gittigidiyor

Yeni Virüs Xavier Tehlikesi!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Belki de Android kullanıcılarının en büyük sorunu olan virüsler artık daha kolay bulaşabiliyor ve eskisinden daha güçlü ve zekiler. Bu yeni virüs Google Play Store’da birçok uygulamada yer alıyor ve kullanıcıları tetikte bekliyor. İşte tehlikeli virüs Xavier!
Eskilerine göre alanında çok iyi olan bu virüs, karşı tarafın e-postalarını, sosyal medya hesaplarının şifrelerini hatta sim kart bilgilerini bile ele geçirebiliyor ve sonrasında korunma mekanizmasıyla görünmez hale geliyor.
Xavier bir Truva Atı olmakla beraber diğer virüslerden çok daha güçlü ve engellenmesi zor. Bir cihazın tüm donanım bileşenlerini de çaldığından tespit edilmesi oldukça zor oluyor.
Reklam
Android-Cihazlarda-Truva-At%C4%B1-Sald%C4%B1r%C4%B1s%C4%B1.jpg

Daha öncelerden de Google bu tehditin farkındaydı ancak ilerleme kaydedilince Google’da önlemini almaktan geri kalmadı. Öyle ki artık 36 milyondan fazla kullanıcıya bulaşmış olan virüs Google’ın güvenlik önlemleriyle birlikte kullanıcılar da verilerini şifreleyerek riski büyük oranda azalttılar.
Güneydoğu Asya ülkelerinden (Vietnam, Filipinler, Endonezya, Tayland, Tayvan) geldiği tespit edilen Xavier ücretsiz birçok uygulamayla avını bekliyor.
Siz de virüsten korunmak için tüm verilerinizi şifreleyerek koruma altına alın.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst