sistem dosyalarına FTP üzerinden erişim sağlanması gerekmektedir. Sisteme giriş yapıldığında hangi dosyanın CHMOD değeri değiştirilecekse o dosya üzerinde sağ tık yapılarak menü açılmalı ve bu menü üzerinden de dosya izinleri seçeneğine tıklanmalıdır.
1(76).jpg

Dosya izinleri bölümünde üç sütun halinde oku, yaz ve çalıştır seçenekleri görülecektir. Alt kısımda ise değerlerin girilebileceği bir küçük kutucuk yer almaktadır. Bu bölümü hangi değer girilmesi gerekiyorsa o sayı değerleri girilerek dosyaların CHMOD ayarlamaları yapılabilir.
2(53).jpg

İdeal CHMOD Değerleri;

  • Ana Dizin: 755
  • wp-admin: 755
  • wp-admin/js: 755
  • wp-admin/index.php: 644
  • wp-content: 755
  • wp-content/themes/: 755
  • wp-content/plugins: 755
  • wp-includes: 755
  • wp-config.php: 644
  • .htaccess: 644
Ayarları özellikle ideal şekilde yapmanız güvenlik konusunda önemli bir katkı sağlayacaktır.

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]WordPress’te Eklenti Nasıl Kurulur?[/h][h=2]Wordpress’te eklentiler nasıl kurulur? İşte Wordpress eklenti ekleme ile ilgili detaylar...[/h]
wordpress-te-eklenti-nasil-kurulur.jpg
Wordpress sistemine kişilerin ihtiyaçlarına yönelik pek çok eklenti bulunduğu gibi eklentiler admin paneli üzerinden kolay bir şekilde eklenebilmektedir. Wordpress eklenti ekleme işlemlerinde kullanıcıların iki seçeneği bulunmaktadır. İsteyen kişiler direk admin paneli üzerinden zipli dosyayı siteye yükleyerek eklenti ekleyebileceği gibi isteyenler Wordpress eklentiler sunucusundan eklentiyi sitelerine indirebilir.
Wordpress eklenti eklemek isteyen kişilerin öncelikli olarak sitenin admin paneline erişim sağlaması ve oturum açması gerekmektedir. Oturum açıldıktan sonra tüm ayarlarını yapılacağı panel açılacaktır. Bu panelde eklentiler ile ilgili ayarlarda eklenti seçeneği kullanılmalıdır.
1(80).jpg

Eklentiler seçeneğinin genişletildiğinde yeni ekle bölümü seçilerek eklenti yükleme işlemlerini başlanabilir.
2(57).jpg

Kişilerin bilgisayarlarında bulunan .zip uzantılı eklentileri yüklemek için bu ekranda üst bölümde yer alan eklenti yükle seçeneğini kullanmalıdır. Bu bölüme tıklandığında dosyanın seçilebilmesi için özel bir ekran açılacaktır ve bu ekran şöyledir;
3(29).jpg

.zip uzantılı dosya seçildikten sonra sistem otomatik olarak yüklemeyi başlatacak ve eğer dosya sorunlu değilse, eklenti sisteme yüklenecektir. Wordpress sunucuları üzerinden eklenti yüklemek isteyen kişilerin isim eklenti ekleme bölümündeki alandan arama yapması gerekir.
4(13).jpg

Sağ bölümdeki arama bölümünden yüklenmek istenen eklenti adı yazılmalı ve sonrasında arama yapılmalıdır. arama sonuçlarında hangi eklentisi yüklenmek isteniyorsa eklendiğinin sağında yer alan yükle bağlantısına tıklanmalı ve bu eklenti yüklenmelidir.
5(6).jpg


 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Son yıllarda hızla popülerleşen içerik yönetim sistemi WordPress'in, Pepper olarak adlandırılan 4.6 sürümü yayınlandı. İşte WordPress 4.6 Pepper birlikte gelen yenilikler!


wp-1.png


Wordpress, çok sayıda eklenti ve tema desteğinin yanı sıra hiçbir yazılım bilgisine sahip olunmadan çok hızlı bir şekilde blog, e-ticaret veya sosyal medya platformları oluşturmanızı sağlayan yapısı sayesinde son yılların en popüler içerik yönetim sistemi olmayı başardı.








Bu yılın başlarında açık kaynak kodlu versiyonu kullanıcılara sunulan Wordpress'in, Pepper olarak adlandırılan yeni 4.6 sürümü yayınlandı.


WordPress 4.6 Pepper Güncellemesi Yayınlandı!

WordPress 4.6 Pepper ile birlikte gelen akıcı güncellemeler özelliği ile, artık tema ve eklentilerde yapacağınız değişiklerler bulunduğunuz sayfa kapanmadan doğrudan gerçekleştiriliyor. Böylece, herhangi bir temayı veya entegreyi aktif etmek artık daha interaktif hale geldi.
wordpress-4-6-shiny-updates.jpg




Kullanıcıların yönetim paneli ile ilgili şikayetlerini değerlendiren Wordpress, yönetim panelinde doğal yazı tiplerine geçiş yaptı. Böylece kullandığınız cihaz ne olursa olsun değişen yazı tipleri ile birlikte yönetim panelinde daha doğal ve daha hızlı bir deneyime kavuşuluyor.




basliksiz-1.jpg



Düzenleyici üzerinde de yenilikler sunan güncelleme, satır içi bağlantı kontrol özelliği sayesinde yanlış link verilmesinin önüne geçiyor. Ayrıca içerik kurtarma özelliği ile WordPress, siz yazdıkça içeriğinizi tarayıcınıza kaydeder.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst