gittigidiyor

Xiaomi'ye süpriz kısıtlama

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Xiaomi tarafından geliştirilen bir kullanıcı arayüzü olan MIUI, özelleştirme konusunda oldukça iddialı bir platformdur. Her ne kadar son güncellemelerde sorunlar olsa da en popüler mobil arayüzlerden birisi konumunda. Ancak şirketin bir uygulaması Google tarafından yasaklandı. Yasaklamaya dair detaylara bir bakalım.


Xiaomi'ye Google'dan yasak geldi​


Bu yasaklama sorununun geçen hafta da mevcut olduğu görünüyor. Ancak şimdi daha fazla kullanıcı bu sorundan etkilenmiş durumda. Play Store ve Play Protect'in tema uygulamasını kötü amaçlı yazılım olarak görmesinin nedeni hala tam olarak bilinmiyor. Xiaomi de bu yasaklamayla ilgili henüz bir açıklama yapmış değil. Bu yüzden yasaklamanın bir hata olabileceği de düşünülüyor. Aşağıda bu yasağa dair ekran görüntüsünü görebilirsiniz.


Xiaomi, Google'dan bir yasak daha yedi!



Google, Xiaomi'ye ait uygulamayı yasakladığını belirten Play Store taraması


Bu geçici durumun da bir çözümü bulunuyor, nasıl düzeltileceğini görmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.


Tema uygulamasını yasaktan geri almak için şu çözümü uygulayabilirsiniz:


Ayarlar ->Uygulama->Uygulamayı Yönet->sağ üst köşedeki 3 noktaya tıklayın. Daha sonra uygulama tercihlerini sıfırla seçeneğine gidin. Uygulama tercihlerini sıfırladıktan sonra bazı uygulamalar için istenen izinleri vermeniz gerekiyor. İşlem bu kadar.


Bilinen geçici çözüm şimdilik yukarıdaki çözümdür ve Xiaomi muhtemelen bu sorunu hızlı bir şekilde güncelleyip düzeltecektir. Temalar uygulamasının kötü amaçlı yazılım olduğu uyarısını görürseniz, daha sonra temaları kullanamayabilirsiniz, çünkü bunu devre dışı bırakmayın.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst