gittigidiyor

Yandex Browser Tarayıcı hakkında en son gelişen haberler

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Yandex.png

Sade Tasarımıyla Dikkat Çeken Yandex Hızlı Bir İnternet Deneyimi Sunuyor

Yandex Browser, Rusya'nın en popüler arama motoru olan
Yandex tarafından geliştirilen sade, hızlı ve kullanışlı bir internet tarayıcısıdır. Google Chrome da olduğu gibi Chromium alt yapısı üzerine kurulan Yandex Browser sade kullanıcı arayüzüyle dikkat çekmektedir.
Türkiye tarayıcı pazarında da yavaş yavaş kendini göstermeye başlayan Yandex Browser sayesinde kullanıcılar aynı zamanda Yandex tarafından Türk kullanıcılarının beğenisine sunulanYandex.Disk, Yandex.Haritalar, Yandex.Mail gibi Yandex servislerine de doğrudan erişim sağlayabiliyorlar.

Akıllı satır, favori siteler, turbo modu gibi farklı ve dikkat çeken özelliklerinin yanında sade, kullanışlı ve hızlı arayüzü sayesinde kullanıcılara kusursuz bir web deneyimi yaşatabilmek için hazırlanan tarayıcının bu konuda oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim.
Kullanmakta olduğunuz tarayıcıdan memnun değilseniz ve alternatif olarak kullanabileceğiniz bir tarayıcıya ihtiyaç duyuyorsanız,
Yandex Browser'ı mutlaka denemenizi öneririm.
Yandex Browser Özellikleri:





  • Sade kullanıcı arayüzü
  • Akıllı satır özelliğiyle hem site adreslerini hemde arama sorguları tek yerden kontrol edebilme
  • Favori siteler özelliği sayesinde tüm favori sitelerinize aynı yerden tek tıklamayla ulaşabilme
  • Turbo modu sayesinde internet siteleri yüzde 35'e kadar daha hızlı
  • Hızlı bağlantılar
  • Üç farklı dilde çeviri (Türkçe, Rusça, İngilizce)
  • Özelleştirilebilir arka planlar
  • Eşitleme (senkronizasyon) özelliği sayesinde farklı bilgisayarlar üzerinde bile tarayıcınıza giriş yaparak kendi ayarlarınızla kullanabilme
  • Yandex'in güvenlik sistemi milyonlarca siteyi denetler ve bu sayede Yandex Browser güvenli bir web deneyimi yaşamanıza olanak sağlar
  • Diğer tarayıcılar üzerindeki verileri doğrudan içe aktarabilme
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Yandex.png

Ünlü arama motoru
Yandex'in, optimize edilmiş web tarayıcısı Yandex Browser, internette gezinirken hantallaşan ve stabilitesini kaybeden tarayıcıları unutmanızı sağlayacak.
Turbo modu sayesinde çok daha hızlı web tarama hızı vadeden Yandex Browser, aynı zamanda Kaspersky AV koruması sayesinde dahili güvenlik duvarı barındırarak gezintilerinizde maksimum güvenliği temin etmekte.
Sade ve kullanıcı dostu arayüzü sayesinde oldukça hızlı çalışan Yandex Browser, gereksiz özelliklerden ve kalabalıklardan uzak yapısı ile oldukçastabil çalışmakta.
Aynı zamanda dahili dil çeviri aracı ve diğer browserlardan hızlı ayar transferi yapmayı sağlayan araçlar sayesinde sizi asla zor durumda bırakmayacak.
Android işletim sistemli Samsung Galaxy, Sony Xperia, HTC One gibi mobil cihazlarınıza Yandex Browser uygulamasını indirmek istiyorsanız, Google Play adresi üzerinden Yandex Browser Mobil sürümünü indirebilirsiniz.
iOS işletim sistemi iPhone 4, 4S, 5, 5S, 5C gibi telefonlarınıza Yandex Browser kurmak istiyorsanız, AppStore üzerinden iOS Yandex Browserindirebilirsiniz.

yandextaraftar.jpg
Futbol takımlarının değerli taraftar kitlelerine özel olarak hazırlanan taraycıları indirmek içinse, aşağıdaki yönergeyi takip edin.
Beşiktaş takımının taraftarlarına özel olarak hazırlanan Yandex Beşiktaş'ı indirebilir,
Galatasaray hayranları için tasarlanan Yandex Galatasaray'ı kullanabilir,
Fenerbahçe takımını tutanlar için sunulan Yandex Fenerbahçe'yi sitemizden indirebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Yandex.png

Yandex, iPhone için Yandex.Mail uygulamasını güncelledi. Tamamen yenilenen arayüz ve eklenen özellikler, kullanıcılara çok rahat ve kolay bir e-posta deneyimi sunuyor.


yandex-mail-iphone.jpg
Yandex, iPhone kullanıcıları için özel olarak geliştirdiğiYandex.Mailuygulamasını yeniledi. Yepyeni bir arayüze kavuşan Yandex.Mail uygulaması kullanıcılara büyük kolaylıklar sunan özelliklerle de donatıldı.

iPhone için tasarlanan yeni Yandex.Mail’de ana ekran, e-postalarınıza ve e-postalar için kullanılan araçlara ayrılarak kullanıcının ızlı ve verimli şekilde hesabını kontrol etmesini sağlıyor. E-posta ayarları, gelen kutusu ve diğer kutular, arama çubuğu gibi tüm araçlar tek bir parmak hareketiyle rahatça kontrol edilebilecek şekilde ekrana yerleştirilmiş durumda.

Yandex.Mail baştan aşağı yenilendi

Yeni Yandex.Mail’de, e-postaları silmek, okundu olarak işaretlemek gibi işlemler için kullanıcıların ilgili e-postanın üzerinde parmaklarını sağa veya sola sürüklemeleri yeterli oluyor. Bu sayede e-postalar kolayca düzenlenebiliyor. iPhone için optimize edilen yeni Yandex.Mail ayrıca gelen bir e-postayı açmadan, özet görsel üzerinden içeriğini anlamaya imkan tanıyor.
yandex-mail-iphone-ios.jpg

Yandex.Mail uygulamasını buradan indirebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Yandex.png

Kral Müzik artık Yandex.Browser'da!

Hayatı kolaylaştıran hizmetleriyle fark yaratan Yandex, Kral Müzik'i tarayıcınıza getiriyor!

2015040213523559185.jpg

Kral Müzik tutkunlarına özel Kral Yandex.Browser, kullanıcılarına ayrıcalıklar sunmasının yanı sıra, Kral Müzik'in dijital radyolarına anında erişim sağlarken, özel arka planları ve yenilikleriyle müzikseverlere keyif dolu bir internet deneyimi vadediyor. Sade ve kullanışlı tasarımıyla dikkat çeken Kral Yandex.Browser, anında müzik haberlerine erişim sağlayarak, kullanıcıları müzik dünyasına ilişkin en güncel gelişmelerden haberdar ediyor.
İnternet üzerinde yüksek performansla olduğu kadar güvenle gezinmek isteyenlerin de tercihi olan Yandex.Browser, Kral Müzik dünyasını tarayıcınıza taşıyor. Kral Grubu dijital radyolarına tarayıcı üzerinden kolaylıkla ulaşabileceğiniz Kral Yandex.Browser ile Kral Müzik haberleri de tek tıkla ekranınıza geliyor.
Kullanıcıya özel arka planları ve hayatı kolaylaştıran özellikleriyle Kral Yandex.Browser, müzik severlere keyif dolu bir internet deneyimi sunuyor. Sade ve kullanışlı tasarımıyla da dikkat çeken Kral Yandex.Browser, artık hem göze, hem kulağa hitap ediyor. Yeni Yandex tarayıcısını indirmek içinwww.kralmuzik.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Yandex-Browser-logo-webeyn.png

Yandex Ana Sayfa Değiştirme

Türk pazarına hızlı bir giriş yapan ve son bir yıllık süreçte en çok kullanılan
Arama Motorları arasında girmeyi başaran Yandex, Google Chrome ile benzer bir şekilde Chromium altyapısına sahip olan yeni tarayıcısını kullanıcılara sundu. Hız ve performans konusunda Google Chrome ile yarışacak düzeyde olan tarayıcı, Google Chrome’dan farklı olarak başlangıç ekranında Yandex’e ait verileri, haberleri, hava durumu gibi farklı sekmeleri göstermektedir.

Diğer tarayıcılarda olduğu gibi Yandex Browser üzerinde de başlangıç sayfanızı dilediğiniz web sitesi ile değiştirebilirsiniz. Üstelik açılış sayfanızla birlikte en sık kullanılan – ziyaret edilen sayfaları da görmeye devam edebilirsiniz.
yandex-browser-a%C3%A7%C4%B1l%C4%B1%C5%9F-545x300.jpg

Yandex’de Google’ı Ana Sayfa Yapmak

Kurulum sonrasında Yandex, açılış ekranında en sık ziyaret edilen sayfaları ya da son ziyaret edilen siteleri tablo halinde göstermektedir. Eğer açılış sayfanızı Google olarak ayarlamak istiyorsanız sağ üst köşede yer alan “Ayarlar” simgesine tıklayın ve sırasıyla Ayarlar > Başlangıç yolunu izleyerek açılan sayfanızı değiştirin. Açılan pencerede var olan Yandex uzantısını silerekwww.google.com.tr yazmanız yeterli olacaktır.

Yandex.png

Yandex İndirin

fb-yandex-browser-ikon.jpg
Fenerbahçe Yandex.Browser Fenerbahçe Temalı Yandex İnternet Tarayıcı


İNDİR




gs-yandex-browser-ikon.jpg
Galatasaray Yandex.Browser Galatasaray Temalı Yandex İnternet Tarayıcı


İNDİR




be%C5%9Fikta%C5%9F-yandex-browser-ikon.jpg
Beşiktaş Yandex.Browser Beşiktaş Temalı Yandex İnternet Tarayıcı


İNDİR
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Yandex'ten Tarayıcı Uyumsuzluklarına Özel Servis[/h][h=2]Yandex tarafından yapılan son açıklamada web sitelerinin uyum sorununa yönelik oldukça çözüm odaklı bir özelliğini geliştirildiği belirtildi.[/h]
yandex-ten-tarayici-uyumsuzluklarina-ozel-servis.jpg
İnternet tarayıcıları bazı web sitelerinde çeşitli uyumsuzluklar yaratırken bu konuda web site yöneticilerinin mutlaka tüm tarayıcılar ile uyumlu bir web sitesi yapması gerekiyordu. Bu durum çoğu zaman uzun çalışmalar gerektirirken çalışmalarını tamamladıktan sonra da tüm siteler üzerinden testlerin yapılarak herhangi bir sorun olup olmadığının kontrol edilmesi oldukça önemliydi.
web site yöneticileri ve yazılımcılar tarafından bu işin oldukça zaman kaybı yaratan bir çalışma olması sebebiyle özel bir araç geliştirme çalışmalarına başlayan Yandex'te bu konuda çalışmalarını tamamladığı belirtildi.
Özel Servis Geliştirdi
Tarayıcı güncelleme hizmeti adı verilen yeni özellik ile birlikte artık uyumsuzluk sorunlarının ortadan kaldırılacağı ve çok daha kolay bir şekilde çalışmalarını yapılabileceği belirtildi. Uygulama üzerinden yapılacak testler ile birlikte site sahipleri hangi tarayıcılarda sitelerinin açılması sırasında sorun yaşadığını tespit ederek bu konuda kullanıcıları bilgilendirebilir. Üstelik Yandex servisinin kullanılmasının ardından kişilerin web sitelerine ekleyeceği kısa bir JavaScript kodu paylaşılırken sitelere eklenecek bu kod sayesinde kullanıcılar sitede uyumsuzluk yaşayıp yaşamadığını görebilecek ve özellikle eski bir web tarayıcısı kullanıyorsa güncelleme linkleri üzerinden tarayıcısını güncelleme imkanı bulabilecek.
Özellik Nasıl Kullanılacak?
Özelliği kullanmak ve kodu almak isteyen kişilerin paylaştığımız bağlantı üzerinden resmi siteye giriş yapması yeterli. Site için buraya tıklayabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Yandex Android Davasını Kazandı![/h][h=2]Yandex tarafından Google Android işletim sistemi için açılan dava Rusya'da sonuçlandırıldı ve Yandex davada haklı görüldü.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
yandex-android-davasini-kazandi.jpg
Android işletim sistemi nedeniyle Google sürekli eleştirilerin odağında olurken pek çok markaya karşı da mahkemede savunma vermek durumunda kalmıştı. Konuyla ilgili son bir örnek Yandex cephesinde yaşanırken Yandex tarafından açılan dava Rusya'da görüldü.
Rusya'da gerçekleştirilen davada Yandex ve Google temsilcileri davaya katılım gösterirken davada yapılan savunmaların ardından karar verildi. Yapılan açıklamada Google tarafından Android'de açık kaynak ilkesine uyum sağlanmadığı gerekçesiyle para cezasının verilmesine karar verildi. Bu karar ile birlikte Yandex mahkemedeki amacına ulaşmaya başarırken Android üzerinden Google'ın yüksek miktarda para cezasına çarptırılması pek çok marka için de önemli bir örnek teşkil etti.
Yandex tarafından Google'ın çalışmaları büyük tepki çekmiş ve daha önce de konu ile ilgili açıklamalar yapılmıştı. Açık Kaynak olmasına karşın Google tarafından geliştirilen işletim sisteminde Google'ın harita, mail ve bulut servis hizmetleri ön yüklü olarak kullanıcılara sunulurken bu durum Android üzerindeki rekabeti ciddi bir şekilde engelliyor. Yaşanan bu durum son olarak Yandex tarafından adli makamlara götürülürken Google’ın haksız rekabet yarattığı gerekçesiyle para cezasına çarptırılması da bu konuda önemli bir örnek oldu.
Mahkeme tarafından 6.75 milyon dolarlık gibi oldukça yüksek bir cezanın verilmesi Google adına ciddi bir uyarı olarak değerlendirilirken önümüzdeki günlerde Google tarafından işletim sistemine yönelik çalışmaların nasıl yapılacağı da merak edilmeye başlandı. Öyle ki aynı davranışların devam etmesi halinde yeni mahkeme süreçlerinin başlaması da mümkün görünüyor.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst