gittigidiyor

Xiaomi cihazlarınız yavaşladıysa bu yöntemleri deneyin

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Akıllı telefonlar genellikle kutudan çıktığı zaman sorunsuz çalışıyor. Ancak zamanla yavaşlama ve cihazın performansında düşüşler meydana gelmekte. Bu sorun, depolama alanında başlayan sorunlarla olabilirken, kötü amaçlı yazılım vasıtasıyla da oluyor.




Özellikle ucuz cihazlar söz konusu olduğunda bu durum gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Ancak yavaşlamayı önlemek veya geciktirmek için sizlere birkaç püf noktası sunuyoruz.


Xiaomi cihazlarınızı bu yöntemlerle hızlandırın!



Xiaomi telefonları Google Android işletim sistemi ve MIUI ara yüzünü kullanıyor. Her yeni güncelleme telefonlara birçok özellik eklese de bazen cihazların yavaşlamasına da sebebiyet verebiliyor.


Telefonların yavaşlamasına sebep olan ilk faktörlerden birisi RAM miktarıdır. Cihazlarınızın RAM miktarı az olduğu zaman yavaşlama kaçınılmaz olabiliyor. İkinci sebep ise depolama alanının aşırı derece dolmasıdır.


Performans sorunu nasıl düzeltilir?​


  • İlk ve en kolay seçenek dahili depolama alanınızı boşaltmayı denemenizdir. Gereksiz uygulamaları ve diğer içerikleri silerseniz veya eski fotoğraflarınızı harici bir sürücüye taşırsanız, cihazınızın sorunsuz çalışmasına yardımcı olabilirsiniz.
  • Biraz mantıksız görünebilir, ancak özellikle daha ucuz cihazlar için en son güncellemelerden kesinlikle kaçınmalısınız. Özellikle Android 13 işletim sistemi gibi büyük ve önemli güncellemeler, eski cihazları yavaşlatırken henüz düzeltilmemiş hatalarda içerebilir. En mantıklı seçenek, böyle büyük güncellemeleri daha sonra onarım paketleri ile birlikte bekleyip yüklemeniz olacaktır.
  • Ayrıca, kullanmadığınız arka plan uygulamalarını kapatmanızı da öneririz. Daha önce de belirttiğimiz gibi, bu uygulamalar akıllı telefonların hızlı çalışmasının anahtarı olan RAM belleğini tüketir.
  • Tüm bu seçenekleri denediyseniz ve cihazınız halen akıcı değilse bir çözümünüz daha var. Telefonunuzu fabrika ayarlarına geri yüklemek. Bu adım, cihazdaki tüm verileri sileceği için, öncesinde yedekleme yapmalısınız.

Yukarıda önerilen prosedürlerin tümü, uygulamaların hızını ve cihazınızın genel performansını arttırma konusunda sizlere yardımcı olacaktır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst