gittigidiyor

Xiaomi Sanal RAM uygun cihaz listesi...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Xiaomi, Sanal RAM olarak adlandırılan yepyeni bir RAM genişletme özelliğini sunmaya başladı, bu son özellik bazı MIUI 12.5 akıllı telefon kullanıcıları için mevcut durumda.


RAM Genişletme Nedir?​


Sanal RAM, akıllı telefonun RAM kapasitesini 2 GB veya daha fazla artırabilen bir özellik. Bu genişletme sayesinde, ortalama 4 GB cihazın 6 GB veya daha fazla RAM kapasitesi alabileceği anlamına geliyor.



Xiaomi, güncellemeyi Redmi markalı telefonlardan olan Redmi Note 10 Pro 5G telefonuna getirmiş ve 2 GB Sanal RAM'e kavuşmuştu. Yani 6GB veya 8GB RAM'e sahip bir cihaz için sırasıyla 8 GB veya 10 GB RAM kapasitesi artmış olacak. Kacper Skrzypek adlı tanınmış bir Twitter blogger'ından gelen bir sızıntı, şimdiye kadar Dinamik RAM Genişletme özelliğini alan Xiaomi cihazlarını güncel olarak ortaya çıkardı.


Xiaomi Sanal RAM cihaz listesi​


[Son Güncelleme: 25 Eylül]


Redmi 10X 4G / Redmi Note 9


Redmi 10X 5G / Pro


Redmi K30 5G/Speed/K30i


Redmi K30 Ultra


Redmi K40 Gaming/Poco F3 GT


[Son Güncelleme: 04 Eylül]


Redmi 10


Mi Mix 4


Mi 10T Lite


Mi 10 Lite Zomm


Redmi Note 8


Redmi 9T


Redmi Note 9 5G


Redmi Note 9T


Poco X3 GT



[Önceki Güncelleme: 08 Ağustos]


Redmi Note 10 Pro 5G


Mi 11


Mi 11 Pro


Mi 11 Ultra


Mi 11i


Mi 10


Mi 10 Pro


Mi 10 Ultra


Poco F3


Şimdiye kadar Xiaomi, bu özellikleri Çin'in beta sürümünde ve bazı sınırlı cihazlar için yayınladı. Ancak, önümüzdeki aylarda daha fazla akıllı telefonun bu listeye ekleneceği düşünülüyor.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
MIUI 13 güncellemesi widget temelli bir arayüz olacağa benziyor....Xiaomi’nin MIUI 13 güncellemesi ile widget temelli bir arayüze geçiş yapacağı artık sır değil. Hatta yeni widget’lar artık MIUI 13’ün beta kanalında yayınlandı ve dileyen Çinli kullanıcılar bu widget’ları hemen deneyebiliyor. Tabii bunun için widget’ları destekleyen bir telefona sahip olmaları gerekiyor. Gelen bilgiler Xiaomi’nin bu düzeni tüm telefonlara vermeyeceği yönünde. Yayınlanan bir listede widget sistemine sahip olacak telefonların genelde orta ve üst segment telefonlar olduğunu gördük.

MIUI’nin resmi Weibo hesabından yapılan açıklamaya göre, iOS benzeri widget’lar artık MIUI Beta kanalında mevcut. İlk test aşamasında yalnız birkaç üçüncü taraf uygulama widget sistemini destekliyor. Bu uygulamalara ek olarak, kullanıcılar Galeri, Notlar, Saat, Güvenlik ve bazı stok uygulamalarda da widget’ları deneyimleyebilecek.

Widget’lar Android tarafında yıllardan beri var. Fakat Apple’ın iOS 14 ile birlikte sunduğu yeni widget’lar bu tanımı değiştirdi ve Vivo da OriginOS ile birlikte yeni widget düzenine geçiş yaptı. Hatta OPPO da ColorOS 12 ile bu widget’ları kullanmaya başlayacak.

teknoburada
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

Xiaomi Civi Güzelliğinize Güzellik Katacak nasıl mı....?​


Xiaomi Civi, markanın belki de bugüne kadar en güzel görünen telefonu olacak. Xiaomi’nin 27 Eylül’de resmi duyurusunu gerçekleştireceği telefona dair paylaşımlar başladı. İlk etapta şirketin bir numarası Lei Jun, Weibo hesabından yeni bir “Güzellik Modu”nun haberini verdi. Söz konusu çekim modu halihazırda birçok üreticinin ön kamerasında mevcut. Fakat bu özellik genellikle yazılım seviyesinde düzeltmeler sunmakta. Civi modeliyle birlikte çekim modu düzenlemeleri donanım seviyesine kadar indiriliyor.

Civi’nin kamerasındaki güzellik modu, piksel düzeyinde düzenlemeler yapacak. Yeni güzellik modu ayrıca kullanıcıların cildinin gerçek potansiyelini ortaya çıkaracak. Lei Jun, sosyal medya gönderisinde “Mükemmelliğe inanmıyorum ama bence herkesin kendi güzelliği var.” şeklinde açıklamada bulundu. Tabii bu özelliğin nasıl çalıştığını şimdiden merak ediyoruz. Telefon resmileştiğinde eminiz ki bu modun nasıl çalıştığına dair pek çok fotoğraf örneği göreceğiz.


Yeni güzellik modu, telefonun tasarımı ve renk seçenekleri, Civi’nin özellikle kadın kullanıcıları hedef alacağını söyleyebiliriz.


Xiaomi yaptığı diğer paylaşımlarda telefonun Snapdragon 778G işlemcisinden güç alacağını onayladı. 6,98 mm kalınlığında ve yaklaşık 166 gram ağırlığında olan Civi’nin taşıyacağı pilin kapasitesinin de 4.500 mAh olduğu belirtildi. Tasarımıyla göz dolduran Civi söz konusu donanım olduğunda da üst segmenti zorlayacağa benziyor. Telefonun fiyatının ise 350 $‘dan başlayacağı gelen bilgiler arasında.

teknoburada
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst