gittigidiyor

Yeni Windows 10 Önizleme Sürümü 15014 Neler Sunuyor?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg




En yeni Insider derlemesi, PC ve mobil Windows 10 sürümleri için pek çok yeni özellik sunuyor

Microsoft hız kesmeden Insider derlemelerini Windows Insider üyelerine dağıtmaya devam ediyor. Her yeni derlemede Windows Insider üyeleri, normal kullanıcılara sunulmayan yeni özellikleri test etme ve geri bildirim gönderme fırsatına erişiyor.
En yeni Insider derlemesi olan 15014 sürümü, geçtiğimiz günlerde Insider derlemelerini hızlı bir şekilde almayı tercih eden kullanıcılara dağıtılmaya başlandı. Yeni derleme ile birlikte Windows 10’un hem PC hem de mobil sürümleri oldukça ilgi çekici yeni özelliklere sahip oluyor. İşte göze çarpan ilk yenilikler…

Boş alan yaratma

Güncellemeyi aldıktan sonra Ayarlar menüsünde biraz zaman geçirirseniz, bazı kozmetik ve işlevsel alanlara yeni özelliklerin eklendiğini görebilirsiniz. Bu özelliklerden ilk göze çarpanı ise sabit diskinizde bir miktar yer açmanızı sağlıyor.
Sistem>Depolama menüsü altına eklenen bu seçenek ile ihtiyaç duyduğunuzda sabit diskinizde boşu boşuna yer kaplayan geçici kullanılmayan dosyaları silerek ufak da olsa boş alan yaratabilirsiniz.





Wi-Fi ayarları tek çatı altında


Yeni derleme ile birlikte bazı gelişmiş Wi-Fi ayarları tek çatı altında toplandı. Akıllı Wi-Fi ve Ücretli Wi-Fi Hizmetleri seçenekleri, artık Wi-Fi Hizmetleri adındaki tek bir menü altından yönetiliyor.

Yenilenmiş güç seçenekleri

Microsoft bir süredir güç seçenekleri konusunda çeşitli kozmetik yenilikler sunmayı planlıyordu. 15014 derlemesi ile birlikte beklenen değişimin ilk ürünü kullanıcılara sunuldu.
Yeni kayan çubuk eklentisi ile birlikte kullanıcılar görünürde istedikleri güç planları arasında tek tıkla geçiş yapabilecek. Yani kayan çubuk üzerinde yaptığınız değişiklikler, henüz güç planı üzerinde bir etkide bulunmuyor. Bu özellik henüz her bilgisayar için geçerli değil ve erken test aşamasında. Microsoft kullanıcılardan gelecek geri bildirimler ile bu özelliği iyileştirmeyi planlıyor.

g%C3%BC%C3%A7-se%C3%A7enekleri-537x480.jpg


Microsoft’un açıklamasına göre şirketin pek çok OEM partneri, kullanıcıların farklı durumlara göre güç seçenekleri arasında hızlı bir şekilde geçiş yapabilmesi için talepte bulunuyordu. Örneğin uzun bir yolculukta olan bir oyuncu, FPS değerlerinden feragat ederek daha uzun süreli pil ömrü için düşük güç tüketimi seçeneğini kullanırken yeterli güce sahip bir oyuncu bilgisayarın tüm potansiyelini kullanabilecek.

Windows10-titus.jpg


 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst