gittigidiyor

Yandex Navigasyona GPS Uygulama versionları

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Yandex Haritalar, Panorama ve Yandex Trafik


Yandex Trafik, trafiğin yoğunluğunu bizlere belirlenmiş sarı, kırmızı ve yeşil renkler ile Yandex.Haritalar hizmeti içerisinde verebilmekte. Bu servisi Web üzerinden verebildiği gibi mobil olarak da aplikasyonlar sayesinde kullanıcılarına sunabilmekteler.
Yandex.Haritalar uygulamasını telefonunuza indirdiğiniz zaman cihazınızda bulunduğunuz nokta ve gideceğiniz yerler için sizlere bilgi verebilmekte. Karayollarını kırmızı, yeşil ve sarı renklerle boyayarak bizlere ok işaretleri ile trafiğin sıkışık olduğu noktaları gösterebilmekte.
Yandex trafik uygulaması büyük araç filolarına sahip çözüm ortakları ile desteklenmekte. Bu araç filolarındaki GPS cihazlarından alınan bilgiler Yandex merkezinde özel bir algoritma ile hesaplanarak harita üzerinde trafiğin olduğu noktaları belirleyebilmekte. Bu araçlar özellikle de büyük çaplı filolar olunca ülkedeki bir çok noktadan veri aktarımı sağlayabilmekteler.
Peki açık bir trafikte herkes 100km ile giderken aracın biri 10km ile giderse ne olacak?
Yandex’in özel algoritması sayesinde elbetteki çoğunluktan aldıkları benzer veriler ile aykırı olan veriler bir tutulmamakta. Bu algoritma sayesinde özel olarak hız tespiti yapılabiliyor. Bu sayede aykırı davranan araçlar daha az bu hesaplamaya etki ederken genel olarak trafik akışı hızlı olan araçlar algoritmada daha büyük bir pay sahibi olabilmekte.

Araçlar üzerinde bulunan GPS cihazları, bulundukları aracın coğrafi koordinatlarını, hızını ve hareket ettikleri istikametlere dair verileri Yandex.Trafik sunucusuna iletmekte. Sistemin analiz programı alınan verileri işleyerek, hızı belirlemek üzere aracın hareket eğrisini hazırlar. Bu sayede trafik hizmeti en doğru bilgiyi verebiliyor.
Ayrıca bugün test ederken yolumun üzerinde trafik olduğunu gördüm. Hemen düşündüm “Yok yok burada trafik yoktur” diye 100 metre gitmeden trafiğe girdim
smile.gif
Yol yapımı varmış. Yandex haklı çıktı. Hele ki Kurtköy gibi bir yerde trafiği kesin sonuçlarla görebilmek beni epeyli tatmin etti.

Ne kadar çok data o kadar çok ve doğru bilgi…
Yandex’in Haritalar hizmetini indirip telefonunuza kurduğunuz zaman ayarlar menüsünden dilerseniz “Trafik Durumunu Yayınla” seçeneğini aktif ederek siz de Yandex’in bir data aracı olmanızı sağlaya bilmektesiniz. Bu sayede Yandex sizin üzerinizden de veri alarak en doğru trafik durumunu yayınlayabilir.
Ne kadar çok kişi kullanırsa o kadar doğru bilgi elde edilir.
Araç filolarının giremeyeceği, ya da girmediği noktalarda sanırım Yandex’i en çok destekleyen biz kullanıcılar olacağız. Bu sayede Yandex’in trafik dataları çok daha kaliteli ve daha geniş bir yelpazeye ulaşabilir.
Navigasyon sistemi de var.
Harita üzerinde bir noktaya birkaç saniye dokunduğunuz zaman açılan menüde bitiş noktası ya da başlangıç noktası seçilebiliyor. Bitiş ve başlangıç noktaları belirlendiği zaman Yandex Haritalar servisinin Navigasyon sistemi aktif olmakta. Bize başlangıç ve bitiş noktası arasında bir mavi çizgi çekerek hangi yoldan gidebileceğimiz belirtilmekte.
Navigasyonu aktif ettiğinizde dilerseniz ekranın hemen üst kısmında çıkan “Yenile” butonu ile tekrar dan yeni bir yol tarifi ala bilmektesiniz. Yine üst sağ kısımdaki göz butonuna dokunarak navigasyonu gizleyebilir, ya da aktif edebilirsiniz. Navigasyon sistemi trafiğin durumuna göre bizlere yol belirlemekte. Aslında ayarlar menüsüne “Paralı yol kullanma”, “Vapur kullan” gibi seçenekler de ilave edilirse birçok navigasyon cihazından daha sıkı bir navigasyon sistemi oluşturulabilir.

Navigasyon sırasında ise yine Yandex Haritaların seçenekler menüsünden aktif edeceğimiz “Hızı Göster” bölümü sayesinde kaç km hızla gittiğinizi ekranın üst kısmında ortada görebiliyorsunuz. Anlık olarak verdiği değerler gayet başarılı.
Sokak Görünümü
İşte en sevdiğim kısma geldik. Hatırlarsanız Google uzun bir süre önce Amerika’da Google Maps için Street View özelliğini açmıştı. Bu özellik sayesinde 3D olarak Amerika sokaklarında dolaşa bilmekteydik. Uzun bir süredir de ülkemizde aktif olmasını beklediğim Sokak Görünümü Yandex ile ilk defa karşımıza geldi.
Harita üzerinde yine bir noktaya birkaç saniye dokunduğumuz zaman açılan menü üzerinden “Burada ne var” seçerek nokta hakkında bilgi alabiliyoruz. Bu bilgiye bir kez dokunduğumuz zaman işaretlediğimiz nokta üzerinde Yandex’in Sokak Görünümü açılmakta.

Panorama hizmeti sayesinde 360 derece etrafı gezebiliyorsunuz. Yandex Sokak görünümünü çok başarılı buldum. Sağa sola baktığımda, zoom yaptığımda müthiş bir görüntü kalitesi ile karşılaştım. Bu sayede artık İstanbul sokaklarını rahatlıkla görebilmekteyiz.
Elbette ki kanunlar gereği kişilerin yüzleri silinmiş durumda. Ayrıca araç plakaları, askeri bölgeler buzlanmış. Birkaç noktada bu gözden kaçmış olsa dahi benim müthiş keyif aldığım Yandex sokak görünümünü incelemenizi tavsiye ederim.
Yandex tüm bu işlevleri Haritalar hizmeti içerisinde sunmakta. Hem mobil cihazlarınızda hem de internet sayfası üzerinden herhangi bir cihaz ile görebilmekteyiz. İnternet üzerinden ise çok daha ayrıntılı özellikleri ile karşımıza geliyor.
Yandex’e bu müthiş hizmetleri için ve Türkçe desteği için teşekkürlerimi sunarım. Siz de bu keyfi denemek isterseniz Web üzerinden ya da mobil aplikasyonunu cihazınıza kurarak inceleyebilirsiniz.

Web: http://harita.yandex.com.tr/-/CBu84Ezj

Mobil (Android): http://mobil.yandex.com.tr/haritalar/android/

Mobil (Java ): http://mobil.yandex.com.tr/haritalar/java/
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Avrasya Tüneli Navigasyon Ve Haritalarda

Dün resmi olarak açılışı yapılan ve kullanıma sunulan Avrasya Tüneli için navigasyon ve harita servislerinde de gerekli düzenlemeler yapıldı.

avrasya-tuneli-navigasyon-ve-haritalarda-1482327125.jpg
Türkiye'nin iki kıtayı birbirine bağlayan en önemli projelerinden birisi olan Avrasya Tüneli için gerekli teknoloji destek sunuluyor. Yaşanan değişiklikler haritalar ve servislere çok geç yüklenmiş olsa da Avrasya Tüneli için özellikle Yandex hızlı bir şekilde davranarak navigasyon ve haritalarda bu yeni tünele yer verdi. Bu tünelin eklenmesi sayesinde kişilerin ulaşım planlamalarını tünel aracılığıyla da gerçekleştirebilmesi ve tünelden geçerken Yandex uygulaması üzerinden destek alabilmesi mümkün olacak.
Türkiye'ye yönelik özel bir ilgi gösteren Yandex benzer projelerde de hızı ile dikkat çekmişti. Avrasya projesi kapsamında gerçekleştirilen tüneli de atlamak istemeyen Yandex çok kısa süre içerisinde yaptığı güncellemeyle birlikte tüneli sistemlerinde kullanabilir duruma getirdi.
2007’de Start Verilmişti
12 Haziran 2007'de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce yapılan ihaleler sonrasında tünel için resmi başlangıç gerçekleştirilirken 2007 yılı itibari ile başlayan çalışmalar geçtiğimiz aylar içerisinde tamamlandı. Asya ve Avrupa arasında yapılacak yolculukları 15 dakikaya kadar indirecek olan bu proje ile birlikte vatandaşlar tüneli tercih etmesi halinde zamandan 85 dakikalık bir tasarruf sağlayacak. Tünelin tercih edilmemesi halinde trafiğe bağlı olarak 100 dakikalık bir yolculuğun yapılması mümkün.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Yandex.Navigasyon Yeni Sürümüne Kavuştu

Yandex, Yandex.Navigasyon için yeni bir güncelleme yayınladı. Uygulama bu güncelleme sayesinde istenilen şehirlerin haritalarını cihazlarınıza indirme imkanı sunuyor.


yandex-navigasyon-1418744246.jpg
Türkiye'nin tüm yollarında detaylı ve ücretsiz olarak hizmet verenYandex.Navigasyon, yeni sürümü ile birlikte kullanıcılarına daha hızlı ve çok daha
rahat bir deneyim sunmayı hedefliyor.
Yandex.Navigasyon uygulamasını kullananlar son güncellemeyi cihazlarına yükledikleri taktirde istedikleri şehirlerin haritalarını cihazlarınaindirebilecekler. Bu sayede yaşadıkları yerin veya ziyaret etmek istedikleri bir başka şehrin haritasını 3G veya WiFi aracılığıyla önceden cihazlarına indirerek
kullanıcılar en az seviyede veri kullanımı gerçekleştirilmiş oluyor.
yandex-03-1418744262.jpg
Kullanıcılar bu özellik sayesinde hem daha az veri harcamış olurken hem de daha hızlı bir kullanım deneyimi elde etmiş oluyorlar. Elbette indirilebilir haritaların sağladığı faydalar bu kadar değil. Mobil veri konusunda size rahat bir nefes aldıracak bu güncelleme aynı zamanda cihazınızın pilini de daha az tüketecek ve cihazınızın kullanım süresini uzatacaktır.
Önceden yüklenmiş haritaları da kullanan uygulama artık daha hızlıçalışıyor. Uygulamanın en son sürümünü iOS için buraya, Androidiçin buraya ve Windows Phone içinse buraya tıklayarak cihazınıza indirebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Yandex haritalar, yandex maps uygulamasi basladi, harita.yandex.com.tr/ istediginiz bir yeriharita üzerinden bakip, isterseniz panorama görüntülerini izleyebilirsiniz,Ankara ve istanbul haritasi ve maps yandex ile cok güzel olmus..

Yandex maps yani harita uygulamasi icin linke tiklayin harita.yandex.com.tr/ yandex maps suan icin sadece Ankara ve istanbul versiyonu düzenlendi, Ankakara istanbul haritasi sokak sokak yandex maps ta.

Yandex maps, yandex harita sitesi asagidaki gibi acildi. istanbul ve Ankara maps
Yandex maps yani yandex harita ile neler yapilabilir onu görelim. Öncelikle yndex maps ile panorama görüntülere bakalim harita.yandex.com.tr/ sitesine tikladigimizda sag üstte PANORAMA yazan yere tiklayin
Yandex maps, yandex harita uygulamasinda panorama yazan yere tikladigimizda asagidaki gibi yandex mapsta kayitli istanbul caddeler, sokaklar camiler, müzeler ne varsa göstermektedir.
Simdi yandex maps ile istedigimiz istanbul sokagina gidip oranin görünümünü panoramasini inceliyecegiz, önce haritada solda (+) ve (-) isarette harita büyütme ve harita kücültmeye basarak haritayi büyütüp kücültebiliriz, Mausun sol tikliyarak basili tutup istedigimiz yere dogru haritayi götürebiliriz, yandex harita kücütme veya büyütme islemini ayni zamanda mausun tekerlegi ilede yapabiliriz.

Panoramayı görüntülemek için mavi renklendirilmiş yolların üzerine tıklayın

Yandex maps veya yandex harita uygulamalarinda sadece mavi isaretli yollar kaydedilmistir, mavi isaretli yollarin yandex mapsta panorama fotograflari adim adim kayitlidir, simdi misal olarak Ayasofya yakinlarina haritayi getirdim ve asagida göründügü gibi mavi yollar icinde ayasofya yaziyor.









Yandex haritalar sayfasinin sag üst kisminda yardim menüsü vardir sagdaki resimde görüldügü gibi solda el isareti (haritayi sürükle), büyütec, rota olustur, nokta ekle vede bilgi al isareleri vardir..
Yandex haritalarda maps uygulamasinda mavi isaretli bir yere tikladim ayasofya camisinin tam karsisina ve asagidaki gibi panorama görüntü haritanin üstünde cikti.
Yandex haritalar maps uygulamasinda maus sol tiklayip elinizi sol tiktan cekmeden saga sola bakabilirsiniz size yesil bir yol gösterecektir yandex maps siz yesil yolda ok ile saga sola yukari asagi nereye bakmak isterseniz yesil cizgiyi takip etmelisiniz.

Yandex maps haritalar programi icinde gitmek istediginiz yere dogru size bir isaret gösterecektir ok isareti siz nereyi görmek istiyorsaniz oka basin yandex maps oraya gidecektir.

Daha hizli yol almak icin asagidaki haritada görülen mavi yollara tiklayarak daha hizli gideceksiniz istenilen yerlere böylece bakabilirsiniz.




Ayni zamanda yandex haritalar uygulamasi tam ekran yapmak isterseniz harita üstündeki panorama resminin saginda ki yazan yere tiklayin.



Yandex haritalar (maps) suan icin Ankara ve istanbul sokaklari ve tüm tarihi eserleri icermektedir güzel bir uygulama yapmislar google maps sokak görüntüleri vardi fakat istanbul yoktu simdi yandex haritalar ile istanbul karis karis görünüyor, özellikle yandex haritalar sokak mahalle ilce ne varsa bakarken tam ekran bakin derim tam ekran bakinca sanki istanbulda imissiniz hissi veriyor asagida tam ekran yandex maps haritalar görünmektedir.


Yandex sadece haritalar uygulamasi yapmadi bunun yaninda yandex trafik bölümüde var, an an , dakika dakika online trafik bilgisi veriyor, yandex trafik bilgisi icin yandex haritalarin yaninda trafik durumu yazan yere tiklayin size harita üzerinde online aninda trafigin akisini verecektir.

Asagida mavi bir yola tikladim ardindan yandex trafik durumu yazan yere tikladim göründügü gibi yandex trafik durumu aninda cikti.

Yandex sadece Ankara ve istanbul icin bu uygulamayi baslatti diger iller izmir bursa, adana, kayseri, eskisehir, trabzon, samsun, diyarbakir, konya gibi illerde yakinda yandex mapsta yerini alacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=2]Rota hesaplama[/h]Rota hesaplamak için:

  1. Rota
    yLf0B0wt9UqDT4WlUvQEgqOAGP4.png
    butonuna haritada veya obje kartında tıklayın.
  2. Açılan Rotalar panelinde rotanın başlangıç (А) ve varış (B) noktalarını belirleyin:
    93v0RvWxgWYIU1AVlnS4UimUfoA.png

    İlgili noktaları haritanıza elle koyabilirsiniz, bunlar Rotalar çubuğuna otomatik eklenecektir.
    Gerektiği takdirde rotaya ek noktalar da eklenebilir. Bunun için panelde Nokta ekle bağlantısına tıklayıp koordinatlarını belirtin:
    • Yöntem 1. Noktayı elle haritaya ekleyin.
    • Yöntem 2. İlgili objenin adını klavyede yazın.
    • Yöntem 3. Noktanın coğrafi koordinatlarını girin (giriş biçimi ile ilgili ayrıntılı bilgi). Koordinatlar girilirken otomatik olarak adrese çevrilir.
    Rotanın başlangıç ve varış noktalarını girdikten sonra Yandex.Haritalar size birkaç (bir ile üç seçenek arasında) rota önerir. Birinci öneri haritada mor renkle, ikinci ve üçüncü öneri gri renkle işaretlenir.
    Panelde “Trafiğe girmeden” ibaresi işartliyse rota seçenekleri trafik bilgisine göre hesaplanır (işaretli değilse trafik bilgisi hesaplamaya dahil olmaz). Bununla birlikte:
    • İlk rotada, yolculuk süresinin mümkün olan en kısa rotası hesaplanır (ikinci ve üçüncü rota seçeneklerinden daha kısa).
    • İkinci önerinin yolculuk süresi daha uzundur ancak birinci öneriye göre daha basittir (daha az parçadanoluşur).
    • Üçüncü öneri süre olarak en uzun olanıdır ancak aynı zamanda en kolay olanıdır.
Rotalar haritada ve her seçenek için süre belirtilmiş rota sayfalarında gösterilir:
gi2QsTB5-SLCGaORuH-5PxPDTtw.png

[h=2]Eve ve işe kadar rota[/h]Eve veya işe kadar hızlı rota oluşturmak için:

  1. Yerlerim'e Ev ve İş noktalarını ekleyin.
  2. Rota
    yLf0B0wt9UqDT4WlUvQEgqOAGP4.png
    butonuna haritada veya obje kartında tıklayın.
  3. Rotanın başlangıç veya varış noktasını seçin ve Eve ya da İşe butonlarına tıklayın; Rotalar panelinin yanında bu butonları görceksiniz:
    d7rqS8ER-WaWwqDHCw_0WL7XZ8U.png
[h=2]Yerlerim: Nasıl gidilir?[/h]Yerlerim listesinden bir noktaya kadar rota oluşturmak için:

  1. Yerlerim listesini açın.
  2. Listede istediğiniz objeyi seçin.
  3. Açılan obje kartında Nasıl gidilir
    vpGE3B5nZu0f8_ma8oYUCWpKVPQ.png
    butonuna tıklayın; seçilen objeye kadar rota hesaplanacaktır.
[h=2]Rota seçimi[/h]Rotayı seçmek için Rotalar panelinde gerekli rotayı içeren satırın üzerine ya da haritadaki rota çizgisinin üzerine tıklayın.
Seçilen rota haritada mor renkle, Rotalar panelindeyse turuncu renkteki çerçeveyle işaretlenir.
[h=2]Rota sayfasının görüntülenmesi[/h]Rota sayfasını görüntülemek için seçilen rotanın yanında Ayrıntılı rota butonuna tıklayın.
Rota sayfası, rota parçalarının listesini içeriyor.
Rotanın parçası, diğer parçalardan manevralar ile ayrılan aynı yöne doğru yapılan trafik akışı; her parçanın yanında süresi, sokak adı ve manevranın yönü belirtilir (düz, sağa, sola, kavşak):
4y1V5_mlS0MDfHSeZik0CqOCIEk.png

[h=2]Rota panelinin gizlenmesi ve genişletilmesi[/h]Rota panelini gizleyebilirsiniz.
Bunun için Rotalar panelinin başlığına tıklayın; seçilen rota hakkında sadece kısa bilgiler panele yansıtılır: süresi vb.
Paneli genişletmek için yeniden üzerine tıklayın.
[h=2]Rotanın yönünü değiştirmek[/h]Rota iki noktadan oluşuyorsa (A'dan B'ye), yönünü tam tersine çevirebilirsiniz (B'den A'ya).
Bunun için nokta adlarının arasında okları gösteren simgeye tıklayın:
G6dZGfoC62-gSSQTYqj4dAIGng0.png
V9SwD5-iwDxhCJUOK8awd6lSMhE.png

Yön değiştirildiğinde rota da yeniden hesaplanır.
[h=2]Rotayı uzatma[/h]Rotanın sonuna ek bir nokta ekleyerek rotanızı uzatabilirsiniz.
Ek noktayı eklemek için:

  1. Rotalar panelinde Nokta ekle bağlantısına tıklayın.
    Rotanın ek noktasını girmek için panelde alan açılır (“C”).
  2. Açılan alana yeni noktanın konumunu girin (ayrıntılı bilgi Rota hesaplama bölümünde).
    Sonucunda bir rota önerisi size sunulur “А-B-C”:
    sy6Ds3BQSP9RJsO3DyG_5avHUHI.png
Not. En fazla sekiz ek nokta eklenebilir.

Eklenen noktayı silmek için imleci silinecek noktayı içeren satırın üzerine getirin. Sağ tarafta Sil simgesini göreceksiniz:
o3lEpZbIfcUmKuuINlkJnT8cDlU.png
. Bu simgeye tıkladığınızda rota belirtilen koşullara göre yeniden hesaplanır:

z4NTl8MhBss_vCURHKsOFLRfVA8.png

[h=2]Rotanın ortasına nokta ekleme[/h]Hesaplanan araç rotasını ortasına ek nokta ekleyerek daha da netleştirebilirsiniz (Rotalar panelindeki rota noktalarına ek noktalar eklenmez):

  1. Ek noktayı rota çizgisinin üzerine ekleyin:
    pfas_73bMFADpuhHAvsmACtHDP8.png

  2. Ek noktayı gerekli yere taşıyın. Rota ve rota sayfası bu işlemden sonra değişir:
    _WW4N7IcPkpsVxNfK8LSv8O4lwk.png
Ek noktayı silmek için üstüne çift tıklayın.
[h=2]Noktanın yerini değiştirme[/h]Rotadaki noktanın yerini değiştirmek için fare yardımıyla noktayı gerekli yere taşıyın.
Rotanın başlangıç ya da varış noktasının yerini değiştiriyorsanız noktanın yeni pozisyonu hem haritada hem de Rotalar panelinde gösterilir. Rota otomatik olarak yeniden hesaplanır.
[h=2]Rotadaki noktaların yerini değiştirebilirsiniz.[/h]Rotadaki noktaların yerlerini değiştirmek için ilgili satırı farenin yardımıyla yeni yere sürükleyin. Rota otomatik olarak yeniden hesaplanır:
AvjIDBXGK44LFs6xdc4v-9JLBjA.png
5PCwEs7li94i37NPvLzZydnnljo.png
tu2VCHz6DngPuYkpPOqxvo7um9o.png

[h=2]Noktanın adresini değiştirme[/h]Rotadaki noktanın adresini değiştirmek için noktanın adresini içeren alana tıklayın ve adresini değiştirin.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Yandex Navigasyon nasıl kullanılır?
Yandex Navigasyonu Windows Phone cihazınızda kullanmak için:

  1. Yandex Navigasyon uygulamasını Windows Phone cihazınıza indirin ve uygulamayı çalıştırın.
  2. Giriş sayfasında "Arama"
    yandexnavigasyon-184.jpg
    simgesine tıklayarak adres çubuğuna gitmek istediğiniz adresi yazın ya da
    yandexnavigasyon-920.jpg
    simgesine tıklayarak sesli olarak aratın.
  3. "Adrese Git" yazısına tıklayarak Yandex Navigator'ın size çizdiği rotayı takip edin.
  4. İsterseniz sürekli gitdiğiniz adresleri favorilerinize
    yandexnavigasyon-755.jpg
    ekleyin.
  5. İsterseniz harita
    yandexnavigasyon-656.jpg
    simgesine dokunarak rotanıza kuş bakışı göz atın.
  6. Rotanızdaki renkler trafik yoğunluğuna göre değişmektedir. "Kırmızı yoğun" "Yeşil Trafik Yok"
  7. Rotanız üzerinde yol çalışması mı var hemen bulunduğunuz konuma dokunarak çalışmayı ekleyin ve yorum yapın.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Yandex Navigasyon nedir?
Windows Phone için tasarlanmış adres bulma uygulamasıdır. Yandex Navigasyon ile yol tarifi alabilir, eczane, hastane gibi önemli kurum ve kuruluşları bulabilir, trafik yoğunluğunu bilgisi alabilir ve yol çalışması olan bölgeleri öğrenebilirsiniz.


Yandex Navigasyon'u diğer ülkelerde kullanabilir miyim?
Windows Phone Yandex Navigasyon uygulaması harita bilgisini GPS uyduları üzerinden konumunuza göre almaktadır. Yandex Navigasyon'u internet bağlantısı olan telefonunuzdan istediğiniz ülkede kullanabilirsiniz.


Yandex Navigasyon ücretli midir?
Windows Phone Yandex Navigasyon uygulaması tamamen ücretsiz bir uygulamadır. Uygulama içerisinde reklam bulunmamaktadır.


Yandex Navigasyon uygulamasında harita türünü nasıl değiştiririm?
Windows Phone Yandex Navigasyon uygulamasında harita türünü ayarlamak için:


  1. Windows Phone cihazınızdan Yandex Navigasyon uygulamasını açın.
  2. Ekranın sağ alt tarafında bulunan "Ayarlar"
    yandexnavigasyon-803.jpg
    simgesine dokunun.
  3. "Harita Türü" başlığı altında Harita ya da Uydu görünümünü seçebilirsiniz.

Yandex Navigasyon uygulamasında anlatıcı sesini nasıl değiştiririm?
Windows Phone Yandex Navigasyon uygulamasında anlatıcı sesini değiştirmek için:


  1. Windows Phone cihazınızdan Yandex Navigasyon uygulamasını açın.
  2. Ekranın sağ alt tarafında bulunan "Ayarlar"
    yandexnavigasyon-803.jpg
    simgesine dokunun.
  3. Ses başlığı altında bulunan "Ece ya da Can" seslerinden birini seçebilir ya da anlatıcıyı kapalı konuma getirebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
yandex-navigasyon-sdn.jpg

Yandex Navigasyon uygulaması güncellendi. Navigasyonun yanı sıra trafik ve yol durumu hakkında bilgi sağlayan uygulama 2.34 sürümüne güncellendi.
Yandex Navigasyon'dan İstanbul odaklı güncelleme

En çok kullanılan navigasyon uygulamalarından biri olan Yandex Navigasyon, özellikle İstanbul için ciddi bir yenilenme güncellemesi yayınladı. Yeni bölgeler eklenip, eskiler güncellenirken, otopark hizmeti de uygulama ile bir hale getirildi. Android ve iOS için gelen 2.34 güncellemesi bakalım hangi yenilikleri bizlere getiriyor:
yandex-navigasyon-guncelleme-sdn.png

Yeni güncelleme ile birlikte, İstanbul haritasında tam 14 bin nokta yenilendi, olmayan bölgeler eklendi.
Araç kullananlar için İstanbul'da bulanan 6855 otopark uygumala içine entegre edildi. Ugulamanın sol alt köşesinde bulunan P butonuna basarak, kendinize en yakın otoparkı görebiliyorsunuz.
Sesli aktivasyon konusunda kullanıcılarının tavsiyesine uyan Yandex Navigasyon, sesli aktivasyon komutunu "Okey Yandex" olarak güncelledi.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
yandex-navigasyon-b_640x360.jpg



Yandex Navigasyon, 2017'den başlayarak haritalarında park yerlerini göstererek, bir sanal asistan yardımıyla park yerleri arasında navigasyon belirleme ve boşalan park yerlerini kullanıcılara gösterme gibi özelliklere sahip olacak. Yandex Navigasyon'un bu hizmeti Türkiye'de bir ilk olacak.
Yandex Navigasyon, Türkiye'de oldukça sık kullanılan bir yönlendirme uygulaması. Özellikle büyük şehirlerde sürücülerin vazgeçmedikleri bu uygulama artık daha kullanışlı bir hale geliyor.
Yandex Navigasyon uygulaması yeni güncellemesinde 163 bin 701 kurumun navigasyon bilgilerini de güncelledi. Bunların arasında ATM'ler, restoranlar, benzin istasyonları, sağlık kurumları bilgileri de var. Yandex Navigasyon şerit yönlendirme seçeneğini yeniledi. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya gibi önemli şehirlerde 1,424 kavşak için bilgiler uygulamaya eklendi.

Yandex Navigasyon Akıllı Park Sanal Asistanı

Yandex navigasyon, 2017'den başlayarak haritalarında park yerlerini de gösterecek. İstanbul'da 6,885 ve Ankara'da 445 park alanı bilgisi uygulamaya dahil oluyor. Bu özellik Türkiye'de ilk defa kullanılıyor olacak. Henüz adı geçen şehirlerde test edilen bu güncellemede önümüzdeki aylarda uygulamaya dahil olacak.
Yandex Navigasyon uygulaması 2013 yılında bu yana 15 milyondan fazla indirilmişti. Kullanılma sayısı da 80 milyon olarak ifade ediliyor. Yani kullanıcılar ayda 80 milyon defa Yandex Navigasyon hizmetinden faydalanıyorlar.


İndir

Yandex.Navigasyon Android

Android için Yandex Navigasyon Uygulaması

İndir

Yandex.Navigasyon iOS

iOS için Yandex Navigasyon Uygulaması

İndir

Yandex.Navigasyon Windows-phone

Windows Phone için Yandex.Navigasyon Uygulaması
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst