gittigidiyor

Yangın fırtınası Bodrum ve Didime de sıçradı..

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Türkiye’nin dört bir yanında peş peşe yangın haberleri geliyor... Kütahya'nın Emet, Muğla'nın Bodrum ve Aydın'ın Didim ilçelerinde de orman yangınları çıktı. Ekipler bölgeye sevk edildi. Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.​

Dün Antalya, Osmaniye, Mersin ve Adana derken bugün de Türkiye’nin birçok kentinde orman yangını çıktı.

Kütahya’nın Emet ilçesinde orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ediyor.

BODRUM

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik Köyü yakınlarındaki Kuyucak Mevkii'ndeki asırlık çam açlarının bulunduğu ormanlık alanda saat 14:45 sıralarında başlayan orman yangınının şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla büyüdüğü belirtildi.

DİDİM DE BAZI EVLER BOŞALTILDI

Aydın’ın Didim ilçesinde makilik alanda çıkan yangın bölgedeki sitelere kadar yaklaştı… Bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
İçim cızladı Bodrum daki yangından etkilenen Hotel iskelesinden müşteriler alınıp, başka bir Hotele yerleştirilmeye taşınıyorlar..O hotel yönetimi sezona binbir zorlukla hazırlandı 1.5-2 yıla yakın tesisleri kapalı vaziyette,şimdi bir yangın sonucu yine mekan ıssızlığa gömülüyor..Bu yangınları çıkartanların hedefi tamamen kaos ve ulus ekonomisine balta vurmaktır...Kızıyorum neden sanki bu ormanları denetlemek çok mu zor..Bu kadar DRON teknolojisi gelişmiş,havalarda şölenler yaparken acaba bu yangın denetiminde kullanmayı kimse aklına getiremiyor mu yoksa bir gelir getirmediği için tercih mi edilmiyor....Radar kuruluyor her köşe başına bizleri yakalamak için kabul sesimiz çıkmıyor kuzu kuzu cezamızı ödüyoruz...Sensör denen bir göz var herşeyi algılama yeteneğine sahip,araçların farını bile yakıp,söndürüyor.....Yağmurun yağacağını bile kestirebilirken neden ısı algılama,hareketalgılama özelliği olanları Ormanlara uygulanmaz....?
Her felaket gibi bu yangın acımız da 3-5 gün sonra unutulup gidecektir...Bir kaç ağaç dikip göz boyamadan öteye gideceğimizi sanmıyorum....
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,148
Tepkime puanı
490
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Allah yardımcımız olsun. İnşallah bölgeler bir an önce ağaçlandırılır.
Mağdur olanların, evleri yananların durumu ne olacak acaba? Gelişmiş bir sigorta sistemimiz de yok ki.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Biz hala THK nın köhne uçaklarının kavgasını yapaduralım,ağaçlar bir bir küle dönüyor,hazırlanalım sel felaketlerine,Orman bakanı tutturmuş helikopter helikopter yahu bu alet aşağı doğru üfleyerek zaten yangına körükle gitmiyor mu..? Bu eskimiş düşünceleri bir kenara bakıp bu yangın teknolojisini Türkiye'ye getirmenin zamanıdır artık...
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,148
Tepkime puanı
490
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Devletin 13 tane VIP uçağı varmış. ve tek bir yangın söndürme uçağı.
Onları satıp yangın söndürme uçağı alsınlar. Bizden çok küçük yüzölçümüne sahip Yunanistan'ın bile 20 yangın söndürme uçağı var.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Fazla siyasete girmeyi sevmiyorum.Sonra iş çığırından çıkıyor,ondan otürü konuyu fazla uzatmak istemem....
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst