gittigidiyor

[Yazılım] NASA Yazılımını Ücretsiz İndirin

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
NASA Yazılımını Ücretsiz İndirin

Uzay roketlerinden tıbbi verilere kadar yüzlerce kod, NASA'nın ücretsiz yazılımı sayesinde herkes tarafından erişilebilir hale geldi.



nasa-yazilimini-ucretsiz-indirin.jpg



Mars'a yollanan kaşif robotların nasıl çalıştığını, ya da hava durumu sistemlerinin nasıl yönetildiğini merak ettiniz mi? NASA, 2017-2018 yazılım kataloğunu ve bazı programları ilk defa halka açtı.

Kataloglar bütün uzay keşif ve araştırmalarını, çevre bilimi, mürettebat ve hayat desteği, veri ve görüntü işleme tekniklerini içeriyor. Çoğu roket bilimi için gereken bilgiler (eğer mühendis iseniz,

ya da Kerbal Space Program oyun/simulasyonunu seviyorsanız çok faydalı) ama Android için Space Weather uygulaması uzayın günlük hayatı nasıl etkilediğine ilginiz varsa ilginizi çekecektir.

Yeniliğin başlangıcı

NASA'nın Uzay Teknolojileri Görev Müdürlüğü ortak yöneticisi Steve Jurczyk şu açıklamayı yaptı: "Bu yazılım kataloğu, günümüzün en yüksek uzay bilimi uzmanlarının ve girişimcilerinin kullandığı araçları keşif ekonomisi, küçük işletmeler, akademik ve endüstriyel alanlardaki bilime yardım etmek için yayınladık."
Katalogdaki tüm yazılımlar halka açık durumda değil (bir çok program sadece ABD federal çalışanlarına açık), ancak isterseniz herhangi bir öğenin halka açılması için talepte bulunabilirsiniz. Katalog şu anda oldukça popüler durumda, bu yüzden indirirken sıra beklemek zorunda kalabilirsiniz, ancak beklediğinize değecektir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst