gittigidiyor

Xperia Z5 Premium Hakkında Her Şey!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sony, IFA 2015 etkinliğinde dünyanın ilk 4K çözünürlüğüne sahip telefonu Xperia Z5 Premium modelini tanıttı. Xperia Z5 Premium özellikleri ve detayları

xperia-z5-premium-1441206906.jpg
Sony, geçtiğimiz aylarda anavatanı Japonya’da etkinlik düzenlemiş ve Xperia Z4 modelini tanıtmıştı. Avrupa ülkelerinde Xperia Z3+ ismi ile satışa sunulan bu model, tasarımsal ve donanımsal açıdan pek yenilik sunmadığı için ilgi görmemiş ve Sony’nin olumsuz eleştirilere maruz kalmasına neden olmuştu. Berlin’de düzenlenen IFA 2015 etkinliğinde tekrardan sahne alana Sony, bu sefer 3 farklı Xperia Z5 modeli ile karşımıza çıktı.
Xperia Z5 Premium, Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact modellerini tanıtan Sony, Premium modelinin teknik özellikleri ile Android tutkunlarının beğenisini şimdiden kazandı. Sony, Xperia Z5 Premium modelinde 4K UHDçözünürlüğünde 5.5 inç büyüklüğünde TRILUMINOS ve Live ColourLED görüntüleme teknolojilerinin yer aldığı bir ekrana yer veriyor
Xperia Z5 Premium donanım konusunda iddialı!

64 Bit mimarili Snapdragon 810 yonga setinden gücünü alan Xperia Z5 Premium, 3 GB RAM ile geliyor. Xperia Z5 Premium, Exmor RS sensöründen gücünü alan 23Megapiksel çözünürlüğünde f/2.0 diyafram açıklına sahip arka kamerya ve 8 Megapiksel ön kamerya sahip. Arka kamera 5x kayıpsızzoom yapma ve Steadyshotözelliğine sahip. Xperia Z5 Premium, sadece0.03 saniyede otofokus yapabiliyor.
Xperia Z5 Premium’un sağ tarafında yer alan güç tuşunda parmak izi okuyucusu yer alıyor. 3.430 mAh kapasiteli batarya Xperia Z5 Premium'a eşlik ediyor.
xperiaz-z5.jpg

Xperia Z5 Premium diğer üst düzey Xperia modellerinde olduğu gibi IP65ve IP68 su ve toz geçirmez sertifikasına sahip. Xperia Z5 Premium, Android 5.1.1 Lollipopişletim sistemi ile satışa sunulacak. Xperia Z5 modelleriAndroid 6.0 Marshmallow güncellemesini alacak.
Xperia Z5 Premium, siyah, gri ve altın renk seçeneklerine sahip.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sony Xperia Z5 Premium 4K ekranı ile bir ilk, Z5 ön inceleme videomuzda telefonun tasarımına yakından bakıyoruz…

Sony Xperia Z5 ailesini Berlin IFA 2015’te tanıtırken, ailenin en üstünde Xperia Z5 Premium modelini tanıtarak katılımcıları şaşırttı. Daha önce Full HD’nin ötesinde ekranın gerekli olmadığını belirten Sony, 4K ekrana sahip akıllı cep telefonu ile bir ilke imza attı.
Tasarım olarak diğer Xperia Z5 modellerinden daha parlak ve lüks bir görünüme sahip olan Z5 Premium, arka kısmındaki parlak krom yüzey ile son derece şaşalı bir görünüme sahip.
Diğer Xperia Z5’lerde olduğu gibi Xperia Z5 Premium da IP68 su ve toz geçirmezlik sertifikasına sahip. Parmak izi tarayıcısına sahip ve Nano SIM kart kullanıyor.

Xperia Z5 Teknik Özellikler:




  • 154.4×75.8×7.8 mm ölçüler
  • 180 Gram ağırlık
  • 6 inç kasa içerisinde 5.5 inç ekran boyutu
  • 3840×2160 piksel 4K çözünürlük, 805 PPI piksel yoğunluğu
  • Qualcomm MSM8994
  • Snapdragon 810 İşlemci
  • 4x Cortex A53 1.5 GHz, 4x Cortex A57 2 GHz toplam 8 çekirdek
  • Adreno 430 GPU
  • 3 GB LPDDR3 RAM
  • 32 GB depolama alanı
  • microSD bellek kartı ile ek depolama alanı ekleme imkanı
  • 23 Megapiksel Exmor RS ana kamera
  • Faz algılamalı oto odak, 4K video, 60 FPS Full HD video, 720p HD 120 FPS video
  • 5.1 megapiksel HDR destekli Full HD video çekimi yapabilen ikincil kamera
  • Stereo Hoparlörler
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, çift bant, Bluetooth 4.1
  • 3430 mAh Li-Ion batarya, microUSB 2.0 şarj ve veri bağlantısı
  • Hızlı şarj imkanı.


Xperia Z5 Premium krom, siyah ve altın renk seçenekleriyle satışa sunulacak. Arka kısımda özellikle ayna görünümü ve renge göre ****lik parıltı dikkat çekici.
Xperia Z5 Premium’un arka yüzeyi ayna gibi parlıyor. Burada krom modeli görülüyor. Xperia Z5 Premium’un parmak izi okuyucusu açma kapatma tuşunun üzerinde yer alıyor. Xperia Z5 Ultra ekranı çizilmeye karşı kenarları ekrandan daha yüksek olacak şekilde tasarlanmış Sony Xperia Z5 Premium ön incelemeİlk deneyimimizdeki akıcılık bizi şaşırttı zira 4K çözünürlük ile Xperia Z5 Premiummodelinin Full HD Xperia Z5 ve HD Z5 Compact yanında daha yavaş bir hissiyat bekliyorduk ancak pratikte büyük bir fark görmedik. Elbette benchmark ve uzun süreli, pek çok uygulama kurulan ve devamlı çoklu görev performansını değerlendiren bir inceleme yapmadan performans hakkında bir not vermiyoruz.
Fakat genel olarak IFA 2015‘te gösterilen ilk tepkilerin biraz karışık olduğunu söyleyebiliriz. Pek çok profesyonel ve kullanıcı bu telefonun tasarımını beğendi, ancak 4K çözünürlüğü gerekli görmedi. Yüksek çözünürlük sistemin işlem gücüne daha fazla yük binmesi ve daha fazla ısınma olarak kendisini gösterebiliyor.
Peki Xperia Z5 Premium‘da durum böyle mi olacak? 4K televizyon ve monitör gibi geniş ekranlarda muazzam bir fark sunuyor. Ancak 5.5 inçlik bir alanda göz bu farkı iyi seçebiliyor mu?
WQHD yani 2560×1440 piksel ile arasında göze hemen çarpan bir çözünürlük farkı yok. En azından IFA’nın fuar ışıkları altında durum böyle. Xperia Z5’in sergilendiği alan ile Xperia Z5 Premium’un sergilendiği alanın farklı olduğunu ve bazı ziyaretçilerin normal Full HD Z5’leri de 4K ekranlı sandığını not düşelim. Oysa normal Xperia Z5 sergi alanının ışıklandırması daha kötüydü. Full HD ve HD ekranlarla kıyaslandığında ise arada bariz fark olmasına karşın, 1440p ve 2160p çözünürlüğün cep telefonundaki farkı uzun süre tartışılacak.
Her şey bir yana Sony uzun süredir ufak geliştirmeler ile Xperia Z serisine sık aralıklarla yeni modeller ekliyordu. Burada ölmeye başlayan heyecanı “Dünya’nın ilk 4K cep telefonu” tartışması en azından diyalog ve yorum olarak, her zaman pozitif olmasa da canlandırıyor.
Sony’nin iddialarına göre Xperia Z5 Premium iki gün kullanım sunacak. 10 saat film izleme veya 160 saat müzik dinleme ile uzun kullanım önemli bir vaat. Ayrıca kendiUCH10hızlı şarj cihazı ile 10 dakika içerisinde 5.5 saat kullanım sunan bir şarj hızı vadediliyor. Bunun arkasında Qualcomm Quick Charge 2.0 teknolojisi yatıyor.
Gorilla Glass Sorusu

Bu arada fuarda yetkililerin kendi aralarında Almanca Gorilla Glass 4 kullanıp kullanmadıkları konusunda tartışmaları ve “Gorilla Glass 4’ü kesinlikle söylemeyeceğiz demedik mi içeride” sözleri kulağımıza takıldı. Sonuçta Sony ile bu konuda bir gizlilik anlaşmamız olmadığı için sizlere aktarmakta bir sakınca görmüyoruz. Hangi telefon olduğunu söylemeseler de Xperia Z5 ailesinde bazı telefonlarda nedense açıklanmayan ve “çizilmeye dayanıklı cam” olarak aktarılan bir ekran korumasının Gorilla Glass 4 olma ihtimali var. Ancak gerçekten varsa neden duyurmayıp sakladıkları daha büyük bir soru işareti olacaktır, zira bu kötü değil iyi bir şey.
Sonuçta telefonun estetiğini ve kullanımını beğendik ancak 4K ekran ile ısınma ve pil ömrü konularını kapsamlı bir test yapana kadar soru işareti olarak ucu açık bırakıyoruz. Zira 4K çözünürlükten ziyade Snapdragon 810’un Cortex A57 çekirdeklerindeki yüksek frekansın telefon içerisinde nasıl soğutulduğuna yönelik bir açıklama yapılmadı ve telefonun içi gösterilmedi.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sony Xperia Z5’i tanıttığında telefonun en iyi kameraya sahip olduğunu iddia etmişti. Xperia Z5 henüz piyasaya sürülmedi ancak en iyi kamera sensörlerini tespit eden web sitesi DxOMark bir süre önce Xperia Z5 ile birlikte bazı akıllı telefon kameralarını test etti.
Samsung Galaxy S6 Edge, Galaxy Note 5, iPhone 6 modelleri ve daha çiçeği burnunda Google Nexus 6P gibi popüler akıllı telefonların bulunduğu listede Sony Xperia Z5 87 puan ile birinci oldu. Aynı listede Galaxy S6 Edge 86 puan ile ikinci, Google Nexus 6P 84 puan ile üçüncü oldu.
1443644365_sony-xperia-z5-dxomark-camera-scores-plus-a-couple-of-sample-images.jpg

Xperia Z5’in kamerasının her koşulda etkileyici otofokus özelliğinin olduğunu belirten DxOMark, detay korumada bugüne kadar test edilen kameraların en iyisi olduğunu da söylemiş. Ayrıca telefonun beyaz dengesi, renk oluşturma ve düşük ışıklı ortamlarda düşük gürültü miktarı konusunda da oldukça iyi olduğu belirtilmiş.

Tabii ki de DxOMark test sonuçlarının gerçekten iyi olup olmadığını görmek için Xperia Z5’in 23 MP arka kamerasını kendimiz test etmek gerekecek.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sony, geçen aylarda duyurduğu akıllı telefonu Xperia Z5 Compact için kullanıcıların geri bildirimlerini yanıtladı. Sorun ile ilgili detaylı bilgiler ve firmanın açıklaması


z5-compact-sorunu-1445503115.jpg
Japon telefon üreticilerinden Sony geçtiğimiz aylarda üst seviye akıllı telefonu Xperia Z5'i duyurmuştu. Xperia Z5'in çeşitli modellerinden birisi olan Xperia Z5 Compact için bazı sorunlar olduğu ortaya çıkmıştı. Kullanıcılarının geri bildirimleri üzerine sorunu incelemeye başlayan Sony, cihazlarda problem olduğunu kabul etti.
Xperia Z5 Compact'ın sadece beyaz renkteki Compact versiyonlarında görünen dokunmaktik ekran sorunu için "Kullanıcıların geri bildirimlerinin farkındayız ve bu sorun için gerekli çalışmalar yapılıyor" açıklaması yaptı.

z5-compact-sorunu2.jpg
Bu sorunun Xperia Z5 Compact modellerindeki yazılımdan kaynaklandığını ve yakın zamanda yapılacak olan yazılım güncellemesi ile düzeltileceğini duyurdu. Henüz güncellemenin tam yayınlanma tarihi belli olmasa da 1 hafta içerisinde yayınlanması bekleniyor. Ayrıca güncellemenin yayınlanma tarihi bölgesel olarak fark gösterebilir ve güncelleme sadece dokunmatikekran sonunu değil çeşitli açıklarında düzeltileceği ve iyileştirmelerin yer alacağı genel bir güncelleme olacaktır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Sony Xperia Z5 incelemesi, Özellikleri ve Fiyatı[/h][h=2]Sony Xperia Z5 performans, kamera, donanım gibi özelliklerini sizler için inceledik. Detaylar yazımızın devamında..[/h]
sony-xperia-z5-incelemesi-ozellikleri-ve-fiyati.jpg
Kısaca: Xperia Z5, bize göre sony markasının piyasaya sürdüğü en kullanışlı telefon.Tabiki cihazın Premium sürümünden bahsetmiyoruz. Z5, tasarımın zerafeti, su geçirmez yapısı, hassas parmak izi okuyucusu, yüksek çözünürlüklü kamerası ve bunlardan çok daha fazlası ile kullanıcılarına hitap ediyor. Hem fiyat hem de özellik olarak ideal bir telefon olan z5'i daha detaylı inceleyelim.

Kimler kullanmalı? Android olmazsa olmaz diyenler, kamera bana her zaman lazım ve çözünürlük yüksek olmalı diyenler, ben çok dikkatsizim telefonumu suya da düşürürüm diyenler bu cihazın size ideal olduğunu belirtmek isteriz.

Değişime uğrayan dış yapısı
tasarim.jpg

Türkiye'de 4 değişik renkle satışa çıkarılan ve 2400 tl etiketli amiral gemisi cep telefonları arasında yerini alan Xperia Z5, Beyaz, gold, yeşil ve siyah renkleri ile göz kamaştırıyor. Dış yapı metal ve eskiye göre çok daha keskin hatlara sahip. Arka kapak ise buzlu cam ile bütünleşmiş xperia amblemi.

Donanımsal olarak en göze çarpan özellik ise; power tuşunun geliştirilmiş bir parmak izi tarayıcısı olarak kullanılabiliyor olması. Xperia serisi tüm cihazlar su geçirmez özellikte. Tabi ki Z5'te bu özellikte çıkarılan güncel bir telefon. Aynı yapıdaki Xperia Z3plus'taki gibi ''IP68 sertifikası'' olan telefon, 150cm derinlikte yarım saat kadar su yalıtımlı şekilde çalışmasından taviz vermiyor.

Telefonunuzun üzerine herhangi bir sıvı döküldüğünde paniklemenizden ziyade belli bir basınca kadar suya girip yüzebiliyorsunuz bile. Aslında bunu duyunca bizim de ilk aklımıza gelen telefonun üzerindeki hoparlör veya kulaklık soket girişlerinin nasıl sudan etkilenmediğiydi. Ama buna da bir çözüm bulmuş Sony. İçerden tamamen izoleli halde. Telefonun solundaki kapağın altında, bellek kartı ile SIM yuvası bulunuyor. Bu bölmeyi kendinize doğru çekip, gerekli kısımlara kartları takıyorsunuz ve çalıştırıyorsunuz. Sağ kenarında ise; power tuşu, volum + - ve deklanşör tuşu bulunuyor.

Z5'in Ekranı
ekran(1).jpg

En son zamanlarda, amiral telefonların bir kısmında 2 k görüntü kalitesi olduğunu gördük. Örnek olarak; Samsung S6, Lg G4 gibi.. Fakat Sony Xperia Z5'i üretirken full HD kaliteden ödün vermemiş. Bir de bunu 5.2 '' bir ekranda kullanınca, tatmin edici bir durum ortaya çıkıyor. Premium modelde bu özellik daha çok dikkate alınmış ve çözünürlük 4k'ya çıkarışmış. Z5'in sahip olduğu ekran IPS ekran denen LCD panele sahip ve 428 ppi özellikte. Sony bu cihaza da Triluminos display(çizilmez ekran) kullanmış. Dış çizilmezliği de, eklediği zarf çember görünümdeki detaylarla sağlamış. Yani telefonunuzu bir yere bıraktığınızda, dış kasa kısmı cizilmesin diye onu yerden biraz yukarıda tutan bir özellik var. Bu halkalar ekran korumak için taktığınız bir jelatin ile görünmez hale geliyor.

Donanım ve Performans
teknik-performans.jpg

Qualcomm Snapdragon 810 işlemci modeli Z5'in seçimleri arasında bulunuyor. 8 çekirdeği olan işlemci, dört çekirdekli 1.5 GHz Cortex A-53 ile dört çekirdekli 2.0 GHz Cortex-A57 yonga setlerinden meydana geliyor. Grafik işlemcisi olarak adreno 430'u görüyoruz. Ram kapasitesi de 3gb ve son olarak dahili belleği 32 gb olarak tasarlanmış. İsterseniz hafıza kartı ile bu kapasiteyi 232 Gb olarak kullanmanız mümkün. Xperia Z5, ile telefonları en çok yoran oyunları oynadık ve birbirleri arasında geçişler yaparak performans denemeleri yaptık.

Sonuç bu özellikteki telefondan inanılmaz bir sonuç almamız oldu. Tabi ki Geekbench test etmeden olmaz. Sonuç olarak; tek çekirdek 1312 puan, çoklu çekirdekte ise 4015 elde edildi. Bu da demek oluyor ki, Note 5, One M9, Galaxy S6'yla beraber üst sınıflara yerini alıyor. İşletim sistemi de Android 5.1.1'le yüklü gelen telefon,yeni çıkacak Android 6.0/Marshmallow ile güncellenecek.

Güvenlik ve kamera
guvenlik-kamera.jpg

Xperia Z5'i, selefinden farklı kılan özellik olan parmak izi tarayıcısı. Cihazın power tuşuna entegre edilen parmak izi okuyucu, hem güvenliği artırıyor, hem de kilit açma işleminde büyük kolaylık sağlıyor. Bundan da bahsetmeden geçmeyelim dedik. Ayarlar bölümünden sağlanan parmak izi ile ekran kilidi açma bölümüne girip, hangi elinizi kullanıyorsanız ona göre orta parmak tanıtmanızı öneriririz. Çünkü; telefonu elinizde tuttuğunuzda, bu kısma tam olarak parmaklar oturuyor ve kullanım daha da kolaylaşıyor. Kamera da 23 megapixel çözünürlük, exmor Rs (hızlı odaklamaya yarayan), Yüksek güçlü led teknolojili flaş özelliği var. 4/3 çekim yapmak istiyorsanız bu özellikler tam olarak kullanılabiliyor. Ancak 16/9 fotoğraf çekmek isterseniz max. 20Megapixel destekliyor. Ama bi artı özellik de zoom özelliğinin çok iyi olması 5x zoom da neredeyse hiç bozulma yok diyebiliriz. Özellikle video çekmek istediğinizde size en son teknolojiyi sunan Z5 ultraHD yani 4 K video çekebiliyor.

Batarya Ömrü
Telefonun 2900 mAh bataryası bulunuyor. Bu özellik 30mAh toleranslı olarak belirtilmiş. Fakat gayet verimli sonuçlar ortaya çıktığını gördük. Mesela; 1.5 saat Lcd parlaklığı ful durumda video çektiğimizde, pil ömrünün %25 azaldığını gördük. Kaldığımız yerden ekranı yarıya kadar kısarak devame ettik ve sonuç %6 daha azalmaydı. Son olarak telefon yarım saatte %60 bataryayı doldurma özelliğine sahip.

Fiyatı: 1900-2200 TL arasında değişmektedir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst