gittigidiyor

Yeni Sony Xperia X Güncellemesi Tüm Özellikleri

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sony-Xperia-X-G%C3%BCncellemesi-3.jpg


Akıllı telefonlar içerisinde en geniş serilerden biri olan Sony Xperia serilerine sürekli olarak yeni modeller ekleniyor. MWC 2017 etkinliğinde de üst seviye performanslara sahip olan akıllı telefonlarının yanı sıra orta sınıfı akıllı telefonlarıyla da yer alan model 4 ayrı model ile karşımıza çıkmıştı. Akıllı telefon modellerini sürekli olarak genişleten marka bunun dışında akıllı telefon yazılımları konusunda da en hırslı markalardan biri oldu. Android güncelleme programına dahil olan Sony Android güncellemelerini de ilk yayınlayan markalardan birisi haline geldi. Sadece Android güncellemeleri ile değil kendi güncellemeleriyle de öne çıkan marka Sony Xperia X Güncellemesi yayınıyla beraber tekrar gündemde.
Sony Xperia X güncellemesi İle Ne Gibi Yeni Özellikler Geldi

Aslında bu yazılımda yine konsept yazılım olarak karşımıza çıkıyor. Sony’nin yeni seri akıllı telefonlarında da uyguladığı güncelleme sisteminin yeni örneği olan Sony Xperia X Güncellemesi ile ne gibi yeni özelliklerin gündeme geldiği de merak edilen bir detay. İlk olarak yeni güncellemenin konsept serilerinde nasıl özellikleri sunduğuna bakmak gerekiyor.



Sony-Xperia-X-G%C3%BCncellemesi.jpg

Gelen yeni ayarlara bakmadan önce yeni güncelleme ile sistemsel olarak ne gibi değişikliklerin geldiğine bakalım. Android işletim sistemlerinden farklı bir işletim sistemi güncellemesi olan Sony Xperia X Güncellemesi ile beraber gelen ilk sistem özelleştirilmiş olan güvenlik güncelleştirmeleri. Sony Xperia X akıllı telefonlarında yer alan açıkları kapatmak için bir düzenleme sistemine sahip olan güncellemenin güvenlik güncelleştirmelerinin yanı sıra yeniliklerde sunduğu bir gerçek.
AptX Teknolojisi Sunuluyor

Sony Xperia X Güncellemesi ile beraber gelen bir diğer artı nokta ise AptX teknolojisi. Sony Xperia X akıllı telefonlarına getirilen yeni özellikle beraber artık profesyonel ses sistemleri sunuluyor. Özel bir ses sistemi olarak sunulan bu ses teknolojisi sayesinde artık Sony Xperia X serisinin Bluetooth bağlantısında yüksek çözünürlük desteği olan ses iletiminin gerçekleştirilebileceği belirtiliyor.



Sony-Xperia-X-G%C3%BCncellemesi-1.jpg

Sesin çok daha başarılı bir şekilde iletilmesini sağlayacak olan yeni teknolojinin ekstra olarak ses iletimi konusunda da kalitenin yanı sıra bağlantı kopma sorunlarının da önüne geçeceği belirtiliyor. Sadece Bluetooth bağlantı teknolojilerinde değil bunun dışında genel olarak kablosuz ses aktarımı teknolojisinde de iyileştirmeler saplayan yeni sistemin kablosuz müzik deneyiminde de Sony Xperia X kullanıcılarının en iyi deneyimi elde etmesi sağlanacak.
Sony Xperia X Güncellemesi İçin İlk Değil

Sadece bu güncelleme değil bunun dışında geçmiş güncelleştirmelerinde de Sony yeni seri akıllı telefonlara birçok özellik eklediğini de biliyoruz. Daha önce akıllı telefona eklenen güncellemeler ise pil tasarrufu güncellemeleri olmuştu. Pil konusunda maksimum ayarlamaların yapılabildiği pil tüketimi değerlerinin tam olarak ayarlanabildiği yeni seri güncellemenin tüketim değerlerini de azaltmak için bir hayli artı sağladığını da görmüştük.



Sony-Xperia-X-G%C3%BCncellemesi-2.jpg

Bunun dışında bir yeni güncellemede de Ambient Display özelliği kullanıcıların beğenisine sunulmuştu ve bu özellikle beraber de Sony Xperia X Güncellemesi sonrasında ekran özelliklerinde yeni renk modları ve ayarlama modları kullanıcıların karşısına gelmişti. Tüm bu güncellemeleri ile beraber konsept güncellemelerine devam edeceğini de açıklayan Sony’nin bundan sonraki güncellemesini hangi serinin alacağı konusunda ise net bir açıklama bulunmakta.
Fakat Android güncellemelerinden farklı olarak gelen tüm bu sistem güncellemeleriyle beraber Sony rakip akıllı telefonların önüne geçme konusunda da emin adımlarla ilerlemekte. Bakalım bundan sonraki seride güncellemelerle beraber kullanıcılara ne gibi yeni özellikler sunulacak?
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst