gittigidiyor

Yandex Android Davasını Kazandı!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Yandex Android Davasını Kazandı![/h][h=2]Yandex tarafından Google Android işletim sistemi için açılan dava Rusya'da sonuçlandırıldı ve Yandex davada haklı görüldü.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
yandex-android-davasini-kazandi.jpg
Android işletim sistemi nedeniyle Google sürekli eleştirilerin odağında olurken pek çok markaya karşı da mahkemede savunma vermek durumunda kalmıştı. Konuyla ilgili son bir örnek Yandex cephesinde yaşanırken Yandex tarafından açılan dava Rusya'da görüldü.
Rusya'da gerçekleştirilen davada Yandex ve Google temsilcileri davaya katılım gösterirken davada yapılan savunmaların ardından karar verildi. Yapılan açıklamada Google tarafından Android'de açık kaynak ilkesine uyum sağlanmadığı gerekçesiyle para cezasının verilmesine karar verildi. Bu karar ile birlikte Yandex mahkemedeki amacına ulaşmaya başarırken Android üzerinden Google'ın yüksek miktarda para cezasına çarptırılması pek çok marka için de önemli bir örnek teşkil etti.
Yandex tarafından Google'ın çalışmaları büyük tepki çekmiş ve daha önce de konu ile ilgili açıklamalar yapılmıştı. Açık Kaynak olmasına karşın Google tarafından geliştirilen işletim sisteminde Google'ın harita, mail ve bulut servis hizmetleri ön yüklü olarak kullanıcılara sunulurken bu durum Android üzerindeki rekabeti ciddi bir şekilde engelliyor. Yaşanan bu durum son olarak Yandex tarafından adli makamlara götürülürken Google’ın haksız rekabet yarattığı gerekçesiyle para cezasına çarptırılması da bu konuda önemli bir örnek oldu.
Mahkeme tarafından 6.75 milyon dolarlık gibi oldukça yüksek bir cezanın verilmesi Google adına ciddi bir uyarı olarak değerlendirilirken önümüzdeki günlerde Google tarafından işletim sistemine yönelik çalışmaların nasıl yapılacağı da merak edilmeye başlandı. Öyle ki aynı davranışların devam etmesi halinde yeni mahkeme süreçlerinin başlaması da mümkün görünüyor.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst