gittigidiyor

Yeni Windows 10 Sürümlerinde Mavi Ekran Bulunmayacak!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10.jpg




Windows’un sürümlerinde bulunan ünlü mavi ekran (BSOD) bazı söylentilere göre deneme sürümü kullanıcıları için daha yeşil bir renge dönüşmeye başladı.

Mavi Ekran Artık Yok!

Windows_10_duvar.png


Mavi Ekran Yerine Yeşil Ekran Karşımızda!

Geçtiğimiz haftalarda internete düşen Windows 10 (build 14997) önizleme sürümünde birçok değişiklik fark edildi, bunların arasındaki en büyük değişiklik ise mavi ekranın kaldırılıp yerine yeşil bir ekranın getirilmesi.
Microsoft çalışanı Matthijs Hoekstra bu tweeti ile değişikliğe bir gönderme yaparak herkesi heyecanlandırdı, ve sonunda Chris123NT adında bir Twitter kullanıcısı tarafından keşif edildi.
GSOD.jpg
Yeni yeşil ekran (GSOD)


Yukarıda da görebildiğiniz gibi Microsoft’un bu ekranı maviden yeşile neden çevirdiği bilinmiyor ama bize kalırsa Xbox ile uyumlu olması açısından değiştirilmiş olabilir, ama Matthijs Hoekstra bu ekranın sadece önizleme sürümü kullananlar için değiştirildiğini de söyledi, çoğu önizleme sürümü kullanıcıları mavi (yeşil) ekranları bloglarda ve sosyal ağlarda paylaşıyorlar ve rengi yeşile döndürmek Microsoft’a bu hataları tespit etmeye daha fazla yardımcı olabilir.

Microsoft mavi ekranları en son olarak QR (kare) kodlar koyarak güncellediler, Windows 8 için üzgün surat koyduktan yıllar sonra.

Windows_10_duvar.png


Açık Testler Bir Süreliğine Yok!

Geçtiğimiz günlerde Microsoft Windows 10 için halka açık testlerine ara verdi ve şirket önümüzdeki aya kadar başka bir sürüm yayınlamayı düşünmüyor. İnternete düşen 14997 sürümü ek olarak kurulumda Cortana’yı açıp kapatmayı, başlat menüsünde uygulamalar için klasörler ve Xbox oyun modu için izleri ve Microsoft Edge için sekme iyileştirmeleri gibi özelliklere de sahip.

windows-10.jpg


 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst