gittigidiyor

Yerli Cep Telefonu Çok Yakında

nokya

Aktif Üye
Katılım
28 Haz 2012
Mesajlar
580
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
almanya

Yerli otomobilden sonra ise ilk tamamen yerli cep telefonu üretilmesi yolunda hazırlıklara başlandı. BTK’nın destekleriyle üretilecek olan ilk yerli cep telefonunda 2016 yılının ilk aylarında hayata geçmesi planlanan 4.5G teknolojisinin de yer alacağı söylenmekte. Davutoğlu’nun açıkladığı hükümet programında “Bilgi ve iletişim teknolojileri destekli yenilikçi çözümlerin yaygınlaşmasında elektronik sektörünün üretici olarak yer almasını destekleyeceğiz. Yerli cep telefonu üretilmesini sağlayacağız” ifadeleri yer aldı. Hükümet programında engellilere özel bilgi ve iletişim teknolojileri yazılım ve donanımlarının yaygınlaştırılması vaadi yer alırken, “Afet anında kesintisiz iletişimi sağlamak amacıyla kesintisiz ve güvenli haberleşme sistemini kuruyoruz. Bu kapsamda 4 ilde pilot çalışmamızı yıl sonuna kadar tamamlayıp, 2017 yılı sonuna kadar da tüm illerimize yaygınlaştırıyor olacağız” ifadeleri kullanıldı.
Programda yer alan bilgi teknolojileri ve iletişim alanına ilişkin diğer vaatler şunlar:

  • “Ulusal genişbant stratejisi hazırlayacağız.
  • Spektrum kaynaklarının kullanımında etkinlik sağlayacağız.
  • Ülkemizde internet değişim noktalarının kurulumunu destekleyeceğiz.
  • Sabit ve mobil haberleşme altyapısı olmayan yerleşim yerlerinde altyapı kurulumu çalışmalarına devam edeceğiz.
  • Fiber erişim destekleme programı oluşturacağız. Fiber altyapı yatırımlarının artırılmasına önem verecek, hızlı ve kaliteli genişbant erişim yaygınlığını sağlayacağız.
  • Bilgi teknolojileri sektörüne yönelik veri altyapısını güçlendireceğiz. Bilgi teknolojileri firmalarının küresel pazarlara açılımını teşvik edeceğiz.
  • Oyun sektörü stratejisini oluşturacağız.
  • İnternet erişiminin yaygınlaştırılması amacıyla gerekli çalışmaları yapacağız. Bu kapsamda Türkçe sayısal içeriğin gelişimini destekleyeceğiz.”
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst