gittigidiyor

Yazıcı (Printer) Nedir? Ne işe yarar?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bilgisayarınızdan yazılı doküman almak istiyorsanız bir yazıcınız olması gereklidir.Bilgisayarınızdaki yazıları,çizimleri veya resimleri kağıda döken yazılar günümüzde çeşitlerine göre 4’e ayrılırlar.

Ø Nokta Vuruşlu Yazıcılar
Ø Püskürtmeli Yazıcılar
Ø Laser Yazıcılar
Ø Çiziciler

Nokta vuruşlu yazıcılar yavaş yazan ve çok gürültülü yazıcılardır.Fakat fiyat yönünden daha cazip olduğu için tercih edilebilir.Ayrıca fatura çıktısı alan kullanıcılar tarafından da tercih edilmektedir.

Püskürmeli yazıcılar şerit yerine mürekkep dolumlu kartuş kullanan yazıcılardır.Günümüzde yaygın olan yazıcı çeşidi mürekkep püskürtmeli yazıcılardır.Kalite yönünden çok iyi performans sağlayabilen hatta fotoğraf kalitesinde baskı yapabilen yazıcılardır.
Laser yazıcılar daha çok profesyonel alanlarda kullanılan yazıcılardır.Diğer yazıcı türlerine göre daha kaliteli ve daha hızlı baskı yapabilen yazıcılardır.Fakat diğer yazılara göre çok daha pahalıdır.

Çiziciler(Plotter) daha çok mühendislik,mimarlık gibi alanlarda kullanılır.Bilgisayarınızdaki çizimleri kağıda dökmeye yarayan birimdir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Yazıcı (Printer) Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Noktalar Nelerdir?

Bilgisayarı olan herkes yazıcısı da olsun ister. Fakat piyasada o kadar yazıcı (printer) var ki bir çok insan nasıl bir yazıcı alacağını bilmemekte. Yani yazıcı alan insanlar ne aldığını bilemeyebiliyor. Bunu birçok nedeni mevcut. Çünkü yazıcılara baktığımız zaman bizlere yabancı gelen bir çok kelime ile tarif ediliyorlar. Peki bu yabancı olduğumuz kelimeler aslında ne? Eğer bir ayda 300 sayfadan az baskı yapacaksanız sizler için en uygun ve ekonomik yazıcı türü mürekkep püskürtmeli yazıcılar olacaktır. Peki bu mürekkep püskürtmeli bu yazıcıları alırken hangi özelliklere bakmak gerekiyor?
İdeal bir yazıcı özelliği nelerdir?
1 – Çözünürlük;

Eğer yazıcıdan resim çıktısı alacaksanız ve almak istediğiniz bu resimlerinizin net olmasını istiyorsanız alacağınız yazıcının çözünürlüğü fazla olmalıdır. Bu çözünürlükler “”“dpi” olarak adlandırılırlar. Örnek verecek olursak 9600X2400 dpi olan bir yazıcı aslında 23 megapiksel kalitesinde.
2 – Mürekkep Püstürteçleri;

Mürekkep püskürtmeli yazıcılarda mürekkep püskürteçlerinin değerleri önemli. Bu değerler genellikle kutuların üzerinde yazan 1 pl veya 2 pl gibi ibareler ile kullanıcılara gösteriliyor. Aslında bu değerler kağıda püskürtülen mürekkep damlacıklarının boyutunu gösteriyor. Bu değer ne kadar küçük olursa baskı kalitesi de (özellikle fotoğraflar için) o kadar yüksek oluyor. 1 pikolitre 1 yağmur damlasından 2 milyon kat daha küçük ve bu kadar küçük ebatta damlacıklar sadece teknolojinin mucidi Canon’un mürekkep püskürtmeli yazıcıları ile püskürtülebiliyor. Özellikle fotoğraf basmak isteyen kullanıcılar yazıcı alırken bu özelliğin olup olmadığına dikkat etmeliler.
3 – Yazıcının Bilgisayara Bağlantı Şekli Nasıl Olmalı?

Teknolojininde getirdiği faydalarını başında donanımların birbirine bağlantı şekilleri. USB kablo, ethernet veya kablosuz bağlantı seçenekleri arasından tercihinizi yapmalısınız. Buradaki en önemli konulardan biri yazıcıyı nerede ve en amaçla kullanacağınız. Buna göre gereksinimlerinizi belirlemelisiniz. Son dönemdeki popüler bağlantı seçneklerinden biri olan WiFi oldukça iyi bir çözüm sunuyor. Bu tarz bir yazıcı aldığınızda kablo karmaşasına girmemiş oluyorsunuz. Aynı zamanda satın aldığınız yazıcıyı istediğiniz yerde konumlandırmanız mümkün. Bilgisayarınızın bir iki metre etrafında hapis kalmıyorsunuz.
4 – Kolay Kullanım;

Piyasada bir çok donanım mevcut ama bazı donanımları kullanırken insanlar o kadar çok zorlanıyor ki o donanım istediği kadar faydalı olsun kimse onu kullanmıyor. Bu durum yazıcılar içinde geçerli. Kimse sürekli baskı alırken sorunlar yaşadığı bir yazıcı kullanmak istemez. Yeni piyasaya sürülen mürekkep püskürtmeli yazıcıların çoğu TFT ekrana sahip. TFT ekrana sahip bir yazıcı aldığınızda, aynı zamanda akıllı bir yazıcı almış olursunuz. Çünkü bu tarz yazıcılar baskı işlemlerinizi kolaylaştıracak uygulamalarla donatılmışlardır.
5 – İlgi Çeken Ekstra Özellikler Önemli;

Yukarıda saydığımız özelliklerde birden fazla yazıcı modeli olabilir. İşte bu noktada bakmamız gereken detay ekstra özellikleri var mı yok mu? Kendinize uygun yazıcı belirlerken, bazı sorular sormalısınız. USB bellek ve hafıza kartı üzerinden baskı alacak mıyım? Bu tarz sorular yazıcı seçmenizde size yol gösterecektir. Bu tarz soruları çoğaltabilirsiniz. Yeni teknoloji yazıcıların, USB belleğe ve hafıza kartına doğrudan tarama, gelen faksları hafızaya alma ve ardından USB belleğe ya da hafıza kartına kopyalama, vesikalık fotoğraf çoğaltma, yazıcı ekranı üzerinde kartın içindeki fotoğrafları demo olarak gösterme, uyumlu DVD/CD/Blu-ray üzerine baskı yapabilme, negatif film ve dia tarama gibi özellikleri bulunuyor.
6 – Yazıcı için Geliştirilmiş Ek Yazılımlar;

Yazıcı için geliştirilmiş ek yazılımlarda çok önemli. Zira Alacağınız yazıcıyla birlikte verilen ek yazılımılar genellikle sizin baskı almanızı kolaylaştıracak özelliklerle dolu olur. Mesela, fotoğraf çıktısı alacağınız zaman fotoğraflarınızı düzenleyebileceğiniz bir yazılım.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst