gittigidiyor

X serisinde Ke.y Editor Kullanımı..

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
ALINTI: DREJO




X serisi bir cihazınız var ise, ve bilgisayar vasıtasıyla ke.ylerle falan uğraşmayı seviyorsanız, bu işlere meraklı iseniz, aşağıdaki yazım sizlere ilgi çekici gelebilir.


Eğer bilgisayar bilginiz zayıfsa, ve eğer aşağıdaki adımları dikkatle uygulamazsanız, cihazınıza RS232 ile yazılım yüklemek zoruna kalabilirsiniz. Kanal listeniz falan da silinir.


Eğer, "Ben dikkatliyim, uğraşırım...vs " diyebiliyorsanız:


Lütfen aşağıdaki adımları, tek tek, dikkatle ve eksiksiz olarak uygulayınız.


Eğer başaramazsanız, bilin ki biryerlerde hata yapıyorsunuz demektir.


Başlıyoruz:


1) İlkönce, ekte verdiğim dosyayı bilgisayarınızın masaüstüne kaydedin. Sağ tıklayıp, "Extract to XKeyEdit/" yazan yere tıklayın.


extractlb2.jpg


2) İnternetten güzel, uyumlu bir softcam bulun ( Bu işi kendi aranızda halledin lütfen. Hatta "meraklı" arkadaşlar, X serisine uyumlu bir Softcam dosyasını kendileri oluştursunlar lütfen. Bundan sonrası için kolaylık olur...)


3) Bu softcam dosyasını da XKeyEdit klasörünün içine atın.




softix0.jpg


4) Sonra, Caslink programını çalıştırın. Ve içine Softcam'ı import edin...




impim3.jpg


5) DCW'leri birer birer ekleyeceğiz.. Aşağıdaki adımları izleyin. Her IDENT'i ekledikten sonra, OK butonuna basmayı unutmayın...




osonrauf0.jpg


wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 688x527.
busedo9.jpg








editvt5.jpg








nextkeyyt4.jpg


6) İş bittiğinde, şimdi Patchdata.bin dosyamızı export ediyoruz..




bunamu4.jpg


createvm5.jpg


7) Şimdi export ettiğimiz Patchdata.bin dosyasını, Kendi cihazımızın ABS dosyasının içine enjekte ediyoruz... ( Lütfen herkes kendi cihazının yazılımına bu işi yapsın. Ve herkes dikkatle yapsın.)


injectorjs9.jpg




mvrj3.jpg






firmwareur1.jpg








sectkog2.jpg


8) Bu iş de bittiğinde, o klasördeki ABS dosyasını alıp, cihazımıza "Sadece Ke.yler" seçeneğini kullanarak yüklüyoruz. (Buna dikkat edin, aksi takdirde, kanal listeniz vs bozulacaktır)


Bu işlemler, tamamiyle kullanıcının kendi sorumluluğundadır. Oluşabilecek hatalardan, sorunlardan kesinlikle mesul değilim...


Bu metni, sadece meraklısı olanlar için, 3 saatte yazdım.


Burada anlatılan yöntemle, şu an açık olan ABSAT paketindeki 10 adet kanalın değerlerini, yaklaşık 4 dakikada girmek mümkün..


Bir not daha: Caslink vs ile oluşturacağınız dosyalar, Ke.yDB'nin BISS bölümüne dokunmamaktadır. BISS bölümü, sadece uzaktan kumanda ile düzenlenebilir.


Umarım, bu mesajım kötü niyetle anlaşılmaz, sadece merak edenler, uğraşmayı sevenler için yazdım.


Kolay Gelsin


Saygılar & Selamlar
 

Ekli dosyalar

  • XKeyEdit.zip
    381.7 KB · Görüntüleme: 15

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst