gittigidiyor

Xiaomi "Yakınlık Sensörü" problemleri..

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Xiaomi tarafından piyasaya sürülen en yeni akıllı telefonların bir çoğu, yakınlık sensörleriyle ilgili belirli sorunlar yaşıyor. Bunun nedeni ise, bu telefonların içerisinde bir yakınlık sensörü olması. Ancak bu sensörün işlevselliği yazılım aracılığıyla arttırılıp düzeltilebiliyor.


Bu sensör sorununu yaşayan bir telefona örnek vermek gerekirse POCO F3 modelini verebiliriz. Mükemmel bir kalite ve fiyat oranına sahip çok şık bir akıllı telefon olan cihaz, yakınlık sensörü arızaları nedeniyle ne yazık ki tüm sahiplerine baş ağrısı çıkarttı.


Xiaomi sensör üreticisi ile yolları ayırıyor!​



Xiaomi, yeni cep telefonlarında bunun bir daha yaşanmaması için ilk adımı atmayı istiyor. Xiaomi, halihazırda bu önemli arıza için bir çözüm üzerinde çalışıyor olsa da, bir sonraki akıllı telefonlarında bu sorunun bir daha olmaması için doğru adım atmak istiyor ve sensörlerin şu anki geliştiricisi olan Elliptic Labs ile yollarını ayırıyor.

Xiaomi'nin güveneceği yeni isim ise yakınlık sensörü geliştiricisi Minghao Sensing. Bu değişim yakınlık sensörlerini akıllı telefonlarına kaliteli bir şekilde yeniden eklemesini sağlayacak.


Öyle olsa bile, önümüzdeki hangi yeni Xiaomi modelinin Minghao Sensing'in yakınlık sensörlerini kullanacağı bilinmiyor. Açık olan durum şu ki, bu sorun gelecek nesillerde tamamen çözülecek ve bu sorun bir daha yaşanmayacak.


Xiaomi'nin bu kararı sonrası, kullanıcılar tarafından çokça dile getirilen büyük bir sorunu ortadan kaldırabilir. Böylelikle şuana kadar küsen kullanıcılar ilerleyen zamanlarda geri dönebilirler.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst