gittigidiyor

Xbox Series S ve Series X için önemli güncelleme...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Önceden var olan Dolby Atmos desteğinin yanı sıra, yeni Xbox konsolları artık dünyada her iki teknolojiyi de sunan tek konsol olacak.


Yeni başlayanlar için Microsoft, Xbox Series konsolları için optimize edilmiş 100'den fazla yeni nesil oyunun ya zaten Dolby Vision'ı desteklediğine ya da gelecekte destekleyeceğine söz verdi. Halo Infinite gibi gelecek oyunlar da kutudan Dolby Vision ile çıkacak.


Microsoft ve Dolby, Dolby Vision'ı eski oyunlarda uygulamak için geliştiricilerle birlikte çalışıyor. Halihazırda HDR10 veya Microsoft'un Otomatik HDR özelliğini destekleyen oyunlar da uyumlu bir ekrana bağlandığında otomatik olarak Dolby Vision'a yükseltilecek.


Microsoft daha önce Dolby Vision'ı medya uygulamaları için Xbox Series konsollarında tanıtmıştı. Netflix ve Apple TV gibi uygulamalar, uyumlu bir TV'ye bağlandığında Dolby Vision'ı etkinleştirebilir. Bu özellik daha sonra bir beta güncellemesiyle oyunlar için kullanıma sunuldu.


Xbox Series S ve Series X için önemli güncelleme​


Dolby Vision, varsayılan HDR10'dan büyük bir adım olan bir HDR standardıdır. HDR10'a kıyasla daha yüksek tepe parlaklığı ve ayrıca daha düşük minimum parlaklığa sahiptir, bu da daha da geniş bir dinamik aralık sağlar. Ayrıca 12 bit rengi destekler ve henüz 12 bit ekran olmamasına rağmen, standardı daha fazla renk derinliği ile geleceğe daha dayanıklı hale getirir. Dolby Vision ayrıca dinamik meta verileri de destekler, ancak bu, HDR10 ile bile dinamik olduklarından oyunlar için özellikle alakalı değildir.


Ancak, Xbox Serisi konsollar artık oyun ve medya akışı uygulamaları için Dolby Vision'ı desteklerken, Dolby Vision Blu-ray için hala destek yok. DV'de bir UHD Blu-ray koleksiyonunuz varsa, bunlar HDR10'da oynamaya devam edeceklerdir. Microsoft'un Dolby Atmos uygulaması da hantal olmaya devam ediyor, Dolby uygulamasının indirilmesini ve ardından konsolda Atmos içeriğinin kodunun çözülmesini sağlamak için ödeme yapılmasını gerektiriyor.


Bununla birlikte, Sony PlayStation 5'in yerel Dolby Vision veya Dolby Atmos desteği yok. Ayrıca PlayStation 5, değişken yenileme hızı ve otomatik düşük gecikme modu gibi oyunla ilgili çok daha anlamlı özellikler için destekten yoksundur.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst