gittigidiyor

WordPress'te Admin Panel URL'si Nasıl Değiştirilir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]WordPress'te Admin Panel URL'si Nasıl Değiştirilir?[/h][h=2]WordPress’te güvenliğin sağlanabilmesi adına admin panel adresi de değiştirilmelidir.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
wordpress-te-admin-panel-url-si-nasil-degistirilir.jpg
WordPress altyapısını kullanan sitelerin admin paneline giriş için site adresinin sonuna /wp-admin yazılması yeterlidir. Bu adres üzerinden tüm sitelerin admin paneline erişilebilir. Bu güvenlik açığı yarattığı gibi kişiler bu giriş adresini değiştirebilmektedir.
Giriş adresinin değiştirilmesi sitenin ilk kurulum aşamasında yapılması ile daha etkili olacaktır. Bu bakımdan rehberdeki adımları takip ederek sizler de kolay bir şekilde admin yolunu değiştirebilirsiniz.
Wordpress URL değiştirilmesi için kişilerin grepWin adı verilen küçük bir aracı kullanması gerekmektedir. Bu küçük araç klasör ve belgelerin tüm içeriğine erişim sağlayarak istenilen değişikliklerin toplu bir şekilde değiştirilmesini sağlamaktadır. Bu bakımdan kurulum yapacağınız Wordpress dosyası üzerinden toplu değiştirme yapılması yeterlidir.
GrepWin kurulum işlemleri yapıldıktan sonra kişilerin Wordpress klasörüne sağ tıklayarak grepWin seçeneğini seçmesi gerekir.
wordpress'te-y%F6netim-paneli-url'si-nas%FDl-de%F0i%FEtirilir_-00-.jpg

Sağ tıklayarak resimde de görüldüğü gibi grepWin denildiğinde özel program ekranı açılacaktır. Bu ekranda ise istenen kelimelerin girilmesi yeterlidir.
grepwinportable_png-(800%C3%97600)-01-.jpg

Resimde görülen ekran üzerinden gerekli işlemler yapılabilir. Burada1 numaralı alana wp-admin yazmalısınız. 2 numaralı işaretil bölüme iste wp-admin yerine hangi adresi kullanmak istediğiniz girmelisiniz. Son olarak ise replace ile değişiklikleri yapmalısınız.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst