gittigidiyor

[Yazılım KOD] Disk yazmaya karşı korumalı hatası nasıl çözülür?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
"Disk yazmaya karşı korumalı. Korumayı kaldırın veya başka bir disk kullanın"
"The disk is write protected. Remove the write protection or use another disk"

Disk yazmaya karşı korumalı hatası alıyorsanız şu aşamaları gözden geçirin:



  1. Usb diski / SD kartı virüslere karşı tarayın.
    Avast, AVG gibi ücretsiz bir yazılım edinin ve USB diski antivirüz yazılımı ile tarayın.

  2. Windows 7 - Windows 8 için ücretsiz antivirüs yazılımları için buraya tıklayın.





  1. USB diskinizin / SD Kartınızın üzerini kontrol edin
    Bazı USB disklerin, USB belleklerin üzerinde yazma koruma kilidi bulunur. Yazma koruma kilidinin açık olduğundan emin olun.
    xnd7at.png
    0-hXBUyBSB-t555-1122-callout-s-.png
  2. USB diskin, SD kartın, belleğin doluluk oranını kontrol edin
    Eğer usb bellek dolmuşsa bu hatayı alabilirsiniz.
  3. Kayıt defterinde kısıtlama var mı kontrol edin
    Başlattan çalıştıra gelin Regedit yazdıktan sonra enter tuşuna basın.HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ Control\StorageDevicePoliciesyolunu izleyin WriteProtect özelliğini bulun. Sağ tuşla tıklayın değiştiri seçin.
    Değer kısmına 0 yazın. Kayıt defterinden çıkın. Şuanda USB belleğe yazabiliyor olmalısınız.
  4. Son olarak USB diski / SD Kartı formatlayın
    Hala sorununuz devam ediyorsa, USB disk içindeki bilgileri yedekleyin ve USB diski formatlayın.
    Formatlamak istediğiniz USB bir disk veya USB taşınabilir bellek ise USB Disk Storage Format Tool aracını buradan indirin ve USB Disk Storage Format Tool yazılımı ile formatlamayı deneyin.

  5. İkinci olarak
    HP USB Disk Storage Format aracını deneyebilirsiniz. HP USB Disk Storage Format indir buradan indirebilirsiniz.

    Formatlamak istediğiniz bellek eğer SD kart ise SD Formatter 4.0 indir adresinden SD kart SD Formatter 4.0 yazılımını indirebilirsiniz.
  6. Sorun hala düzelmediyse Silicon power formatter programı ile USB belleği formatlayın. Silicon power formatter oldukça başarılı bir usb formatlama yazılımıdır.
  7. Silicon power formatter indir



Tüm bunlar işe yaramazsa alternatif olarak Diskpart komutu ile sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

Diskpart kullanarak USB disk yazma koruma hatası kaldırma linkinden buna ulaşabilirsiniz.


Farklı usb bellek markaları için programlar farklı etkiler göstermektedir. Bu sebepten bir program sizde etkisini göstermeyebilir fakat yukarıdaki programlardan bir başkası size çözüm sağlayabilir. Sırası ile denemeniz önerilir.​
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
USB Bellek Yazma Koruma Hatasını Aşmanın Yolu

İnternet kafelere gidip usb bellediğimize, indirdiğimiz dosyaları ya da önümüzdeki bilgisayarda bulunan kimi dosyaları yüklemek istediğimizde (eğer usb girişleri kapatılmamış ve çalışır durumdaysa tabiki) “usb belleğiniz yazmaya karşı korumalı” şeklinde bir hata verebiliyor (olur ya kafe sahibi bilerek engellemiş olabilir) ve siz de iç geçirerek hayal kırıklığı içinde kalıyorsunuz.Malumunuz olacağı üzere birkaç gün evvel benim de başıma geldi ve inadım inat deyip bir çözüm aramaya koyuldum.Ufak bir ekleme ile bu sorun kolayca aşılabiliyor. İşte cevabı:Başlat ve sonra çalıştıra basarak gelen pencereye “regedit” yazıp sistem kayıt defterine giriyoruz. Daha sonra şimdi sıralayacağım dosyaların yanlarındaki + işaretlerine tıklayıp bu dosyaları genişleterek HYKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control dosyasını bulup “Control” dosyası üzerine sağ tıklayarak gelen menüden “Yeni” seçeneğinin üzerine gelip açılan menüden “Anahtar” oluşturuyoruz ve bu yeni oluşturduğumuz dosyanın ismini de “StorageDevicePolicies” olarak değiştiriyoruz. Tırnak içindeki gibi baş harfler büyük ve kelimelerin bitişik olmasına dikkat ediniz.Daha sonra bu yeni oluşturduğumuz dosyaya sol tıklayıp sağ tarafta yani dosyanın içindeki bölüme sağ tıklayarak “Yeni” seçeneğinden bir “DWORD Değeri” yaratıyoruz. Bu değerin ismini “WriteProtection” olarak değiştirip üzerine çift tıklayarak değer verisini de “0” yaptıktan sonra tamam deyip kaydediyoruz. İşte bekledğimiz sonuç; bilgisayar tamamen size hizmet ediyor.Not: Belirtilen tırnak içindeki ifadelerde tırnaklar yazılmayacaktır. Ayrıca bu işlemi yaptıktan sonra usb belleğiniz eğer bilgisayara takılı idiyse çıkarıp tekrar takmanız gerekmektedir.Ek bilgi: Eğer oluşturulan bu “DWORD Değeri” nin değer verisini “1” yaparsanız bilgisayara bağlanan usb belleğe yazma hatası verecektir.Daha anlaşılabilir olması için aşağıda resimli anlatımını da vermek istiyorum:

217.jpg


3-640x480.jpg


4-640x480.jpg


5-640x480.jpg



6-640x480.jpg
7-640x480.jpg
8-640x480.jpg
9-640x480.jpg


10-640x480.jpg


11-640x480.jpg


Baktınız bu şekilde uğraşmak size oldukça uğraştırıcı ve zor geldi. Çok ama çok kısa bir yolu var. Sadece şimdiki bahsedeceğim dosyayı oluşturup çift tıklayarak tüm o resimdeki anlatılanları 1 sanıyede yapmış oluyorsunuz.Not defterini açın ve şunları aynen kopyalayın içerisine:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\StorageDevicePolicies]
"WriteProtect"=dword:00000000
Bunları kopyala-yapıştır yaptıktan sonra farklı kaydet seçeneğini seçerek örneğin usb.reg diye isimlendirin. Uzantısının .reg olması önemli. Usb dediğimiz yere istediğinizi yazabilirsiniz. İşte bu oluşturduğunuz dosya ile yukarıdaki uzun adımları yapmak sadece saniyeler sürüyor.Kolay gelsin…
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst