gittigidiyor

Yangın konusunda uzmanlar dinlenmiyor

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Hangi konuda dinlendi ki...? Deprem olan yere dönüşüm ile inşaat yapılıyor yine...Hatay havaalanı için bilirkişi raporlarını bir kere bile okuyan yetkili yok,yok ama ne yapacaksınız...?

KEMER’E bağlı Değirmendere Mahallesi’nde, Kemer-Antalya karayolu kenarındaki ormanda bilinmeyen sebeple çıkan yangın günlerdir söndürülemiyor. Yangın sürecini değerlendiren Orman Yangınları Ekolojisi Uzmanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, “Yangın çıkmadan önce önlemler alınmalıdır. Yangın çıktıktan sonra söndürmek çok zordur. Yangının önüne geçmek için çözüm önerileri çok sundum. Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü orman yangınları konusunda uzmanların yazmış olduklarına dikkat etsinler, uygulasınlar. Uyguladıkları esnada elbette yangınlar olacaktır ancak bu derece şiddetli olmaz” dedi.


YOLLARDA YANGIN İÇİN UYARICI TABELALAR GEREKİYOR’
Orman Genel Müdürlüğü’nün bugüne kadar vatandaşları uyaracak kampanyalar düzenlemediğini belirten Neyişçi, “Kemer gibi turistik yollarda yolcular ‘sigara izmaritlerine dikkat’, ‘ormandan geçiyorsunuz yangın tehlikesine dikkat’ gibi tabelalarla uyarılmamıştır. Ayrıca günlük tabelalar yapılması gerekiyor. Örneğin; ‘bugün rüzgâr hızı şu kadar’ ‘bugün yangın tehlikesi çok yüksek dikkat edin’ gibi tabelalar olması gerekiyor. Bu kadar riskli ve turistik yolda adım başı tabelalar şarttır. Özellikle yaz aylarında ekiplerin orman içine giren geçen kişileri sürekli olarak uyarması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
‘YETKİLİLER BİZİ DİNLEMİYOR’
Çıkan yangını helikopterlerle söndürmenin çok zor olduğunu, yangın çıkmadan önce tedbirlerin alınması gerektiğinin vurgusunu yapan Neyişçi, “Yetkililere tabela örneğinde olduğu gibi birçok çözüm sunduk ancak yapmıyorlar. Bu tür havalarda kamuoyu sürekli alarm halinde tutulmalıdır. Onun için yetkililer Sivil Toplum Örgütlerinin (STÖ) desteğini almalıdır. Yangın gönüllüsü olan kişileri yangın çıktıktan sonra mücadeleye çağırmak doğru değil. Yangın çıkmadan önce gönüllülerle iş birliği yapılmalıdır. Orman Genel Müdürlüğü’nün insanları bu konuda eğitmesi lazım ancak görüyoruz ki eğitmen için tek kuruş bile harcanmıyor” dedi.
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,176
Tepkime puanı
493
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
100 yıldır hiç bir konuda değişen bir şey yok. yangını kim takar ki. Kim bilir belki de birilerinin işine yarıyordur.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst