gittigidiyor

Xperia Z4 ile Z3 Arasındaki Farklar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sony'nin anavatanı Japonya'da tanıtılan Xperia Z4 ile Xperia Z3 modellerini karşılaştırdık. Bakalım Xperia Z4, selefi Xperia Z3'e göre ne gibi iyileştirmeler içeriyor?

sony-xperia-z3-vs-xperia-z4.jpg
Sony'nin Berlin'de düzenlenen IFA 2014etkinliğinde tanıtılan Xperia Z3modelinden sonra, tüm gözler bir sonraki model Xperia Z4'e çevrilmişti.
Ne zaman tanıtılacak diye merakla beklenen akıllı telefon, sürpriz bir şekilde Japonya'da tanıtıldı.
Sony Xperia Z4, firmanın günümüz trendlerine uyan akıllı telefonu olarak dikkat çekiyor. Bataryası Galaxy S6, Galaxy S6 Edge ve HTC One M9 gibi modellerden hala daha güçlü olan cihaz, batarya gücü olarak Xperia Z2 ve Z3'ün biraz gerisinde. Bunu da cihazın epey hafiflemesi ve incelmesine bağlayabiliriz.
Snapdragon 810 işlemcisiyle güçlenen Xperia Z4, genel olarak revize edilmiş bir Xperia Z3 denilebilir. Peki Xperia Z4, Xperia Z3'e göre farklı olarak bizlere neler sunuyor? Sizler için karşılaştırıyoruz.

sony-announces-the-sony-xperia-z4-1.jpg
Sony Xperia Z4 ile Xperia Z3 Karşı Karşıya

İşlemci ve Donanım

2.5 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli Snapdragon 801 işlemcisi, Adreno 330 grafik işlemcisi ve 3 GB RAM'den gücünü alanXperia Z3, Full HD ekranlı bir telefona göre güçlü bir donanıma sahipti.
Xperia Z4'te ise 1.9 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli Snapdragon 810 işlemcisi kullanılıyor. 4 tane ARM Cortex A53, 4 tane de ARM Cortex A57 çekirdeğinin toplamından gücünü alan işlemci, 64 bit destekliyor.
Grafik birimi Adreno 430'a yükselen Xperia Z4, yine 3 GB RAM ile geliyor. Fakat yeni işlemcinin RAM kontrolcüsü hızlandığı için, RAM performansı daha yüksek olacak.
Full HD ekran ve Snapdragon 810 işlemci ikilisi, daha önce incelediğimizHTC One M9 modelini akıllara getiriyor. Xperia Z4 ile One M9, benzer bir performans karakterine sahip olacak.
Xperia Z4, 32 GB dahili depolamaya sahip. Cihazın kullanıcıya bıraktığı miktar ise 23 GB seviyesinde. Ayrıca SD kart desteği de var.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Kasa Yapısı ve Tasarım

Xperia Z2'ye göre Xperia Z3, kasada 11 gram hafifledi ve 1 mm inceldi yaniXperia Z3, 7.3 mm kalınlığa ve 163 gram ağırlığa sahip.

sony-announces-the-sony-xperia-z4-8.jpg
Xperia Z4'te durum ne? Xperia Z4'ün en kalın noktası 6.9 mm olarak dikkat çekiyor. Xperia Z3'e göre 0.4mm'lik bir incelme söz konusu.
Sony Xperia Z4'ün ağırlığını da ciddi derecede azaltmış. Cihaz 144 gram ağırlıla, 163 gramlık Xperia Z3'ün epey ilerisinde.
****l çerçeve, çift taraflı cam ve genel tasarım detaylarıyla Xperia Z3'e benzeyen Xperia Z4, yine Xperia Z3 gibi IP68 korumasına sahip.
Yani kasada incelme ve hafifleme var. Fakat tasarımda büyük bir değişim yok.
Ekran

Sony, Xperia Z ailesinde pek ekran özelliklerini değiştirmedi. Kullanılan panel yapısı Z1, Z2 ve Z3'te değişiklik gösterdi ve en güzel halini Xperia Z3'te aldı.
Xperia Z3'teki 600 nit parlaklığında Full HD çözünürlüğünde ve 5.2 inç büyüklüğündeki ekran, benzer bir formda Xperia Z4'te de kullanılıyor. Xperia Z4'teki ekranda ayrıca TRILUMINOS veLive Colour LED özellikleri de yer alıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Kamera

Xperia Z4’ün ana kamerası 20.7 Megapiksel çözünürlüğünde ve ön kamerası ise 5.1Megapiksel çözünürlüğünde.
Ana kamerasına baktığımızda Xperia Z3 ile aynı özellikler dikkat çekiyor. Xperia Z3'teki 12800 ISO değeri bile aynen korunmuş.
Esas farklılık ise ön kamerada. Xperia Z3'teki 2.2 Megapiksellik kamera, yerini yeni nesil 5.1 Megapiksellik kameraya bırakıyor.

sony-announces-the-sony-xperia-z4-4-1429515342.jpg
Batarya

Xperia Z2'nin sevilen özelliklerinden olan 3200 mAh'lik batarya, cihazı inceltme ve hafifletme çalışmaları sayesinde Xperia Z3'te 3100 mAh seviyesine düşürülmüştü.
Xperia Z3'e oldukça yeterli gelen 3100 mAh'lik batarya, Stamina modla beraber yoğun kullanmazsanız cihaz 2 gün pil ömrü sunabiliyor. Gayet güçlü bir pile sahip diyebiliriz.
Xperia Z4'te batarya yine geriye gitmiş. Yani cihazın incelmesi ve hafiflemesi yine biraz bataryadan kırıplarak olmuş.
2930 mAh'lik bataryanın güç verdiği Xperia Z4, Xperia Z3'e göre 170 mAh daha düşük pil gücüne sahip. Ayrıca Snapdragon 810'un, 801'e göre daha fazla güç tükettiğini de hatırlatalım.
Yazılım

Android 5.0.2 Lollipop ile gelen Sony Xperia Z4, güncelleme almış Xperia Z3 ile aynı yazılıma sahip diyebiliriz. Firma yeni bir arayüz duyurmadı. Görsellere de baktığımızda arayüzün aynı kaldığını görüyoruz.
Yani Xperia Z4'te Neler Değişmiş?

İşlemci: Ciddi bir hız farkı olacaktır.
RAM - Depolama: Benzer
Ekran: Benzer
Kasa yapısı: İncelmiş ve hafiflemiş
Tasarım: Benzer
Ana kamera: Benzer
Ön kamera: Yenilenmiş
Batarya: 170 mAh eksilmiş
Yazılım: Benzer
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sony, amiral gemisi modeli Xperia Z4’ün daha üst versiyonunu ABD’de satışa sunmaya hazırlanıyor.
sony-logo-ocg1.jpg
Bir çok akıllı telefon üreticisi, özellikle de amiral gemisi modellerinin daha üst versiyonlarını resmi olarak duyururken, Sony’den de benzer bir duyuru geldi. Firma Quad HD dokunmatik ekranı ile dikkat çeken yeni üst seviye akıllı telefon modeli Sony Xperia Z4v’yi resmi olarak duyurdu.
sony-xperia-z4v-1.jpg

Hatırlanacağı üzere Japonya kökenli firma geçtiğimiz Nisan ayında Xperia Z4 adında yeni amiral gemisini resmi olarak duyururken, bu cihaz kısa bir süre önce sadece Japonya’da satışa sunulmuştu.
Ayrıca Mayıs ayı sonunda da firma bu modelin uluslararası versiyonunu Xperia Z3+ adı ile gün yüzüne çıkardı. bu model de farklı pazarlarda bu ay içerisinde satışa çıkacak.
Yeni akıllı telefon Sony Xperia Z4v, şu an için sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren büyük cep telefonu operatörlerinden Verizon Wireless için duyuruldu.
sony-xperia-z4v-2.jpg

Bu yeni cihazın teknik özelliklerine bakaca olursak eğer, akıllı telefon 5.2″ büyüklüğünde ve 2560×1440 piksel Quad HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran içeriyor. Ayrıca bir başka yenilik de Qi ve PMA destekli kablosuz şarj teknolojisine sahip olması.
Diğer taraftan bataryası da daha yüksek olarak 2.930mAh geliyor. Buna karşılık Xperia Z4’e göre 1.7mm daha ince olan yeni akıllı telefon 18gr daha ağır. Diğer teknik özellikler ise aynı olarak gelmekte.
3GB sistem belleği içeren Sony Xperia Z4v akıllı telefon 32GB dahili veri kapasitesi içermekte. Cihazın arka yüzünde 20.7MP kamera bulunuyor ve ön kamerası da 5.1MP olarak geliyor. Yonga seti ise sekiz çekirdekli 64-bit işlemci ve Adreno 430 grafik işlemcili Qualcomm Snapdragon 810 olmakta.
sony-xperia-z4v-3.jpg

İşletim sistemi Google Android 5.0 olan yeni cihaz IP68 dayanıklılık sertifikasına sahip ve suya dayanıklı yapı içermekte. Bu yaz içerisinde siyah ve beyaz olarak sunulacak olan akıllı telefonun fiyatı hakkında ise bilgi bulunmuyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst