gittigidiyor

Yavaşlayan Mac Nasıl Hızlandırılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Mac de her sistem gibi uzun kullanımlar sonucu yavaşlayabiliyor. Peki, yavaşlayan Mac nasıl hızlandırılır? CleanMyMac 3 uygulaması ile tek tıklama ile Mac'i hızlandırabilirsiniz!


cleanmymac3-featured.jpg
Mac hiç yavaşlamaz! olarak bilinse de pratikte durum maalesef ki böyle değil. Mac hızlandırmak için piyasada onlara uygulama yer alıyor. Bu uygulamalar arasında en işlevsel olanı ise CleanMyMac 3 olarak gösteriliyor. CleanMyMac 3 ile tek tıklama ile Mac hızlandırmak mümkün.
CleanMyMac 3 uygulamasına geçmeden önce herkesin merak ettiği konuya açıklık getirelim.
Mac neden yavaşlar?

Yavaşlama sorunu her işletim sisteminin kaderidir. Uzun kullanım sonucunda işletim sisteminin yavaşlamasının en büyük nedeni ise yüklenen ve daha sonra kaldırılan uygulamaların tam anlamı ile silinmemesi olarak gösterilir.
Mac de bu sorundan nasibini alıyor. Mac'ten uygulama kaldırdığınız zaman, uygulama tam anlamı ile silinmiyor Cache dosyaları sistemde kalıyor. Bu da bir süreden sonra sistemin şişmesine neden oluyor.
CleanMyMac 3 ile Mac hızlandırma!

Mac için geliştirilen CleanMyMac 3 uygulaması isminden de anlaşılacağı gibi temizleme işlemi yapıyor. CleanMyMac 3, bu zamana kadar Mac'e yükleyip sildiğiniz tüm uygulamaların atık dosyalarını buluyor ve siliyor.
Uygulamanın Smart Cleanup özelliği sayesinde CleanMyMac 3'te tek tıklama ile bu dosyaları silip Mac'i hızlandırabilirsiniz.


cleanmymac-3.jpg

Mac'te büyük temizlik!

Smart Cleanup, sistemdeki çöpleri, önbellekteki fotoğrafları, mail eklerini,iTunes çöplerini ve eski dosyaları silmesinin yanında, Mac'tekullanmadığınız dilleri de silerek depolama alanında yer açıyor.
Mac'te RAM temizleme!

Ayrıca CleanMyMac 3'ün Dashboard'u sayesinde bildirim çubuğunda; RAMmiktarını görebilir tek tıklama ile RAM'i temizleyebilir, pil durumunu ve depolama alanını görüntüleyebilirsiniz.
mac-hizlandirma.png

Uygulama kaldırma özelliği sayesinde; Mac'te uygulama kaldıracağınız zaman uygulamanın tüm atık dosyaları ile birlikte temiz kaldırma işlemi yapabilirsiniz.
Her güzel şeyin bedeli olduğu gibi CleanMyMac 3'ün de bir fiyatı var.CleanMyMac 3'ün demo sürümünü beğenirseniz tam sürüm için 130 TLcivarında bir fiyatı gözden çıkarmanız gerekiyor.
CleanMyMac 3 uygulamasını indirmek için tıklayın
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst