gittigidiyor

Yeni Bilgisayar Aldığınızda İlk Yapmanız Gereken 5 Önemli Şey

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
yeni-bilgisayar-b_640x360.jpg

Yeni bir bilgisayar almak hiçbir zaman ucuz bir yatırım olmadı. Gelişen teknolojiyi yakalamak istiyorsanız olmayacak da. Bilgisayar toplarken yaptığımız bütçe hesaplamalarının bir şekilde hayalini kurduğumuz sistemi karşılayabiliyor olmasını hep umut ediyoruz ancak sonunda birçok bileşeni ucuza getirmeye çalıyor şekilde buluyoruz kendimizi.
Ne yaparsak yapalım, her zaman elimizde olandan daha iyisinin çok geçmeden piyasaya düşerek bizi çileden çıkartacağı PC edinme eylemi, cihazı getirip eve getirdikten sonra dikkat etmemiz gereken bazı ince detaylar taşıyor.
[h=2]Stok yazılımlardan kurtulun[/h]Eğer OEM peşinde koşmak istemiyorsanız ve derin bir araştırma yaptıysanız bir markayı hedeflemiş olabilirsiniz. Alacağınız marka ne olursa olsun o PC mutlaka Bloatware adı verilen birçok hazır programı bünyesinde bulunduruyor olacak. Alacağınız PC ya da dizüstünün bünyesinde fabrika çıkışı yazılımları öğrenerek bir kenara not edin. Daha sonra işinize yarayabilecek olanları cihazda bırakır, istemediklerinizden vakit kaybetmeden kurtulabilirsiniz.
[h=2]Hangi tarayıcı sizinki olsun?[/h]Yeni bilgisayarınızın ilk ve en önemli uygulaması internet tarayıcısı olacaktır. Bu yüzden ilk olarak hangi internet tarayıcısının varsayılan olması gerektiğine karar vermelisiniz. Chrome bünyenizde alışkanlık yapmışsa elbette bu yazılımı varsayılan yapacaksınız. Ancak Microsoft Edge ve Firefox’u da PC’nizde bulundurmayı unutmayın. Bir köşede dursunlar çünkü lazım olacaklar. Bu tarayıcıların hangisini seçerseniz seçin cep telefonunuzla da senkronize olabiliyor olmasına dikkat edin.
İndir

Google ChromeHızlı, Sade ve Güvenli İnternet Gezgini

İndir

FirefoxMozilla'nın Popüler İnternet Tarayıcısı

İndir

Microsoft EdgeHızlı ve Güvenilir İnternet Tarayıcısı

[h=2]Bir antivirüs kurmalısınız[/h]Windows işletim sisteminin var sayılan antivirüs sistemi Windows Defender her ne kadar güçlü ve güvenilir olsa da, tüketici tercihi tamamen farklı olabiliyor. Kullanıcılar genellikle yıllardır kullandıkları antivirüs yaılımlarını terkemiyorlar. Oysa, Bilgisayarınızda Windows Defender Kullanmanız İçin 5 Geçerli Sebep makalemizde işletim sistemiyle gelen bu yazılımın faydaları da saymakla bitmiyor gerçekten. Ancak dediğimiz gibi tüketici tercihleri özellikle söz konusu yazılım antivirüs olunca çok farklılık gösterebiliyor. Yeni PC’nizi savunmasız bırakmayın ve hemen bir güvenlik yazlımı kurun.
İndir

Avast Free AntivirusBedava Antivirüs Programı

İndir

ESET Smart SecurityKapsamlı Bilgisayar Koruma Yazılımı

İndir

360 Total SecurityÜcretsiz Antivirüs Yazılımı

[h=2]Hemen yedekleme yapın[/h]PC’nizi olmasını istediğiniz duruma getirdikten sonra bir imajını alın. Aynı zaman hazırlayacağınız kurtarma partisyonunu da bir USB veya disk ya da bir DVD üzerinde bulundurmayı ihmal etmeyin. Bu işlemler angarya gibi görünseler de inanın bazı durumlarda hayat kurtarıyorlar.
İndir

FBackupÜcretsiz Dosya Yedekleme Programı

İndir

EASEUS Todo BackupBilgisayar Yedekleme Yazılımı

[h=2]Sürücülerinizi hemen güncelleyin[/h]Satın aldığınız PC’nin bileşenleri çalışıyor olsa da sürücülerinin tarihlerini kontrol edin Gerekiyorsa otomatik olarak sürücüleri tarayıp, güncel olanlarıyla eskileri değiştirebilen bir yazılım kullanın. Bu tür yazılımların en güvenilir olanlarını Tamindir sayfalarından bulabilirsiniz. Unutmayı güncel sürücüler PC’nizin performansını artırır ve uzun vadede kararlı çalışmasını sağlar.
İndir

IObit Driver BoosterPratik PC Sürücü Güncelleme Programı

İndir

Driver ReviverBilgisayar Sürücülerini Güncelleme

İndir

DriverEasySürücü Algılama ve Kurma Programı


 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst