gittigidiyor

YouTube Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
YouTube Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Bu makalemizde web dünyasında çok önemli bir yeri olan Youtube hakkında bilgi verilmiştir. Bir video barındırma sitesi olan Youtube’nin kuruluşu ve işleyişi


Click here to view the original image of 932x336px.
youtube_nedir-1110x400.jpg

Hemen her videoya erişebilme imkanı olan YouTube, 15 Şubat 2005 tarihinde kurulmuş bir video barındırma web sitesi olarak tasarlanmıştır. 3 PayPal çalışanı tarafından kurulmuş olan bu site daha sonra Ekim 2006 tarihinde Google tarafından satın alınmıştır. Site üzerinde en fazla izlenme sayısına sahip olan video 19 Eylül 2014 tarihinde 2.1 milyara yakın izlenmeye ulaşmış olan PSY – Gangnam Style isimli videodur.
Youtube erişimi Türkiye’de 5 defa engellenmiştir. Bunlarda ilki 6 Mart 2007’de, ikincisi 16 Ocak 2008’de olmuştur. 2010 yılının haziran ayında Youtube’a getirilen yasak, DNS yasağından IP yasağına çevrilmiştir. Bu da Youtube’a erişimin tamamen engellendiği anlamına gelmektedir.
30 Ekim 2010’da kaldırılan engel, 2 Kasım 2010’da yeniden getirilmiştir. 27 Mart 2014’te bazı bakan ve müsteşarlara ait ses kayıtlarının internette yayınlanmasının ardından TİB, Youtube’a erişimi aşamalı olarak kapatmıştır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
YouTube Nedir?

Videolarn e-mail zerinden yollanamamas sebebiyle PayPal alanlar tarafndan 15 ubat 2005€™te kurulmu olan YouTube, maddi sorunlar sebebiyle ilk video yklemesini 23 Nisan 2005€™te kurucularndan olan Jawed Karim tarafndan yapmtr.
9 Ekim 2006 tarihinde YouTube, 1.65 milyar dolar karlnda Google tarafndan satn alnmtr. Bu durum Google tarihinde yaplm en byk satn almlardan biri olarak grlmektedir. denmi olan 1.65 milyar dolar ise YouTube alanlar arasnda paylatrlmtr.
YouTube Nasl Kullanlr?

YouTube zerinde video format olarak Flash Video Format olan *.flv kullanlmaktadr. Web sitesi zerinden istenen video klipler Flash Video formatnda izlenebilmekte ya da bilgisayara *.flv formatyla dosya olarak indirilebilmektedir. YouTube zerindeki video kliplerin izlenebilmesi iin Adobe Flash plug-ini programnn bilgisayarda kurulmu olmas gerekmektedir. Eklenen video kliplerin YouTube tarafndan otomatik olarak 320240 piksele kltlmesi gerekmektedir. Bununla birlikte videolar Flash Video Format€™a €œ*.flv€ dntrlmektedir.
Mart 2008 tarihinde yksek kalite zellii olarak 480360 piksel seenei eklenen YouTube zerinde uanda 720p ve 1080p zellii de mevcuttur. Tm bu zelliklerin yan sra ise en son teknoloji piksel seenei olan 4K teknolojisi de kullanlmaktadr. MPEG, AVI ya da Quicktime gibi video formatlarna sahip olan videolar kullanc tarafndan YouTube zerine en fazla 1GB kapasitesine kadar yklenebilmektedir.
YouTube isimli platform zerinde kullanclar var olan video klipleri izleyebildii gibi bununla birlikte istenildiinde kendi video kliplerini YouTube€™ye ekleyebilme imknna sahiptir. Platform zerinde yer alan kategorilerde kullancnn gelitirmi olduu ierikler, kiisel amatr video klipler, film ve TV programlar paralar ve mzik videolar yer almaktadr.
Kullanclarn YouTube€™ye ekledikleri video klipler gnlk yaklak olarak 65.000 adede ulamakta ve her gn yaklak 100 milyon civarnda video klip izlenmesi gereklemektedir. Kullanm koullar dnda olan video klipler iin kullanc bildirimleri araclyla YouTube yetkilileri tarafndan gerekli incelemeler yaplarak silinmesi gereklemektedir.
YouTube€™ye ye olan kullanclarn izledikleri video klipleri deerlendirerek not vermesi ve ayn zamanda izlenen video klipler hakknda yorum yazabilme imknlar bulunmaktadr. YouTube sitesinin kullanm artlarna gre kullanclar telif hakk izni alnm olan videolar ykleyebilmektedir. iddet, *****grafi, reklam, tehdit ve su saylan ieriklerin YouTube zerinde yklenmesine izin verilmemektedir. Telif hakkna sahip olan irketler eklenmi videolar sildirme hakkna sahiptir. Bu hak ise mzik ve film videolarnda sk sk uygulamaya gemektedir.
YouTube Ne e Yarar?

Olduka geni bir yelpazede video klibin yer ald site zerinde kolaylkla video izlemesi yaplabilmektedir. Videolara HTML 5 zelliinin eklenmesiyle Flash Player€™a gerek duymadan video izlemesi gerekletirilmektedir. Bu zellik yalnzca IE9, Chrome, Firefox 4+ ve Opera gncel srmlerinde bulunmaktadr.
YouTube€™de yelerin kanallarn daha uygun bir hale getirebilmelerine imkn veren kanal trleri yer almaktadr. Bunlar;





  • YouTuber: Standart YouTube hesab
  • Director: Deneyimli film yapmclar iin tasarlanmtr. Video boyutu bakmndan avantaj bulunmaktadr.
  • Musician: Mzik eserleri bulunan kullanclar iindir.
  • Comedian: Mizahi video yapmcs kullanclar iindir.
  • Guru: lgi alanna bal olarak video yapan kullanclar iindir.
  • Reporter: Bu kanal ise uygunsuz videolar rapor eden kullanclar iindir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
YouTube Video İndirme Nasıl Yapılır
YouTube üzerinden en hızlı şekilde, hangi yöntemlerle, nasıl video indirebileceğinizi YouTube video indirme makalemiz



intro-1432897182.jpg

Günümüzün en popülervideo platformlarından birisi de hiç kuşkusuz kiYouTube. Kullanıcılar YouTube üzerinden kanallar kurabiliyor ve bu kanallar üzerinden sadece birkaç saat içerisinde binlerce dolar kazanabiliyorlar

YouTube'un bizlere sunduğu en büyük avantajlardan birisi de aklımıza gelebilecek hemen hemen bütün videoları bizlere sunması. Müzik kliplerinden tutunda filmlerin popülerleşen, kült olmuş 5-6 saniyelik kısımlarını bile YouTube üzerinden rahatlıkla bulabiliyoruz.

intro3-1432897275.jpg

Özellikle YouTube üzerinde yayınlanan video klipler kullanıcıların büyük ilgisini çekiyor. Popüler bir klipYouTube'ta yayınlandıktan kısa bir süre sonra milyonları aşan izlenme rakamlarına ulaşabiliyor. Bizlere en çok gelen sorulardan bazıları da bu video klipleri indirip, araba teybimde nasıl oynatabilirim tarzında sorular oluyor. Biz de YouTube video indirmetarzında bir makale yazarak bu sorulara kesin bir cevap verelim istedik.
YouTube Video İndirme


Hemen baştan belirtelim. YouTube'tan video indirmenin aslında birden fazla yöntemi var. Bunlardan en çok kullanılanı ise online siteler üzerinden video indirme. Tabi online siteler üzerinden video indirirken de kaynağınızın güvenilir olması şart. Çünkü bazı siteler linki yapıştırıp indir dediğinizde size video yerine virüsdosyası indirtebiliyor. O yüzden sizler için önerdiğimiz sitelere göz atmanızdafayda var.
YouTube Video İndirme Siteleri


Eğer videonuzu internet üzerinden indirmeyi tercih ediyorsanız sizlere önereceğimiz ilk site SaveFrom olacaktır. Videolarınızı hızlı bir şekilde kodlayıp indirme linkini size sunan SaveFrom video indirme konusunda ideal bir site gibi duruyor. Şunu da dip not olarak belirtelim,SaveFrom üzerinden YouTube haricinde bir çok video sitesinden de içerik çekebilirsiniz.


SaveFrom, kullanıcıları için çeşitli YouTube video indirme programlarını da kullanıcılarına sunuyor. Fakat bu programları kullanıp, kullanmama tercihini sizlere bırakıyoruz.

İnternet üzerinden ulaşabileceğiniz YouTube video indirme sitelerinden bir diğeri ise YouTubeVideoİndir. Son derece basit bir ara yüze sahip olan bu siteye dilediğiniz videonun linkini yapıştırarak videonuzu indirebilirsiniz.

intro1-1432897304.jpg
YouTube Video İndirme Programı


Evet, YouTube üzerinden video indirme seçeneklerimizden bir diğeri deYouTube video indirme programı. AslındaGoogle'a, YouTubevideo indirme programı yazdığınızda karşınıza belki yüzlerce farklı program gelecektir. Bu programların birçoğu YouTube'tan video indirmenize yardımcı olsa da kurulumu esnasında bilgisayarınıza istemediğiniz onlarca yazılımı indirebilir. O yüzden bu konuda hassas olmanızda yarar var.

Bu durumda size önereceğimiz program ise Chermenin Software tarafından geliştirilen ve kullanıcılara ücretsiz olarak sunulanYouTube Video Downloader olacaktır. Bu program ile aynı anda birden fazla videoyu indirebilir ve videoların formatları üzerinde oynamalar yapabilirsiniz.

Vitzo Limited tarafından geliştirilen VDownloader'da video indirme performansıyla öne çıkan bir diğer program olarak göze çarpıyor.YouTube'un yanı sıra Facebook video indirme işlemlerinde de kullanabileceğinizVDownloader ile indirdiğiniz videoları anlık olarak MP3formatına çevirmeniz de mümkün.

Yazımın başında da belirttiğim gibi, YouTube video indirme programları üzerinden bilgisayarınıza bulaşacak olanvirüslerdençekiniyorsanız, sizler için en güvenli yol, videoları online olarak indirmek gibi duruyor. Online indirmeler size daha güvenli bir yol sunarken, program ise video formatını anında çevirebilme ve toplu indirme gibi ekstraları bir arada sunuyor. Tercih sizlerin.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
YouTube Equalizer Ayarı Nasıl Yapılır?

İnternette müzik dinlerken equalizer ayarlaması yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte YouTube ve SoundCloud gibi sitelerde müzik dinlerken, equalizer ayarlaması yapmanın yolu.

00.png
YouTube hepimizin bildiği gibi büyük bir müzik deryası haline geldi. Milyonlarca şarkının paylaşıldığı YouTube'ta, pek çoğumuz internette gezinirken müzik dinleyebiliyoruz.
Artık bilgisayarlarımızda müzik saklamak pek de gerekli değil.YouTube'dan istediğiniz şarkıyı dinleyebiliyorsunuz. Tabi bunaSoundCloudve Spotify gibi uygulamaları da ekleyebiliriz.
Peki YouTube'ta ekolayzer ayarı nasıl yapılır?

Ama sadece YouTube değil, internet tarayıcımız üzerinde YouTube'un yanı sıra SoundCloud ve daha pek çok hizmetten faydalanarak müzik dinleyebiliriz.
Ancak bu tip hizmetlerin hiçbirinin müzik ya da video oynatıcısındaequalizer ayarlaması yapmak mümkün olmuyor.
İşte bu yazıda internet tarayıcınız ile müzik dinlerken, nasıl equalizer ayarlaması yapabileceğinizi açıklayacağız.
Chrome ya da Chromium tabanlı bir tarayıcı şart!

İnternet tarayıcınız ile müzik dinleyebilmek için, öncelikle Chrome tarayıcı eklentilerini çalıştıran bir tarayıcıya, yani Chromium tabanlı bir tarayıcıya ihtiyacınız var.
01.jpg

Chromium tabanlı Google Chrome, Yandex Browser ve Torch gibi tarayıcılardan herhangi birini bilgisayarımıza yükledikten sonra, aşağıdaki bağlantıda paylaştığımız eklentiyi, tarayıcınıza yüklemeniz gerekiyor.
Artık Audio EQ adındaki eklenti sayesinde, Chromium tabanl tarayıcınız ile ziyaret ettiğiniz tüm sitelerde equaizer ayarlaması yapabilirsiniz.
Böylece ses kalitesine önem veren kullanıcılar, müzik ve filmleri kendilerine özel ses profilleriyle dinleyebilecekler.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
YouTube Kayıt olma - Hesap açma ve video yükleme işlemleri! YouTube'da hesap oluşturma, Youtube hesabı nasıl açılır

Youtube, Google'ın sahip olduğu bir video paylaşım sitesidir, Youtube üzerindeki videoları ücretsiz olarak kayıt olmadan hemen izleyebilirsiniz, ancak video göndermek için mutlaka üye olmanız gererkmektedir.
indir.jpg


YouTube'da hesap oluşturma, Youtube hesabı nasıl açılır Youtube, Google'ın sahip olduğu bir video paylaşım sitesidir, Youtube üzerindeki videoları ücretsiz olarak kayıt olmadan hemen izleyebilirsiniz, ancak video göndermek için mutlaka üye olmanız gererkmektedir. Youtube videolarını online olarak dönütürme imkanına sahip olabilirsiniz.Youtube mp3 dönüştürücü ile bedavaya diledğiniz videoyu dönüştürme imkanına sahip olabiliyorsunuz.Bunun için ek ücret ödemek zorunda kalmıyorsunuz. Youtube üzerindeki videoları kolay bir şekilde müzik formatına çevirebiliyorsunuz.Dünyaca sık kullanılan mp3 dönüştürücüleri arasında yer alan youtube mp3 dönüştürücü programı sizlerinde büyük ilgisini çekeceğe benziyor. Programsız internetten youtube mp3 indir konusu hakkında bir çok makale yayınlanmışBiz sizlere akılda kalıcı açıklamalarda bulunmak istiyoruz.Youtube internetten programsız mp3 indir hakkında gerekli bilgileri bu sayfada bulacaksınız.YOutube mp3 formatında indirme ve çevirme hakkında bilgileri buradab bulacaksınız.Youtube videolarını mp3 formatına çevirme programı olan Youtube mp3 dönüştürücü çok işinize yarayacak. Youtube mp3 indirme programı hakkında… Bu program çok işinize yarayacak özellikler taşıyor.Sizlere zamandan tasarruf imkanı sunarak dönüştürmelerinini anında yapar.Bu programı yükledikten sonra ekstra bir dönüştürücü programa ihtiyaç duymazsınız.Youtube videolarından sevdiğiniz müzilkleri klipleri seçerek mp3 formatına çevirmenize yarar.Beklemeye gerek kalmadan 10 şarkıyı kısa bir süre içerisinde mp3 formatına çevirme imkanı sunar. Youtube Mp3 Dönüştürücü son derece kolaydır. Tek yapmanız gereken, desteklenen akış web sitelerinin birinden bir link girmek ve sonraki tuşuna basmaktır. Kullanıcılarımız, birçok video biçimi arasından seçim yapabilirler. Seçilmiş video dosyası alınarak, ihtiyacınız olan herhangi bir biçime ücretsiz olarak indirilebilecek hale dönüştürülecektir. YouTube mp3 olarak indirme yaparak YouTube çeviricisi ile WMA lossy, Apple AAC, DivX ve MP3 gibi herhangi bir biçimi kullanabilirsiniz. YouTube MP3 çeviricisinin hızı seçilmiş olan dosyanın büyüklüğüne göre değişiklik göstermektedir. YouTube'da hesap oluşturma işlemi şu şekilde yapılır! YouTube'da oturum açmak için bir Google Hesabı oluşturun: Android Menü'ye dokunun ve Oturum aç'a gidin. Hesap ekle'ye dokunun ve ardından Google Hesabınızı oluşturmak için Yeni'ye gidin. Bilgisayar YouTube'un sağ üst köşesinde Oturum aç'ı tıklayın. Hesap Oluştur'u tıklayın. Mobil site Tarayıcıda YouTube mobil sitesine gidin. Rehber'e dokunun ve Oturum aç'a gidin. Hesap oluştur'u seçin. iOS Şu anda YouTube iOS uygulamasında Google Hesabı oluşturmak mümkün değildir. Ancak, mobil sitede Google Hesabı oluşturmak için talimatları izleyebilirsiniz. Bir Google Hesabı ile Beğenme, Abone Olma, Daha Sonra İzleme ve İzleme Geçmişi gibi pek çok YouTube özelliğine erişebilirsiniz. YouTube; izlediğiniz, beğendiğiniz içerikleri ve abone olduğunuz kanalları temel alarak size videolar da önerebilir. Video yüklemek, yorum yazmak veya oynatma listesi oluşturmak için hesabınızda bir kanal oluşturabilirsiniz. Google hesabınızı YouTube için kullanma YouTube'da oturum açmak için Google Hesabına ihtiyacınız vardır. Bir Google Hesabı, tüm Google ürünlerinde (ör. Gmail, Blogger, Haritalar, YouTube ve daha fazlasında) çalışır. Daha önce bu ürünlerden herhangi birinde oturum açtıysanız zaten bir Google Hesabınız vardır. Oturum açmak için bu ürünlerde kullandığınız e-posta adresini girin (Gmail kullanıyorsanız e-posta adresiniz Gmail kullanıcı adınızdır). Google Hesabınız yoksa YouTube'da bir hesap oluşturabilirsiniz. Google Hesapları ve YouTube hakkında akılda bulundurulması gereken birkaç önemli nokta aşağıda belirtilmiştir: YouTube'da Google Hesabınızla oturum açarsınız. YouTube'da oturum açmak için Google Hesabınızın e-posta adresini ve şifresini girin. YouTube'a kaydolduktan sonra başka bir Google hizmetinde Google Hesabınızda oturum açarsanız YouTube'u ziyaret ettiğinizde oturumunuz otomatik olarak açılmış olur. Google Hesabınızı silerseniz YouTube verileriniz de silinir (tüm videolar, yorumlar ve abonelikleriniz de dahil olmak üzere). Google Hesabınızı silebilmeniz için YouTube dahil tüm Google hizmetlerindeki verilerinizin kalıcı olarak silineceğini anladığınızı onaylamanız gerekir. Bazı eski, kullanılmayan YouTube hesapları (Mayıs 2009 tarihinden sonra oluşturulanlar) bir Google Hesabının bir parçası olmayabilir. Bu hesapların kullanılabilmeleri için bir Google Hesabına eklenmeleri gerekir. YouTube'u Google Hesabınızla kullanın YouTube'da Google Hesabınızla oturum açtığınızda, birçok YouTube özelliğinden yararlanabilirsiniz: Videoları beğenme Favorileri kaydetme Kanallara abone olma Daha Sonra İzleme İzleme Geçmişi Videoları işaretleme Ayrıca YouTube, beğendiğiniz, izlediğiniz videoları ve aboneliklerinizi temel alarak video önerilerini kişiselleştirebilir. Kanal oluşturmadığınız sürece YouTube'da herkes tarafından görülebilir bir varlığınız olmaz. Etkinlikleriniz tamamen gizlidir. Kendi videolarınızı yüklemek, videolar hakkında yorum yapmak ya da oynatma listeleri oluşturmak istiyorsanız dilediğiniz zaman bir YouTube Kanalı oluşturabilirsiniz. Hesabınızı telefonla doğrulama youtube.com/verify adresine giderek doğrulama işlemine başlayabilirsiniz. Hesap doğrulamada kullanılmak üzere size sesli arama veya SMS yoluyla doğrulama kodu gönderebilmemiz için bir telefon numarası girmeniz istenecek. Hesabınızı doğruladıktan sonra hesabınız iyi bir durumda olduğu sürece 15 dakikadan uzun videolar yükleyebilirsiniz. Kaydolurken de hesabınızı doğrulamanız istenebilir. YouTube telefon numaramı neden istiyor? Spam ve kötüye kullanım konusu bizim için çok önemlidir. Kimlik doğrulamak için telefon kullanmak topluluğumuzu koruma ve kötüye kullanımla savaşmanın bir yoludur. YouTube, telefon numaranızı sadece doğrulama kodu göndermek ve çok fazla sayıda hesapta kullanılmadığını kontrol etmek için kullanacaktır Telefon numaranızı başka hiçbir şekilde kullanmayacağız. Telefon numaramı girdim ama kodu almadım Genellikle kodu hemen alırsınız. Kod ulaşmadıysa yeni kod isteyebilirsiniz. Aşağıdaki yaygın sorunlardan biriyle karşılaşıp karşılaşmadığınızı öğrenmek için şunlara göz atın: Bazı ülke ve operatörler Google'ın gönderdiği metin mesajlarını desteklemez. Mobil operatörlerin büyük çoğunluğu Google'ın gönderdiği kısa mesajları destekler. Operatörünüz Google'ın gönderdiği metin mesajlarını desteklemiyorsa sesli arama seçeneğini deneyebilir veya başka bir telefon numarası kullanabilirsiniz. Aynı telefon numarasına sahip çok sayıda hesap var. "Bu telefon numarası ile zaten maksimum sayıda hesap oluşturuldu" hata mesajını görürseniz farklı bir numara kullanmanız gerekir Kötüye kullanımı önlemeye yardımcı olmak için her bir telefon numarasıyla ilişkilendirilebilecek hesap sayısını sınırlıyoruz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
youtube-gaming-260815.png

Google, oyun videolarının ve canlı oyun yayınlarının bulunduğu Twitch esintili platformu YouTube Gaming’in iOS ve Android uygulamalarının kapsama alanını genişletiyor. Bundan böyle Avustralya, İrlanda, Kanada ve Yeni Zelanda’daki kullanıcılar da YouTube’un oyun platformu aracılığıyla sunduğu imkanlardan faydalanabilecek Kapsam genişlemesi, servisin Android uygulaması için yeni özellikler de getiriyor. Artık Android cihaz sahipleri, YouTube’un oyun yayını platformunda bulunan videoları başka uygulamalarda gezerken de izleyebiliyor.
Canlı yayınlara 60fps desteği eklenmesi de önemli bir yenilik olarak ön plana çıkıyor. Platformun web versiyonunda bazı değişiklikler yapan şirket, ana sayfada bulunan kenar çubuğunu kaldırırken, canlı yayınların gösterildiği yeni bir sekmeyi ve takip edilen oyun ve yayınların yönetilmesini sağlayan yeni sayfaları kullanıma sundu.
YouTube Gaming için hazırlanan mobil uygulamalar, web servisiyle kıyaslandığı zaman fazla dikkat çekici olmasalar da, akıllı telefon üzerinden oyun yayını yapabilmenin Google’a önemli avantajlar sağlayabilecek bir eylem olduğu dile getiriliyor. Platformun Android ile sıkı bir entegrasyon içinde olması da Twitch’e karşı koz olarak kullanılabilecek unsurlar arasında değerlendiriliyor. Twitch üzerinden mobil oyun yayını yapılabilmesi için geliştircilerin oyunlarında Twitch tarafından sunulan yazılım geliştirme setini kullanması gerekiyor. Twitch daha önce de Android cihaz sahiplerinden Sony tarafından hazırlanan oyun yayını uygulamasını kullanmalarını istemişti.


youtube-offer1.png

YouTube Gaming ise geliştiricilere ekstra bir iş çıkarmadan Android oyunlarının canlı yayınlanmasını mümkün kılıyor. Aynı imkan servisin, iOS uygulamasında henüz sunulmuyor. YouTube Gaming’in Türkiye’de faaliyete geçeceği zaman konusunda şimdilik bilgi verilmiş değil.



74HRCC5Ja4FSEt5gBx0sNa_1qMuPC3g3gP5HkIjUxdi75UhaTLRb749ZRwlpt6GuWkk=h900
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Youtube 360 Derece Video Nasıl İzlenir?[/h][h=2]Google tarafından geçtiğimiz günlerde resmi olarak açıklanan Youtube 360 derece video özelliği nasıl kullanılır? İşte Youtube 360 derece video ile ilgili detaylar.[/h]
youtube-360-derece-video-nasil-izlenir.jpg
Google'ın video konusunda yeni geliştirmeler yaptığı Youtube için sunulan son özellik 360 derece video desteği oldu. Videoların 360 derece olarak izlenebilmesini mümkün kılan bu özellik sayesinde kullanıcılar videoyu izleme noktasında seçeneklere sahip olurken, bu konuda büyük bir gelişme de kaydedilmiş durumda.
Google tarafından yapılan açıklamada konuyla ilgili küçük bir örnek de verilirken, kullanıcıların Youtube üzerinden, Youtube 360 derece video olarak eklenen videoları izleyebileceği belirtildi.
Ücretsiz İzlenebilecek!
Youtube 360 derece video için kişilerin herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmazken, siteye yüklenen 360 derece videoların normal video gibi açılması yeterli olacak. Bu tür videolarda fare ile görüntünün sağa ya da sola kaydırılması mümkün olurken, kişiler videoda istediği alanı kolay bir şekilde izleyebilecek.
Youtube 360 derece video özelliği şu anda kullanımda olduğu için sizler de bu deneyimi yaşayabilirsiniz. Her ne kadar Youtube 360 derece video özelliğini destekleyen video sayısı şu anda az olsa da önümüzdeki günlerde çok daha fazla videonun siteye yüklenmesi bekleniyor.
Youtube üzerinde 360 Derece Videolar adı ile ulaşan kanalı takip ederek siteye yüklenen videoları izleme şansını elde edebilirsiniz. Kanal takibi içinburaya tıklayabilirsiniz.
Youtube 360 Derece Video Nasıl İzlenecek?
Kişiler sitede yer alan videoları yönlendirmek için sol üst köşede yer alan yön tuşların kullanarak kolay bir şekilde videoyu yönetebilecek.
1(102).jpg

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]YouTube, artık canlı yayınlar için de 4K desteği vermeye başladığını duyurdu.[/h]YouTube, 4K’da hem standart videoların, hem de 360 derece videoların canlı yayınını gerçekleştirebilecek. Canlı yayınlar için daha yüksek kaliteli videolar sunmak YouTube’u, Facebook ve Twitter gibi rakiplerinin karşısında daha avantajlı bir konuma getirebilir.
Facebook Live yayıncıları, 30 fps’de 720p’ye kadar canlı yayın yapabiliyorlar. Periscope genelde akıllı telefonlardan kullanılırken, profesyonel yazılımı Periscope Producer da 30 fps’de 720p’ye izin veriyor.
Buna karşın YouTube, geçen sene denemeye başladığı 4K videoları 60 fps’ye kadar canlı yayınlayabiliyor. Şirket duyurusunda açıklandığı gibi, 4K video toplamda 8 milyon piksel (3840×2160) görüntüleyebiliyor ve 1080p videoya göre dört kat daha yüksek bir çözünürlük sunuyor.
YouTube’un çalışmalarını son günlerde yoğunlaştırdığı tek alan 4K değil. Şirket geçtiğimiz günlerde yeni nesil HDR desteğini de sağladı. Bu videoları izleyebilmek için HDR özellikli yeni nesil bir TV’ye ihtiyacınız var.

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst